Bio sam u Bauhausu nekidan, i nasao ogroman izbor samolijepljivih tapeta, cijena 14 kn/m, proizvodjac je "d-c-fix".
Odmah sam uzeo dva metra crne mat.
Uzmem doma neko random staklo i krenem nalijepiti gore komad folije da vidim kak to izgleda..i ostane mi hrpa sitnih mjehurica pod folijom.
Rekoh: zeznuo sam, bilo je prljavo staklo, ili nisam dobro stiskao foliju.
Drugi pokusaj: staklo izglancano Ajaxom, špahtla umotana u krpu, i krenem ja to lijepit. I opet hrpa mjehurica.
Treci pokusaj: naspricao sam staklo vodom, pa onda nalijepio. Lijepilo je posivilo, i nije mi to licilo na nesto, pa sam skinuo
Ok, mislim si da sam nesposoban, a malo mi se zurilo, i nalijepio sam onda obicnu foliju sa uljem.
Tjedan dana kasnije, jedan kolega sa foruma, koji je inace staklar pa se tih folija nalijepio podosta u zivotu, je lijepio istu tu foliju na svoj novi akvarij. Jos mi je i pametovao da nisam ja bio dost strpljiv i da nisam dosta trljo špahtlom...

..majstoru su se pojavili opet ti mjehurici.
Zakljucak je: ta crna mat folija, proizvodjaca "d-c-fix" nije dobra za lijepiti na staklo.
Trebalo bi probati sa sjajnom, mozda bi se ta bolje hvatala.
A sto se tice folija firme Cetifix, njih vise nema na trzistu, jer je firma navodno propala.