Kolovoz 15, 2025, 14:41:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Opet ich...  (Posjeta: 8813 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Manuela

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
  • Plavušica
Opet ich...
« Odgovori #75 u: Ožujak 19, 2008, 18:18:00 poslijepodne »
E da, zaboravih napomenuti da kod mog prvog ich-a prije 3 mjeseca lijek Fura mor-P mi je spasio 9 riba, a 13 ih je uginulo, ali se nije razvio raspad peraja. Lijek je dobar ali meni je pomogao samo protiv ich-a!

Držim fige

Manuela

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Opet ich...
« Odgovori #76 u: Ožujak 19, 2008, 22:05:00 poslijepodne »

ajme poludit ću - izbacilo me!

dakle, nema univerzalnog lijeka za sve jer su bolesti uzrokovane različitim zločestićima - bakterije, gljivice, plijesni, virusi, paraziti...

a sekundarnu infekciju jedino možeš izbječi ako reagiraš na vrijeme...

filter se ne isključuje u pravilu, osim ako to izričito piše u uputama

ali, poslije liječenja treba staviti aktivni ugljen na par dana, a materijal koji je bio u filteru, ili baciti (ako je jaka infekcija), ili dobro proprati (ja ga operem, osušim, onda opet držim dan-dva u vodi iz matičnog akvarija i tek onda koristim (ako treba u karanteni))

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Opet ich...
« Odgovori #77 u: Ožujak 20, 2008, 02:56:00 prijepodne »
Nisam koristila niti jedan od tih lijekova pa neznam zaista koliko su efektivni!

Al ako su namjenjeni tome morali bi pomoci.

Jesi li podigla temperaturu?

Inace, kada je rijec o ichu, preporucljivo je tretirati cijeli akvarij, bez obzira ako se samo na par ribica vide tockice.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline cukibuki

• Punopravni član
  • **
  • Dob: 41
Opet ich...
« Odgovori #78 u: Ožujak 20, 2008, 14:28:00 poslijepodne »

digla sam temp....zanima me da li trebam svaka dva dana ponovo sipati ljek u aq ili je jednom dovoljno?? na uputama samo pise koliko ml/l nepise da li treba vise puta stavljati...

ljek je od tetre ContraSpot, ako netko zna nek se javi...
Zadar - Novi Sad

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Opet ich...
« Odgovori #79 u: Ožujak 20, 2008, 20:21:00 poslijepodne »

stavljaš svaki drugi dan, a one dane kad ne stavljaš lijek promijeniš 20 % vode...to je princip većine lijekova, pa vjerojatno i toga...

inače imaš (preko googlea lako nađeš) tetrine stranice na internetu s odličnim uputama za korištenje sveg njihovog programa...ako ne nađeš, javi, pa ću ti potražiti link!

Offline cukibuki

• Punopravni član
  • **
  • Dob: 41
Opet ich...
« Odgovori #80 u: Ožujak 21, 2008, 14:23:00 poslijepodne »
napokon dobra vijest...tockice na ribama su potpuno nestale i sve su zive i dobro...ostavit cu ih jos koji dan u toj vodi pa cu promjeniti trecinu i za svaki slucaj staviti jos malo lijeka....hvala svima na pomoci
Zadar - Novi Sad

Offline Manuela

• Punopravni član
  • Plavušica
Opet ich...
« Odgovori #81 u: Ožujak 21, 2008, 18:33:00 poslijepodne »
Super za tvoje ribe!!

A ja ću dobiti slom živaca....

Sada sam u drugoj fazi liječenja medimorom i sve je bilo super, i danas su mi ove zadnje tri tetre koje su mi ostale postale "sumljive" jer mi se čini da im su im se nekak usta "objesila", a tak isto je imala ova zadnja kaj je uginula. Pa jel moguće da se nisu izliječile?????

Manuela

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Opet ich...
« Odgovori #82 u: Ožujak 21, 2008, 22:45:00 poslijepodne »

sve je moguće - i prekasno liječenje može biti fatalno, ili previše srušen imunitet - zamisli si sama kako se ljudski imunitet lako sruši, a kako onda ne bi imunitet tog malenog tijela.....

im daješ vitamine?

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: Opet ich...
« Odgovori #83 u: Travanj 09, 2008, 10:03:31 prijepodne »
Evo ja se javljam s jednim novim iskustvom. Do sada sam ribice od icha liječil samo s jednom, eventualno s dvije doze lijeka, uz povećanu temperaturu i aeraciju. Točkice bi nestale i sve bi izgledalo OK par dana, i onda za tjedan, dva, ribice bi pokrepale. Uvijek sam se pital zakaj, o zakaj?  :sick:  :(
Potaknut pisanjem Gwyneeth, koji je pisal o ciklusu nametnika koji traje desetak dana, tretiral sam cijeli akvarij full dozom svaki drugi dan četiri puta, povišena temp. i aeracija, uz zamjenu trećine vode i filtriranje preko ugljena nakon ciklusa liječenja . Eto, prošlo je već mjesec dana od liječenja, gupači su zdravi, debeli, veseli, malci se rađaju, super!  ;D
E sad, je li za prijašnje pomore bilo krivo to kaj nisam do kraja uništil nametnike ili nekaj drugo, ne znam, ali otkad sam provel ovakvu terapiju, nisam imal gubitaka u gupy i neonka populaciji. Uvodim još jedno pravilo, obavezna karantena! Samo čekam plaću... :-[
Zabok

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #84 u: Travanj 09, 2008, 10:26:10 prijepodne »
 :D

F.Chief, drago mi je da imas "ugodnih" iskustava sa ichom- ako se to tako moze reci  :P

Zaista je bitno potpuno lijecenje kod icha, i kada to shvate svi biti ce manje gubitaka u akvarijima.

I can NI ONDA nije sigurno da se nece vratiti, a kamoli bez dugotrajnog lijecenja. Proklet parazit je dovoljno pametan da se nekada ucisti na duze vremena pa se nakon 2 mjeseca vrati  >:( Al izgledi da se vrati su ipak mnogo mnogo manji ako se postupa kako treba.

;)
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Manuela

• Punopravni član
  • Plavušica
« Odgovori #85 u: Travanj 12, 2008, 16:15:17 poslijepodne »
Evo moje ribe su nakon svega dobro, žive, vesele i debele. Jedino mi je jedna neonkica otišla, mislim da joj je barbus pojeo dio repa... Sumnjam na njega su ostale ribe mirne, jedino on pići po akvariju ko luđak i ganja sve živo. Kaj da radim s njim, da mu kupim neko društvo ili da ga ostavim samog? Kad su bila dvojica, bili su dobri, a kak mi je ovaj jedan uginuo, ovaj je podivljao.  ???
Manuela

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Travanj 12, 2008, 22:16:57 poslijepodne »
Baš mi je drago! :D

Offline Pole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #87 u: Travanj 12, 2008, 22:26:37 poslijepodne »
Ribač,jel ti drago da je barbus podivljao ili što su druge ribice dobro? Ili što je prvi barbus uginuo? ili...;) ;) ;) :D
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #88 u: Travanj 13, 2008, 02:36:32 prijepodne »
Kaj da radim s njim, da mu kupim neko društvo ili da ga ostavim samog? Kad su bila dvojica, bili su dobri, a kak mi je ovaj jedan uginuo, ovaj je podivljao.  ???

Zakljucak si donijela sama. Problem je u njegovoj samoci. :o
To je jatna vrsta sto znaci da se sam osjeca prilicno nesigurno i zbog toga radi svakojake nepodopstine... Treba ih biti cim vise. Predlaze se 8 ili vise... :)

Ako ih nemas namjeru nabavljati u tom broju, savjetujem udomljavanje... ;)
Tuzlanka u Sarajevu

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #89 u: Travanj 13, 2008, 09:43:44 prijepodne »
I ja bih ti to preporučila. :)

Naaaajmanje 6-8 barbusa ili ovog jadnog samca na usvajanje. Inače su to vrlo drage i mirne ribice koje nikog ne gnjave   :devil: :devil: :devil:

Nakon epizode s ich ostala su samo tri, pa su mom sirotom koridorasu pogrickali peraje, jedva sam ga spasila, puža su čopkali, dok nije pao u depresiju, a onda sam ih odvojila da se malo umnože, što su naravno i učinili, sa zadovoljstvom. :love: :love:

Sad se zabavljaju međusobno i uglavnom ne gnjave druge ribeke. 
I love ribeki

Offline Manuela

• Punopravni član
  • Plavušica
« Odgovori #90 u: Travanj 13, 2008, 16:53:33 poslijepodne »
Inače mi je baš super taj barbus i nabavit ću mu društvo ali ne usudim se još obzirom na sve te boleštine koje su ih poharale tako da će se valjda jadnik strpiti još neko vrijeme i pustiti ostale na miru...  :)
Manuela

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #91 u: Travanj 13, 2008, 19:13:06 poslijepodne »
Njih barem 8 komada, a negdje pročitah da ih je najsigurnije imati preko 12 u jatu i da su onda skroz zaokupljeni samim sobom i ne ganjaju druge ribe. Inače je opčepoznato da kad su u manjem broju maltretiraju sve živo što im pređe preko puta.

Offline Manuela

• Punopravni član
  • Plavušica
« Odgovori #92 u: Travanj 13, 2008, 21:30:24 poslijepodne »
Ovaj moj je nabrijan do kraja, pravi šerif u akvariju..  ;)
Ali mislim da mi je 12 malo previše, imam 9 neonki, 3 riže tetre, 2 botie i 4 čistača. Kaj nebude malo prenapučeno?!
Manuela

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #93 u: Travanj 13, 2008, 21:34:15 poslijepodne »
nemoj pretjerivati s brojem ribica....pazi na to...

Offline Manuela

• Punopravni član
  • Plavušica
« Odgovori #94 u: Travanj 13, 2008, 21:51:56 poslijepodne »
Znam, zato i pitam, ovo mi je čist ok, ali ovaj jadni barbus mi je sam pa sam mislila uzeti još 3. Jel to taman?!  :)
Manuela