Srpanj 19, 2025, 13:10:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoć-novi u hladnovodnoj  (Posjeta: 6250 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mirivah

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomoć-novi u hladnovodnoj
« Odgovori #25 u: Ožujak 12, 2008, 10:12:00 prijepodne »
kad si kupila sljunak si ga prokuhala ?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #26 u: Ožujak 12, 2008, 12:44:00 poslijepodne »
Timi, moglo bi to biti dosta, ali sam sigurna da mijenjanje vise vode, posebno kod velikih prljavaca kakve su zlatne, ima bolji utjecaj na odrzanje sistema...

A da za svaki slucaj nabavis jos jedan kanister?

Kiki21 bilo bi dobro otvoriti drugu temu, da pitanje vidi vise ljudi...
Kad ti vec odgovaram, evo mog odgovora: Moglo bit biti i do jednog i drugog uzroka koji si nabrojala. No za konkretnije odgovore moras nam odgovoriti i na slijedeca pitanja: koliko je aq star (mislim od kada su ribe unutra), koliki je, kakav filter imas, kako ga cistis, koristis li sto od kemije, koje i kolike ribe imas, koliko vode inace mijenjas i na koji vremenski razmak...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline kiki21

• Novi član
  • *
« Odgovori #27 u: Ožujak 12, 2008, 22:43:00 poslijepodne »

Šljunak sam prokuhala prije stavljanja!

Ribice su u njemu već 3 tjedna, šljunak sam stavila prije tjedan dana. Akvarij ima 20 litara, a filter je predviđen čak i za 40 litara(micro jet filter). Filter čistim u akvarijskoj vodi, kao što sam ovdje i pročitala. Vodu sam mijenjala svako 3 dana, pola vode. Ribice su male.

Sad ću provati s toliko šljunka koliko je potrebno da se pokrije dno akvarija.

Ne koristim ništa od kemije.

I sad se ja pitam kako oni akvariji od 100 litara mogu biti onako čisti,jer mislim da ništa ne radim krivo
kika

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #28 u: Ožujak 13, 2008, 21:41:00 poslijepodne »
Hm...i ja imam šljunak, ali nikakvih sličnih problema nemam. Je li to kupovni šljunak iz pet shopa?

Nego, kad kažeš da je voda prljava, u kojem smislu je pljava? Zamućena ili što?

Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline kiki21

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Ožujak 15, 2008, 17:20:00 poslijepodne »
Da kupila sam ga, u pet clubu. Ne toliko zamućena,koliko se ta voda malo ima neugodan miris, i boja ide žućkastoj
Sad sam napravila to da sam izbacila šljunak, i ostavila ga onoliko koliko je dovoljno da se prekrije dno akvarija. I već tri dana i voda je čak super za razliku do sada.
I sad se ja mislim, kako bi odustala od sadnje bilja, kako nebi morala vratit taj šljunak, radi potrebnog debljeg sloja za biljke.
Čini mi se da bi radije da vidim kako je taj akvarij u redu, i mala stvorenja u njemu zadovoljna

pozdrav

kika

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #30 u: Ožujak 15, 2008, 17:57:00 poslijepodne »
Hm.....pada mi na pamet nešto. Jesi sigurna da je to šljunak ili možda supstrat?
Meni se voda tako zamutila od supstrata, jer sam vodu sipao direktno, tek sam kasnije pročitao da treba u akvarij staviti tanjur, pa vodu sipati na njega.

Jer ako je kupovni šljunak, k tome još prokuhan, onda teško da se voda tako muti. Koja je granulacija, odnosno koliko je to krupno/sitno i koje je boje uopće?

Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #31 u: Ožujak 15, 2008, 22:51:00 poslijepodne »

Bojim se da je supstrat u pitanju - šljunak sigurno ne bi bojao vodu, pogotovo ako je pripremljen! Dakle, odi lijepo u pet shop i kupi čiste kamenčiće....i dooooooobro ih isperi pod jako jako jakim mlazom vode da ode sav mulj .... voala ....bistra voda, podloga lijepa....i sve to naravno stavi preko sloja ovog što imaš i neka ti on bude podloga.

A Timi, ako budeš mijenjao jednom tjedno, i imaš dobar filter, bit će OK. Iako, kako Ninina mama kaže, najbolje nabavi još jedan kanisterić (uostalom stavi vodu u neki veći amper preko noći i to je to...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #32 u: Ožujak 19, 2008, 03:55:00 prijepodne »
I? Dokle smo? Jel dosao sljunak?
Tuzlanka u Sarajevu

Offline kiki21

• Novi član
  • *
« Odgovori #33 u: Ožujak 20, 2008, 23:05:00 poslijepodne »
Ljudi ovo što ja imam je ipak bio šljunak, pa ipak kad kupujem znam što kupujem.
I da sad je sve ok u akvariju. Bilo je do debelog sloja šljunka.
Zato mali savjet, ne pretjerujte s debljinom!
Pozdrav

kika