Srpanj 18, 2025, 18:57:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi u toploj vodi!!  (Posjeta: 6375 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gothianer

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Novi u toploj vodi!!
« u: Veljača 21, 2008, 20:24:00 poslijepodne »

Drage kolege evo sam presao na tropski akv.nakon neuspjelog hladnovodnog(pomor riba ichom).Akvarij je star 3 tjedna,95l.2X20W aquaglo,sunglo,blumodular2 IN.filter,100W sera grijac.zracna pumpa....za sada su unutra 2 sijamca i jedan ancistrus.planiram ubaciti jato zebrica i neonki(po 10ak kom),partiger barbusa(3-4) i 3-4 corydorasa.

pogledajte,dajte komentare(i na popis riba)!!!

PozdravEdited by: TiTech

Offline Black Tiger

• Punopravni član
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #1 u: Veljača 21, 2008, 20:54:00 poslijepodne »

Dobar akvarij, posadi još koju biljku, centralni dio akvarija je prazan. Inače sve pet.

Daj malo više podataka o biljkama koje su već unutra, ja koliko vidim ima valisneria, vodena kuga, i ovo u desnom kutu bit će da je neka hygrofila, ako dobro vidim.

To kad se malo razraste bit će prava divljina, taman onako kako vole ribe koje namjeravaš ubaciti.

Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline janplexy

• Punopravni član
  • Bling-Bling
    • http://janplexy.com
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #2 u: Veljača 21, 2008, 23:16:00 poslijepodne »
Nice.. Dobrodošao u toplu vodu, enjoy your stay..

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #3 u: Veljača 22, 2008, 00:37:00 prijepodne »
Gothianer sretan ti put u toplim vodama!

Na prvu mi izgleda odlicno! Crna pozadina je savrseno crna...

Dok bilje krene, bice to dunglica...

No imam 3 pitanja: kakav ti je to kamen? Imas li podlogu ispod sljunka? Imas li kakvu podlogu izmedju aq i postolja?

I mogao bi nam ukratko opisati tehnikalije, kao i planove za ovaj aq...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline gothianer

• Novi član
  • *
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #4 u: Veljača 22, 2008, 02:23:00 prijepodne »

hvala ljudi!!

evo ovako,kamen san nasa kraj kuce,u biti to su 3 kamena naslagana u pecinu ispod koje je zracni kamen.testira san ga octom i ne daje reakciju.ispod sljunka je tetrin complete substrat.od biljaka iman cryptocorine wentii green,patuljasta strelicasta trava,valisneria,vodena kuga,hygrophila stricta,echinodorus uruguayensisi ova visoka kraj kamena( ne znan joj ime).podloga ispod akv.je naravno stiropor 3cm. gnojim sa co2 i tetra plantamin(pola doze na zapremninu jednom u 2 tjedna).biljke ludo rastu,nema ni a od algi(dok su me u hladnovodnom gusile-zelene,smedje,modrozelene...).od tehnike san vec gore objasnio sta iman:ferplast blumodular filter IN.900l/h,100 w sera grijac tetra air pump,40w svjetla,DIY CO2,DIY moonlight.

za planove ne znam,nek se bilje rasiri,akv.ustali pa cu polagano mijenjat brzorastuce(vod.kuga prvenstveno)za nekespororastuce,mozda dodat jos watt-i svjetla pa u biljni itd...nek se razvija sve polako.

eto ljudi moji dajte sto vise pametnih savjeta,ipak sam nov u svemu ovome!!!!

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #5 u: Ožujak 03, 2008, 23:44:00 poslijepodne »
Ja bih još nešto priklopio što se tiče popisa riba. Sve ribe sa tvog popisa su jatne i osjećaju se i uspijevaju (a IMHO i izgledaju) bolje ako su u većem jatu okružene pripadnicima vlastite vrste. Ja bih zato predložio da smanjiš broj vrsta i nauštrb toga malo povećaš jata. Obično se preporuča da zebrice budu u jatima od min. 8-10, barbusi od 5-8, corydorasi 4-6. Stavi npr. 12tak zebrica ili 8 barbusa ili 20tak neonki i akvarij ti je već sasvim solidno popunjen. Neonke su relativno osjetljive i dobro bi im došla 'omekšana' voda. Zebrice su brzi plivači i treba im prostora, neki preporučuju da aq. za njih bude barem 1m.
Pod 'podlogom' je Ninina mama vjerovatno mislila da li imaš neku hranjivu podlogu za biljke ispod šljunka

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #6 u: Ožujak 04, 2008, 00:34:00 prijepodne »
moguče da ove dvije biljke, tankih dugih listova, koje vjerojatno računaš pod valisneriju, nisu valisnerija, nego terarijska biljka. nemoj me uzimat zdravo za gotovo, možda sam u krivu i možda stvarno je valisnerija, ali mi jako baca na te terarijske, jer su i meni uvalili jednu takvu, kad sam tek kupio aq

ako nisi baš 100% siguran da je valisnerija, probaj je poslikat izblizu!

sorry ako sam pogriješio!

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #7 u: Ožujak 04, 2008, 09:43:00 prijepodne »
Hmm... meni ona treća biljka, skoro točno u sredini odmah lijevo do panja liči na neakvarijsku biljku kakvu su meni prodali pod Vallisneria spiralis a zapravo je ukrasna vrtna biljka Nešto japonicum ogonophorum? svejedno izvadio sam je iz aq. i prebacio u teglu gdje sasvim dobro uspijeva već godinu dana. One dvije biljke u pozadini meni isto ne izgledaju kao Vallisneria listovi su posve ravni što kod prave Vallisnerie spiralis nije slučaj no možda se radi o nekoj drugoj vrsti Vallisnerie ili uzgojnoj varijanti, sve tri su premale na slici da bih bio siguran.

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #8 u: Ožujak 04, 2008, 14:01:00 poslijepodne »
Ja ti odmah mogu reći da odustaneš od tiger barbusa jer ih treba držati bar 10 da bi bilo efekta, akvarij je premal za toliko riba, a i te ribice znaju biti agresivne i prilično dosadne kad narastu (samo bi jele i ništ drugo). Radije ti preporučam barbus schuberti, koje ti mogu pokloniti ako trebaš (5-6 kom). Uz njih i puževima možeš reći doviđenja.

Zapravo corydorasi i neonke su dobra kombinacija.
Još bolja su barbusi schuberti i par patuljastih guramija uz ovo što imaš jer neonke vole mekanu vodu a ne znam imaš li mogućnost isto im i obezbjediti.

Offline gothianer

• Novi član
  • *
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #9 u: Ožujak 10, 2008, 13:28:00 poslijepodne »

Salem ova biljka u sredini,malo lijevo od panja je echinodorus uruguayensis.Ove tri biljke u lijevom kutu akv.su Vallisneria americana "Corkscrew".Ove dvi u pozadini ne znam kako se zovu,imaju dosta tvrde iglicaste listove i skroz su sporog rasta(sta mi je i drago).Vec su tu mjesec i pol-dva,zelene su,ne propadaju pa nek stoje.U centralu pozadinu san posadio Limnophilu sessiliflora i Ceratopteris. Kraj kamena san posadio Epipremnum pulchrum(Ako itko o toj biljci zna stagod nek mi javi jer na netu nisan nasa).Sto se tice riba,nabavio san 7 zebrica,10 neonki,6 tiger barbusa i 5 corydorasa.

Evo i nove slike.

Svima veliki pozdrav

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #10 u: Ožujak 10, 2008, 13:39:00 poslijepodne »
Lijepo zeleno. Ja bi maknul mjehuriće. Posadi nekaj naprijed, ono, napravi tepih, imaš mjesta a izgledalo bi baš profesionalno.
Zabok

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #11 u: Ožujak 10, 2008, 15:02:00 poslijepodne »
može samo jedan mali dobronamjerni estetski savjet. Meni se sviđa kada se ne vidi crta povšine vode u akvariju, pa možeš zaljepit nekoliko cm debelu crnu liniju uz gornju stranu akvarija tako da se ne vidi nivo vode. Moj osobni ukus....

inaće akvarij je mrak!

Offline gothianer

• Novi član
  • *
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #12 u: Ožujak 13, 2008, 16:59:00 poslijepodne »
Hvala svima na savjetima,nego recite mi sta bi moga posadit u prednjem planu da mi naraste neka tratina?buduci da je akvarij 95l(u biti 85 ako oduzmem podlogu i dekoracije) a imam 2X 20 rasvjetu(aquaglo i sunglo),neka glossostigma vjerojatno ne bi uspila.imal neka druga travka da mi prekrije dno???

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #13 u: Ožujak 14, 2008, 01:17:00 prijepodne »
Sagitaria subulata mozda... Echinodorus tenellus...

Edit: da nije sagitarija vec ovo malo nisko desno ispred panja?

I da sad pregledam gore ove nazive biljaka... Ja tu ne vidim sesifloru...
U sredini nazad vidim vodenu kugu...Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline gothianer

• Novi član
  • *
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #14 u: Ožujak 15, 2008, 00:56:00 prijepodne »
sesiflora je tek posadjena budem je poslikao za dan dva jer je ionako vec izrasla.ne znam za sagitari-u jer kad sam kupovao biljke nije bilo naziva u salici pa sam uzimao koja mi se svidila.ako je to sagitaria oce'l razrasti?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #15 u: Ožujak 15, 2008, 03:07:00 prijepodne »
Trebala bi... Sve se biljke zapravo bore za svoj prostor...

Razmnozava se vjezama, tako da je samo pitanje uvjeta i vremena...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Agfre

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 61
    • Presnimavanje
Odg: Novi u toploj vodi!!
« Odgovori #16 u: Travanj 11, 2008, 11:30:38 prijepodne »
Slazem se sa "Cigom" u pogledu ruba do kuda je voda , rjesi se to vrlo lako sa samoljepljivom tapetom  , mirna ruka , i sve izgleda puno ljepse barem meni , evo ovak nekak je meni ispalo

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
« Odgovori #17 u: Travanj 13, 2008, 12:33:21 poslijepodne »
Pozdrav! Ta biljka koju nazivas "patuljasta strelicasta trava" bi ti vrlo lako mogla biti sagitarija.I na slikama se cini da je to bas ona. Brzo ce se razrasti .O sagitariji ima bas mnogo toga napisanoga ,pa malo prelistaj .I sretno u toplim vodama  ;)

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #18 u: Travanj 14, 2008, 06:10:21 prijepodne »
Da da Sagittaria dobro raste, uz jače svjetlo će ti jako se raširiti...meni je iz jednog bunta se izrasla u preko dvadeset!
Varaždin...