Srpanj 24, 2025, 08:40:15 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: blood parrot ????  (Posjeta: 4884 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
blood parrot ????
« u: Ožujak 02, 2008, 14:58:00 poslijepodne »

Evo mene, neciklidaša, da pitam stručnjake ciklidaše za mišljenje!

Naime, bili smo u Vogelfarmu i tamo "otkrili" ove ribice! Napisano je bilo ispod Blood Parrot Chicklide. Naravno, beskrajno su nam bile simpatične, smiješne do bola i zapravo, vrlo atraktivne. Nismo ih kupili jersu nam bile totalna nepoznanica, ali da su se neke "zločeste" ideje pojavile, priznajem da jesu!Progooglali smo malo i našli da je to u stvari hibrid, novonastali i da još nema niti znanstveno ime ili obradu.

Pa sad pitam: što vi mislite o njima? Ima li tko kakva iskustva?

Evo i slikice s neta:

Zahvaljujem na odgovorima!

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #1 u: Ožujak 02, 2008, 15:58:00 poslijepodne »

Kome trebaju hibridi?

U paleti stvarno zadivljujučeg broja pravih ciklida,taj je ciklid potpuni promašaj i za prave akvariste "ko da ih nema"Edited by: Bojko

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
blood parrot ????
« Odgovori #2 u: Ožujak 02, 2008, 16:41:00 poslijepodne »
Meni nisu niti malo privlacni niti podrzavam hibride.
Ove parrote ces moc uskoro birat po RAL karti.
Dodjes i kazes dajte mi 2 komada RAL 4006 i 2 komada RAL 3011, a kaze Japanac nema, dodji za tjedan dana napravit cemo.

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
blood parrot ????
« Odgovori #3 u: Ožujak 02, 2008, 16:45:00 poslijepodne »
Vrste su vrste, a ovo nisu vrste.
Ne podržavam ništa umjetno!
Sorry, lega... al' tak je!Edited by: TILjO
Mama Africa

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
blood parrot ????
« Odgovori #4 u: Ožujak 02, 2008, 17:00:00 poslijepodne »

Citat: Karlo
Meni nisu niti malo privlacni niti podrzavam hibride.

Slažem se...ovo ruglo akvaristike izbjegavati pod svaku cijenu!!!!

Offline neznalica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • http://www.google.com
blood parrot ????
« Odgovori #5 u: Ožujak 02, 2008, 22:01:00 poslijepodne »
Izgledaju simpatično, ali ih ne bih htio imati....

Čovjek kao vrsta si previše dopušta....

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
blood parrot ????
« Odgovori #6 u: Ožujak 02, 2008, 22:51:00 poslijepodne »
Prilično su neobične posebno u ovoj crvenoj boji.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
blood parrot ????
« Odgovori #7 u: Ožujak 03, 2008, 01:47:00 prijepodne »
Cestitam na strpljenju...

Znam ja sto je vas privuklo... Zbilja asocira na "zlatnog" ciklida...

Neka varijanta tih cudnih ciklida (Parot ciklid) je skoro bila u jednom Sarajevskom shopu...
Meni su isto bili interesantni , ali moram priznati da su mi malo precudni za pozeljeti ih...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
blood parrot ????
« Odgovori #8 u: Ožujak 03, 2008, 01:54:00 prijepodne »
nije mi jasno cemu drzat hibrida u aq, kad ima toliko vrsta ciklida, da ce se sigurno naci puno vrsta koje su ljepse i interesantnije od ovih, a znas da su takve i u prirodi i da nisu nastale nekakvim krizanjem i kemijanjem...

a i ovi nisu nekako lijepi. imaju cudnu facu...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
blood parrot ????
« Odgovori #9 u: Ožujak 03, 2008, 08:09:00 prijepodne »

Slažem se s tvrdnjom da si čovjek svašta dopušta...samo je pitanje jesmo li malo skloni dvostrukim mjerilima......naime, zar nije većina domaćih životnja nastala križanjem nekoliko divljih primjeraka, pa i u divljini često nastaju novi hibridi, samo spontano... a mi mislimo da su "čistokrvni".

Svi uostalomznate da su nama zlatne ribice cijeli svijet, kao vama ciklidi- a kako su nastali svi ti silni varijeteti koje zlatna ribica danas pokazuje!?

Dakle, mislim da ipak ta priča o križanju i čistunstvu oko toga...pa, recimo da je lagano nategnuta. No, nećemo sad (po tko zna koji puta) načinjati temu o kojoj svatko ima pravo imati svoje mišljenje, zar ne?

To svakako ne znači da bismo sad bez kriterija trebali prihvatiti svaki hibrid koji se pojavi! I bez kriterija nabavljati takve "novonastale" vrste...

Naravno da u prirodi ima milijun divnih vrsta životinja, tisuće riba, tisuće onih koje možemo držati u akvarijima...svakako se slažem da je to prednost.....i baš zato i postavljam pitanje što mislite o ovoj ribici... a ne da izazovem još jednu raspravu koja će se samo rastegnuti u beskraj...

A o simpatičnosti - ha, stvar ukusa, zar ne!?

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
blood parrot ????
« Odgovori #10 u: Ožujak 03, 2008, 09:52:00 prijepodne »
A ne valjda opet

Pa pito si za misljenje i dobio si misljenje, nitko ti nije rekao da ih ni slucajno ne uzimas. Ak su ti super uzmi ih

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
blood parrot ????
« Odgovori #11 u: Ožujak 03, 2008, 10:27:00 prijepodne »
cula sam za te ribeke. kazu da je to nova japanska atrakcija... imas ih crvenih, rozih, plavih...

Offline Black Tiger

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #12 u: Ožujak 03, 2008, 11:28:00 prijepodne »

Ja sam ih znao vidjeti u žutim bojama, ovak crvene nikada.

O ukusima se ne raspravlja.

Ja sam također za originale iz prirode, ali ponekad mi je uistinu žao ovakvih životinja, ali nisu one krive, što ćeš kad ih je već čovjek stvorio sad moraju živjeti.
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #13 u: Ožujak 03, 2008, 11:46:00 prijepodne »
Meni je ovo strašno za vidjeti... samo se sjetim zlatnih ribica i njihovih deformacija, želudac mi se digne kada u trgovini prođem pored raznih Bubble eye, crvenkapica i ostalih mutanata.

Bolje ne kupovati ovakve ribice tj. ne stvarati tržište ovakvim hibridima je ćemo ubrzo imati kolekciju bubble eye Malawi
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Ribač

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #14 u: Ožujak 03, 2008, 11:52:00 prijepodne »

Maxim napisao:

'Meni je ovo strašno za vidjeti... samo se sjetim zlatnih ribica i njihovih deformacija, želudac mi se digne kada u trgovini prođem pored raznih Bubble eye, crvenkapica i ostalih mutanata. '

Meni se želudac digne dok pročitam ovako nešto.

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #15 u: Ožujak 03, 2008, 12:34:00 poslijepodne »
Sorry Ribač što ti moji stavovi kvare tek, jasno mi je da postoje ljudi koji vole takve hibride (namjerno izbjegavam nazvati ih ribicama), ali moje je mišljenje da to što je napravljeno zlatnim graniči s pameću... Da se išlo u smjeru poboljšavanja osobina riba još bi to i nekako progutao, ali napraviti hibrida koji se jedva kreće, jedva diše, izraženije je podležan bolestima, da ne govorim da novoizmišljeni dijelovi tijela nemaju nikakvu svrhu i predstavljaju ogroman rizik od infekcija (recimo puknuti balončić kod Bubble eye....). To su, po meni, potpuno osakaćene životinje i to što su nam svaki dan pred nosom ne ublažava mi tu činjenicu i ne mogu niti ću to ikada prihvatiti kao "normalno".

Meni ne da se ne sviđaju čak suprotno, totalno su mi odbojne, em izgledom, em podrijetlom. Što je rekao Neznalica gore, čovjek si previše, ali stvarno previše dopušta i nikada neću naći opravdanje za takve umjetne hibride pored tisuća i tisuća prirodnih ribljih vrsta. Ista stvar je sa ovim blood parrotom za kojega se babyboom raspituje i moj savjet je da si to ne kupuje.

Očito je da nemamo isto mišljenje oko toga i da nećemo naći zajednički jezik na tu temu. Zato s moje strane. Voli i pazi svoje malce.

lp
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Ribač

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #16 u: Ožujak 03, 2008, 13:35:00 poslijepodne »

Sorry Maksim, ali to što ih ti namjerno izbjegavaš nazvati ribicama ne znači da one to nisu.

Ja mislim da su crvenkapice divna stvorenja, ko što su uostalom divna i sva ostala živa bića.

Rasizmu među ljudima su zakoni uglavnom stali na kraj, pa ćemo sada udrit po životinjama.

Ne sviđa mi se tvoja crvena kapica...nekako ti je umjetna...isto mi se tako ne sviđa ni što secrnci miješaju s bijelcima jer će se s godinama izgubiti čistoća rasa. Pa će ulicama hodati sami hibridi...uh...diže mi se želudac...To uopće nije prirodno... Da nema te globalizacije, tih prijevoznih sredstava i svega u prirodi se nikad ne bi ni sreli!

Pusa i tvojima

Samo nek stavova ima bar toliko koliko i ljudi! Ali ovo je rasizam...

Offline pega777

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #17 u: Ožujak 03, 2008, 20:30:00 poslijepodne »
ma sta ti je kakav rasizam

ma ti japanci ubiju na neznam koliko riba da bi pravili ove glupe experimente i da bi na kraju dobili ovo:

ako tebi ovo liči na ribu onda...

samo pogledaj zračenja i te stvari i sta sve radijacije rade ljudima...a ovi to namjerno rade životinjama.sada je nedavno bila tema pod bla,bla o zivotinji između ribe i zmije a nastala je takva baš zbog ljudske gluposti.mulati i "mješanci" među ljudima nisu nastali nikakvim eksperimentima i to ne možemo uspoređivatia potomci od roditelja različitih rasa su normalni i ne dobivaju mjehuriće na očima i ne svijetle u mraku...
bilo da križaju ribe koje se u prirodi ne mogu susrest (a kamoli skrižat)ili ih mješaju s genima od koralja i sl. takvo sto treba izbjegavati.
osim što životinje muče sa pokusima oni ih učine podložnijima bolesti samo da bi neki vrtićanac upiro prstom u staklo vikao mamaaaa vidi ove napuhnute ribe...stavio je u teglu a drugi bi tjedan uginula

pegaC
Prelog

Offline Ribač

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #18 u: Ožujak 03, 2008, 20:49:00 poslijepodne »

A ne krivo smo se razumijeli. Ja ne podržavam ni križanja, niti bedastoće, tipa mješati ribu i zmiju. A iskreno ni sama se ne bi odlučila na bubble eye.

Ono što meni smeta je što se sirote životinjice okrivljuje za to kakve su i to je čisti rasizam. Što ili su si same krive?

I ja vidim da je tom sirotom bubbliću sigurno tako teško živjeti, ali mi se od njega ne diže želudac!

Krivi su ljudi, a životinjice treba žaliti!

I da usput, liči mi na ribu, na tužnu ribicu doduše...ali što je tu je. Postoji i meni je osobno ružno ismijavati bilo što, a kamoli živo biće koje si nije samo krivo. Ako mu netko želi pružiti dom tim bolje!

Edited by: Ribač

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
blood parrot ????
« Odgovori #19 u: Ožujak 03, 2008, 20:53:00 poslijepodne »
pa mislim da svi na to misle . nisu životinje krive što su takve rođene. ljudi su krivi što se moraju petljati u sve, pa tako i to!

Offline pega777

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #20 u: Ožujak 03, 2008, 20:59:00 poslijepodne »
apsolutno se slažem...ali ima puno hibrida za koje ustvari nitko ustvari ni ne zna da su napravljeni "umjetno" tj da nisu križani samo s ribama već se događa da mješaju s koraljima (kao kod onih zebrica...)...i tako dalje a da ne bi slučajno ispalo da su tu krive ribe...naravno one tu nemaju šta bit krive...problem je o pohlepnim ljudima koji bi makar skrižali ribu s elienom samo da bi zaradili pare.
često je i slučaj da se ribe puste u prirodu i prilagode tamo gdje one uopce ne pripadaju što ne vjerujem da je baš za ove ciklide ali oni bubblići mogu bez problema preživjet u hladnijim vodama jer to su ustvari modificirane zlatne ribice.
o tome se radi a ne o tome da li se kome diže želudac na koju ribu...ako tako nastavimo uskoro će po vodama plivat mali zeleni ko iz onih RTL-ovih serija

pozz...i pozdravi svoje akvarijske hibirde lol

pegaC
Prelog

Offline Ribač

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #21 u: Ožujak 03, 2008, 21:06:00 poslijepodne »

Meni su samo zasmetali natpisi sa želucom jer fakat ružno izgledaju!Isto kaoi rabljenje riječi hibrid umjesto ribica.

Sretno i tebi s tvojimarijevcima!

Offline pega777

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #22 u: Ožujak 03, 2008, 21:12:00 poslijepodne »
hahaok
samo me nemoj smatrat akvarijskim hitlerom

pegaC
Prelog

Offline Ribač

• Punopravni član
blood parrot ????
« Odgovori #23 u: Ožujak 03, 2008, 21:14:00 poslijepodne »

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
blood parrot ????
« Odgovori #24 u: Ožujak 03, 2008, 21:23:00 poslijepodne »
Naravno da nije stvar u ribicama, ali da su svim ljudima odboje... trgovci ih ne bi prodavali i ne bi postojale. Tako, da se svima "riga" od takvih ribica, nitko ih ne bi kupovao i samim time niti proizvodio...

PS: Ovo nije rasizam... Termin rasizam se odnosi samo na ljude

Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."