Srpanj 19, 2025, 11:22:11 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako zalijepiti crnu foliju kao pozadinu  (Posjeta: 13368 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bubacha

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Velika Gorica
Odg: Kako zalijepiti crnu foliju kao pozadinu
« Odgovori #25 u: Kolovoz 18, 2008, 20:31:14 poslijepodne »
Imam pitanje!
Na mom akvariju je bila folija iz pet shopa zaljepljena uljem...bila je grozno ružna, pqa sam ju skinula i to je onda smrdilo par dana, cijela soba :roll: al prošlo je!
Uglavnom, to je sada jako ljepljivo i zanima me kako to očistit? Kažu da ne valja s nekim sredstvom za stakla, nije zdravo i to, pa s čim onda?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #26 u: Kolovoz 18, 2008, 22:13:02 poslijepodne »
alkoholni ocat.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #27 u: Kolovoz 20, 2008, 17:14:06 poslijepodne »
pa ima ona stara fora sa špahtlom i čarlijem da se te fleke ne vide, ako stavljate samoljepljivu foliju.

ima stara tema na forum https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=12655.0

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #28 u: Kolovoz 23, 2008, 13:02:41 poslijepodne »
Ja imam samoljepljivu tapetu. Nažalost plavu!!! :cupakosu: Nisam htjela slušat dečka kad mi kvocak "uzmi crnu, uzmi crnu". Trebal je reč uzmi plavu, pa bi sad sigurno imala ljepu crnu pozadinu...
Zagreb

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #29 u: Rujan 05, 2008, 10:26:44 prijepodne »
Bio sam u Bauhausu nekidan, i nasao ogroman izbor samolijepljivih tapeta, cijena 14 kn/m, proizvodjac je "d-c-fix".
Odmah sam uzeo dva metra crne mat.

Uzmem doma neko random staklo i krenem nalijepiti gore komad folije da vidim kak to izgleda..i ostane mi hrpa sitnih mjehurica pod folijom.
Rekoh: zeznuo sam, bilo je prljavo staklo, ili nisam dobro stiskao foliju.
Drugi pokusaj: staklo izglancano Ajaxom, špahtla umotana u krpu, i krenem ja to lijepit. I opet hrpa mjehurica.
Treci pokusaj: naspricao sam staklo vodom, pa onda nalijepio. Lijepilo je posivilo, i nije mi to licilo na nesto, pa sam skinuo

Ok, mislim si da sam nesposoban, a malo mi se zurilo, i nalijepio sam onda obicnu foliju sa uljem.

Tjedan dana kasnije, jedan kolega sa foruma, koji je inace staklar pa se tih folija nalijepio podosta u zivotu, je lijepio istu tu foliju na svoj novi akvarij. Jos mi je i pametovao da nisam ja bio dost strpljiv i da nisam dosta trljo špahtlom... :D ..majstoru su se pojavili opet ti mjehurici.

Zakljucak je: ta crna mat folija, proizvodjaca "d-c-fix" nije dobra za lijepiti na staklo.
Trebalo bi probati sa sjajnom, mozda bi se ta bolje hvatala.

A sto se tice folija firme Cetifix, njih vise nema na trzistu, jer je firma navodno propala.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #30 u: Rujan 13, 2008, 15:22:16 poslijepodne »
Danas smo ja i majstor staklar imali novi pokusaj: folija je proizvodjaca Mactac, nabavljena u trgovini Pro Signum na Zavrtnici (pored Print Studia). Mislim da je cijena 17 kn za kvadrat 100*120.

Uzeli smo mat i nekakvi sjajni mat. On je lijepio mat obicni, a ja taj drugi sjajni, i oba su ispala fenomenalno.

Lijepili smo tako da smo naspricali obicnom vodom i staklo i foliju, nalijepili, i onda tvrdom plastikom (strugac leda sa auto stakla)istjerali tih par mjehurica zraka sto je ostalo. Dobro je da dvojica rade, jer se folija lako uhvati za staklo..

8)
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!