Objasnila sam vise puta, ne razumijem dal me zazas ili?

Golim okom NE MOZES nikada biti siguran! Mozes pretpostaviti na temelju simptoma, i uglavnom je tocno (bar kod icha).
Nije najmanji problem uzeti povecalo jer ti ono ne pomaze, treba ti mikroskop, a i onda nije dovoljno jer moras znati kako tocno izgleda odrasao ich koji je slican jos jednom parazitu koji je dobrocudan.
Dakle, dijagnostika se temelji na pretpostavkama a ne sigurnoscu.
A kada JE ich onda tretman lijekom (costapur ili neki drugi za istu stvar, jedino nebih methylen preporucila jer se meni pokazao kao nedostatno jak) u trajanju od 7-9 dana (svaki drugi dan), u kombinaciji sa povisenom temperaturom (30 °C tropske, 28 hladnovodne), s time da na 28 ° se lijeci po mogucnosti duze.
Nakon toga se ceka 7 dana i ponavlja tretman. Uglavnom je i prvi put dovoljno, drugi sluzi da se sprijeci recidiv.
Ich ima zivotni ciklus u 3 stadija, prvi je cista, zatim se izlijegaju larve i koje pronalaze domacina u ribi i tamo dodju do odrasle forme - to su te tockice. Treba imati na umu da je to protozoa, velika, al samo protozoa. Te tockice NEMOGU biti velike. Kada lijecimo ciljamo na stadij larve jer je SAMO tada ich osjetljiv na lijekove! Zato se lijeci svaka 2 dana, i zato lijecenje traje barem 7-9 dana. Pod temperaturom od 30 ciklus traje oko 48 sati.