Lipanj 30, 2025, 14:05:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nhandu chromatus  (Posjeta: 913 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tuvok

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
nhandu chromatus
« u: Ožujak 03, 2008, 19:27:00 poslijepodne »
S koliko godina chromatusi postaju spolno zreli?

Imam dva od godinu i pol...jedan je muski i pri posljednjem presvlacenju (prije malo vise od mjesec dana) dobio je kukice, drugi se danas presvukao i definitivno je zenski.

Kod muskog sam primjetio da mu je prednji par nogu (ruke) malo skracen...mislio da je ostao bez prstiju prilikom presvlacenja...ali na vrhu ima nešto slicno skorpionovoj bodlji...jel to normalno?

I od zadnjeg presvlacenja svako malo napravi mrezu, zatim se zavlaci naopacke ispod nje, pa ju strga...i tako ispocetka.?

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
nhandu chromatus
« Odgovori #1 u: Ožujak 03, 2008, 20:42:00 poslijepodne »
muški je speman za parenje jer je napravil sperm web to je ta mreža. Kad dobi kukice koje mu služe za pridržavanje ženkinih zubi prilikom parenja i ove kak ti kažeš bodlje sa njima oplodi ženku. To mu je najvjerojatnije i zadnje presvlačnje. A za ženku buš moral još pričekati da bu spolno zrela.

Offline Tuvok

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
nhandu chromatus
« Odgovori #2 u: Ožujak 03, 2008, 20:56:00 poslijepodne »

Citat: Dragon
muški je speman za parenje jer je napravil sperm web to je ta mreža. Kad dobi kukice koje mu služe za pridržavanje ženkinih zubi prilikom parenja i ove kak ti kažeš bodlje sa njima oplodi ženku. To mu je najvjerojatnije i zadnje presvlaènje. A za ženku buš moral još prièekati da bu spolno zrela.

Zar vec, nekako mi se cini mali i mlad...a za koliko bu zenka otprilike zrela?

Offline Striček Matija

• Punopravni član
nhandu chromatus
« Odgovori #3 u: Ožujak 04, 2008, 09:43:00 prijepodne »
ženka će bit zrela kad će bit duplo veća od mužjaka... mužjaci chromatusa su dosta mali.