Srpanj 07, 2025, 08:58:44 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zlatne ribice  (Posjeta: 1820 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marijeta

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
zlatne ribice
« u: Kolovoz 23, 2004, 16:13:00 poslijepodne »

upravo sam otkrila ovo vase malo carstvo i saznala puno toga! no jos imam nepoznanica za koje molim dobre ljude da mi pomognu a one malo manje dobre da imaju strpljenja! krstarila sam ovim forumom i nisam primjetila da ima punositnih "uzgajivaca " kao sto sam ja sa dvije zlatne ribice!

moj problem je poceo kad sam odlucila svoje ribe pocastiti sa akvarijem od (sad me sram) 10L i preselit ih iz kugle od nekih 5L isafilterom koji je do 40L !

malo su bile zbunjene al imala sam dojam da su zadovoljne sve dok nisam skuzila da mi voda ubrzano se zagrijava do razine da sam se sokirala kako su jadne ostale zive! brzo sam promjenila dio vode i rashladila i cinilo mi se da je s njima sve ok te su i dalje normalno zivahne.

izvadila sam filter i ne namjeravam ga vise vracat, odnjet cu ga u ducan da vidim sta ce mi rec al ipak vise vjerujem vama pa vas molim da mi kazete ako sam negdje pogrijesila

Offline For_life

• Punopravni član
zlatne ribice
« Odgovori #1 u: Kolovoz 23, 2004, 21:23:00 poslijepodne »

filter ti nikako ne moze zagrijati vodu. temperatura u akvariju se zagrijava zbog ljetnih visokih temperatura. vjeruj mi, tvom akvariju je puno bolje s filterom. kada mjenjas vodu, pripremi je s Aquasefom-tekucinom koja ce tvoju vodu pripremiti da bude sto bolja za ribice. svakako ti savjetujem da kupis veci akvarij. tvoje ribice ce se osjecati puno bolje, a i ti ces se osjecati puno bolje gledajuci ih u svom najboljem izdanju!

dobrodosla na Akvarij.net!
Grad od milijardu bendova-Grad na na Rječini

Offline Frano_Zapresic

• Punopravni član
zlatne ribice
« Odgovori #2 u: Kolovoz 23, 2004, 21:29:00 poslijepodne »

ima jedna greska......kupila si aquarij prije dolaska na ovaj Forum(isto kao i ja pa sad kukam, stedim, ...........zicam za "mrcinu")

a sa filterom ce im biti puno, puno bolje...............
Zapresic / Hrvatska

Offline marijeta

• Novi član
  • *
zlatne ribice
« Odgovori #3 u: Kolovoz 24, 2004, 20:29:00 poslijepodne »

ne znam uzasno me strah vratit filter u vodu jer prvi put kad sam primjetila da je voda mlaka nisam mogla vjerovat da je od filtera pa sam rashladila vodu i ostavila ga da radi i dalje medutim ponovno nakon dva dana voda je bila pretopla a nemoguce da je od sobne temperature jer nije veca od 22 stupnja... probat cu ga jos jednom al daleko od ribica prije nego odlucim sto cu

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.akvarij.net
zlatne ribice
« Odgovori #4 u: Kolovoz 24, 2004, 20:39:00 poslijepodne »

O kojem mi filteru uopae govorimo? Marka, model?
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
zlatne ribice
« Odgovori #5 u: Kolovoz 24, 2004, 23:03:00 poslijepodne »

filter - znaci da nesto filtrira, a ne zagrijava. On cisti vodu mehanicki i kemijski (akose u njemu stvorio dovoljan broj bakterija). Dakle filter ti obavezno treba i bez filtera sav posao koji bi "on" trebao obavit morat ces ti, a to bas i nije pozeljno i ne moze bit dovoljno efikasno.

Vodu zagrijava sunce, vjeruj nam. I mi imamo takvih problema. Samo sto hladnovodne ribe to sigurno teze podnose od toplovodnih (skoro sam napiso toplokrvnih )

Dakle filter obavezno vrati nazad!

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
zlatne ribice
« Odgovori #6 u: Kolovoz 25, 2004, 00:18:00 prijepodne »

eee, sve je poeelo sa zlatnim ribicama.....

filter ae ti dosta olakšati život

Offline rott

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb,Dubrava
zlatne ribice
« Odgovori #7 u: Kolovoz 25, 2004, 01:00:00 prijepodne »

i u mojem 200 litarskom eudu voda se grije nenormalno,a jedino je možeš rashladiti eešaim mijenjanjem vode,jer svima nam je gadno kad su ovakvi skokovi temperatura! i obavezno eim ti se pruži prilika nabavi veai akvarij,jer ga je puno lakše održavati,a i ribe ae uživati!
Donja Dubrava/ZGB/Hrvatska

Offline bubi

• Punopravni član
  • **
zlatne ribice
« Odgovori #8 u: Kolovoz 25, 2004, 01:20:00 prijepodne »
Možda ti grije i mjesto di se nalazi akvarij recimo ako je naslonjen na zid kojeg ugrije sunce il meni je bio na polici iznad tv-a a velika telka radi cijeli dan i grije ga il ak imaš kakvu rasvjetu za njega koja ti grije.sad imam dva akvarija,jedan od 50L koji je daleko od sunca i stoji na kamenu u zidu i u njemu su male tropske ribice i ispod njega na drvenom stalku jedan od 120L u kojem su hladnovodne ribice ko tvoje i kad je vruee i sparno temperatura i u jednom i drugom zna doe i do 30 stupnjeva!Sve su žive i živahne i razigrane!Ja sam radio jedino poeetnieku grešku sa pripremom vode i novim akvarijem!Ako te frka možeš zaledit u boeici vode i stavit im u nutra!Filter si obavezno ostavi i kao što ti i svi savjetuju eim možeš kupi veei akvarij!Sa temperaturom se svi borimo al se ne brini ribice ee preživit!

Offline zippy

• Novi član
  • *
zlatne ribice
« Odgovori #9 u: Kolovoz 25, 2004, 20:12:00 poslijepodne »
Imam i ja 3 zlatne u akvariju od 40 L. Akvarij je daleko od prozora, svjetla je dovoljno i ništa ga ne zagrijava. Filter je u pogonu i bez obzira na to temperatura ne prelazi 22 stupnja i po najveaim vruainama!

Offline ribetna

• Novi član
  • *
zlatne ribice
« Odgovori #10 u: Kolovoz 25, 2004, 20:30:00 poslijepodne »
Citat: zippy
Imam i ja 3 zlatne u akvariju od 40 L. Akvarij je daleko
od prozora, svjetla je dovoljno i ništa ga ne zagrijava. Filter je u
pogonu i bez obzira na to temperatura ne prelazi 22 stupnja i po
najveæim vruæinama!

Malo si zabrijao......nebi baš bilo 22 stupnja...jedino ako imaš upaljenu klimu do bola

Kod mene u akvariju 60 litara, Fluval 2, 10 riba 26-27 stupnjeva, a imam 2 klime u stanu ali na 24 stavljene...

Offline KRISTAL

• Punopravni član
zlatne ribice
« Odgovori #11 u: Kolovoz 26, 2004, 08:30:00 prijepodne »
Sasvim je normalno da se temperatura podigne u ovim ljetnim danima , filter definitivno nije , vrati ga u akvarij , on nikako ne moze da grije vodu , radi na prociscavanju i ubacivanju zraka , da imas grijac to bi bila druga prica , ali filter ne , Nemoj vracati filter u trgovinu , on ti nije krivac za povecanje temperature , pa i u mom 100 l . akvariju je temperatura do 27 stepeni , ma nece im nista bit izdrzace one to ... tako je to normalno jer je ljeto ,,, nista se ne brini , vrati filter i uzivaj....
RIBA RIBI GRIZE REP

Offline Max!!

• Punopravni član
zlatne ribice
« Odgovori #12 u: Kolovoz 26, 2004, 08:45:00 prijepodne »
Sad smo se definitivno složili da nije filter, zbilja je sve ok pošto je ovako vruae vani preporueam da si kupiš toplomjer za akvarij pa da promatraš kako je vano i koja je temp. u akvariju
Bolje ja nego neki stranac!!

Offline marijeta

• Novi član
  • *
zlatne ribice
« Odgovori #13 u: Kolovoz 26, 2004, 23:37:00 poslijepodne »

sad mi je lakse nakon svih vasih poruka a i moje ribe ce vam bit zahvalne jer cu im vratit filter, ovih dana sam im rashladivala vodu jednom dnevno pa cu tako i nastavit ako bude potrebno (filter je "micro jet filter 2")

vidim tu i jedan savjet sa smrznutom bocicom, bas sam razmisljala da im prislonim u akvarij al s vanjske starneonu smznutu kocku sto se stavlja u prenosive hladnjake pa da vidim da l ce pomoc! to im nece smetat?