Srpanj 21, 2025, 17:21:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: akvarij i vaser vaga  (Posjeta: 1492 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline morino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
akvarij i vaser vaga
« u: Veljača 24, 2008, 00:30:00 prijepodne »

na jednoj strani metalnog okvira tj jedan ugao će mi visiti 2-3 mm na to ide iverica e sad me zanimA DA LI CE TIH DVA MM PREDSTAVLJATI PROBLEM ZA AKVARIJ(MISLIM NA DNO)ispod akvarija ce ici stiropotr 2 cm.

da li podstavljati ispod te iverice nesto tipa plastiku na taj rub koji visi ili tako nesto ili ce tih dva mm izravnati stiropor.Tih 2-3 mm se poljavljuje na 130 mm duljine.

koliko je uopće tolerancija kod rađenja tj varenja tih željeznih okvira?

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
akvarij i vaser vaga
« Odgovori #1 u: Veljača 24, 2008, 00:54:00 prijepodne »

Podigni ( podmetni ) tu nogu za 2-3 mm ali i bez toga možeš mirno spavat. Pitanje je kakav je pod jer baš taj nesretni pod nije ali nije uvijek ravan.

Moj akvari atoji na spiganoj iverici a težak je 300tinjak kila i nemam ( još ) problema.
< =text/>

Offline morino

• Punopravni član
akvarij i vaser vaga
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2008, 13:51:00 poslijepodne »

sranje je sta nije kvaka u podu možda je 1 mm a drugo je u neravnini gornje ploče tj okvira kod varenja razmišljao sam staviti pod taj jedan ugao komadić forexa 2 mm a okolo onda stavit silikona da popuni prazninu da se ne savija daska?

ljudi mi kažu da je 2 mm u toletranciji jer je to manje oko 0,02 posto.

na vaser vagi je balončić unutar onne dvije crtice ali nije jednako udaljen od obje

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
akvarij i vaser vaga
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2008, 14:34:00 poslijepodne »

Kada napuniš akvač sa vodom neravnina se poravna pa je uputno podložiti NOGU a ne ploču jer če se svinuti pa smo opet na početku. Na stiroporu od 2 cm veča je vijerojatnost da ti pukne dno ako staviš veliki teret na jedno mijesto( tipa kamenčina) nego ravnomjerna neravnima. Ima još jedantrik, veliki makvarijima je dno unutar stranica akvarija a ne obratno kao uobičajeno lijepljenje , to je zato da se dno može prilagoditi piolozi . Koliko je debelo staklo stranica a koliko je debelo dno?? i kako je lijepljen??
< =text/>

Offline morino

• Punopravni član
akvarij i vaser vaga
« Odgovori #4 u: Veljača 24, 2008, 16:16:00 poslijepodne »
stranice 10 mm a dno 10 mm s dva uzdužna ojačanja cijelom duljinom širine 20 cm uz prednju i zadnju stranu.da se razumijemo fora je u tomu što nije problem u nogicama nego u gornjoj ploći zavarenoj konstrukciji koja horizontalno nije potpuno ravna,koja nije ravna i ako ja dižem tu jednu nogu mjenjaju se pozicije i na druga dva mjesta.

Offline morino

• Punopravni član
akvarij i vaser vaga
« Odgovori #5 u: Veljača 24, 2008, 16:17:00 poslijepodne »
ljepljen je oko dna.