Offtopičarimo, nadam se da nas neće Škorpac opaliti...

@ Dorothy: Mislim da smo se krivo razumjeli, ne smeta meni prehrana životinjama, već tvoje izjave tipa "tamanjenja" nekih naroda, a zašto? Ti jedeš puretinu, on jede pasetinu (

)... i točka. kulturološke razlike. Ti si luda njemu, on je lud tebi. Ne morate se ubiti...
Anyway... pet godina na bilju?! Moram priznati da iznimno cijenim vegetarijance i uvijek ih gledam kao "veće" ljude... Mislim da ja nikada ne bih mogao postići tu disciplinu.
To što su svinje, krave i ostale životinje uzgojene nimalo ne opravdava njihovo ubijanje naspram ulovljenih životinja. To opravdava ovo drugo što si rekla, hranidbeni lanac, činjenica da imamo meso za zube. A sada hoćemo li jesti ribu, govedo, rodu, psa, žabu ili nešto šesto sasvim je svejedno. Ono što je meni normalno za pojesti tebi može biti smak svijeta... Ali upravo o tome ti govorim, sve je stvar perspektive iz koje gledaš i svatko će pronaći gledište na neku temu te će mu od tuda sve biti normalno i opravdano, a nečiji tuđi pogled na istu stvar će mu biti neshvatljiv i skroz stran. I tada na površinu isplivaju plitke izjavetipa "potamaniti Kineze i Vjetnamce" i sl. To što on tamo radi njemu je sasvim ok, tebi nije. U Indiji kravi ne žele stati na put da ih ista ne bi morala zaobilaziti, a ovdje ti i ja bez pol pardona pojedemo polupečeni krvavi biftek...

Sumnjam da je neko svoje zmije, guštere ili pauke hvatao po "divljini".
Sada mi je Jurupari pao na pamet, taj kada poželi neku ribu za svog trometraša, uzme mrežu i sjedne na avion za Urugvaj.

P.S. Maxime, kaj ti inače jedeš za ručak???
Žderonja sam,jedem sve osim tune i rižota od kokoševine.

ššššššššš..... imam neku prikrivenu želju da, ako mi se pruži prilika, probam smazati neku golemu ličinku, skakavca ili nekaj slično lagano ofrljeno na afričkoj logorskoj vatri...
Lijep pozdrav
Edited by: Maxim