Srpanj 14, 2025, 06:54:04 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Što sw to dešava?  (Posjeta: 706 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Branimir77

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Što sw to dešava?
« u: Veljača 24, 2008, 22:09:00 poslijepodne »
Molio bih Vas da mi pomognete. Radi se o tome da u 20L akvariju živi sljedeće ribice i znam da ih je možda previše ali to je trebalo biti nekih dva mjeseca do akvarija od cca 230L. U akvariju su bile dva "silver šarka" (ne znam kako se točno piše još bebe) jedna Paunašica i dva crvena medena guramija. Nekakvih četiri tjedna su svi živjeli po meni ok. (završeno cikliranje prije stavljanja riba) isključivo mećem bunarsku vodu tj svakih tjedan dana sam mijenjao cca 5L vode. Voda je stvarno dobra na oko niti se je mutila, bilje izgleda zdravo i dobro napreduju ribice, veselo plivaju i dobro jedu do jučer. Primijetio sam da jedan šark tužno pliva više se smirio dosta je plivao na leđima (mislim si do jutra ti si gotov). U jutro da on je uginuo paunnašica se smirila u ćošku drugi morski pas pokazuje simptome onoga prvog. U akvariju je pumpa sa filtrom protoka 380L/h grijač AT 25W na nekakvih 25 stupnjeva i neonska lampa za tropske ribice ona što pojačava crvenu i plavu 18W i imao sam jednu koju sam prije koristio za kornjaču koja pojačava sunčeve nešto i dodatno kao grije (možda je ona kriva jer sam nju stavio prije pet dana). Odmah sam promjeni cca 7L vode stavi po propisu Punktol mada se nisu vidjele bijele točkice na njima (jedino to imam doma) i otišao sam na rođendan. Sada kada sam se vratio i drugi morski pas je uginuo a Paunašica je malo živnula i počela je jesti, dok Guramije veselo plivaju koda ništa nije bilo (sve ovo vrijeme oni nisu pokazivali nikakve simptome) jedino mi se čini da je mužjak malo bljeđi nego inače, ali stvarno ne znam jer mi se to pričinjava ili stvarno. Nemam za mjerenje tvrdoće vode i PH to ću sutra kupiti. Ono što sam primijetio od jučer na kamenu da dobiva smeđu boju dali je to normalno ne znam. Ribice sad hranim sa suhim listićima dva puta na dan u manjim količinama i jedan puta tjedno im dam prokuhanu zelenu salatu (mali list) u prilogu je slika kamena pa ako netko mi može pomoći savjetom u naprijed zahvaljujem.
Križevci

Offline Branimir77

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Što sw to dešava?
« Odgovori #1 u: Veljača 25, 2008, 10:23:00 prijepodne »
Molim uredništvo da ovu obriše nisam znao da će te prebaciti u temu koju treba tako da nisu dvije iste zahvaljujem i još jedanputa se ispričavam.
Križevci