Srpanj 21, 2025, 07:17:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: napuknuto staklo!  (Posjeta: 2265 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
napuknuto staklo!
« u: Kolovoz 20, 2004, 09:42:00 prijepodne »

Eto , dobio ja od Max!!-a na poklon mali 20l akvarij koji ima jednu stranicu napuknutu(desnu boenu!)...

ja sam ga napunio u kadi i drži on vodu, al primjeaujem da ipak malo malo suzi voda po toj pukotini... jedina i najlakša ideja mi je da zasilikoniziram iznutra i izvana to staklo - estetski mi nije važno(bit ee to fina karantena!), važno mi je sam dal ee to upalit!

misli li neko drugaeije?? svaki savjet je više nego dobrodošao!!

pozdrav i hvala unaprijed...

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
napuknuto staklo!
« Odgovori #1 u: Kolovoz 20, 2004, 09:57:00 prijepodne »

Ako ga misliš držat u kadi, onda ti je to super ideja

Ajmo sad ozbiljno. Meni je puštao aq. malo manji od 70l, ali na spoju stranica i zasilikonirao sam ga izvana i iznutra i sve super. Ovo tvoje je ipak drukcije, jel je opterecenje ipak vece na samoj stranici, nego u cosku, ali opet to je samo 20l. Možda kad bi još obljepio tu stranicu s onom nekom crnom trakom, da ju ucvrstis.

Fauna bi ti tu ipak mogao dati iskusniji savjet, ovo je moje mišljenje,a imao sam jedno vrijeme 25l s napuknutim dnom isto tako zasilikoniran i zaljepljen i nije bilo problema.
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline jojs

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
napuknuto staklo!
« Odgovori #2 u: Kolovoz 20, 2004, 10:04:00 prijepodne »
Pogle moje ti je misljenje da ljepo promjenis stakloodes do staklara i kupis takvo staklo ljepo gazasilikoniziras na isto mjesto normalno staro staklo maknes i to je to ja osobno nebi bio bas previse siguran kada bi mi 20L mogloiscuriti svake sekunde.
Nemojte djeci dopustiti da ribe uce plivati ...
Zagreb,Svetice

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
napuknuto staklo!
« Odgovori #3 u: Kolovoz 20, 2004, 10:50:00 prijepodne »
Na postojeeu stranicu zalijepi novo staklo samo preko ovog, meni je 100 litraš puknuo po sredini dna staklar mi je nalijepio novo staklo preko ovog i sve je ok.

Možda bi mogao i zalijepiti i nekakav komad evrste plastike i to bi trebalo šljakati.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
napuknuto staklo!
« Odgovori #4 u: Kolovoz 20, 2004, 12:32:00 poslijepodne »

He he .. ja bi ti najradije poklonio nov akvarijum od 20 l. nego da menjam bocnu stranicu.

Iskren da budem, bocne stranice je najnezahvalnije menjati bas iz tog razloga sto mora ceo akvarijum da se razlepi, ocisti od starog silikona (cistiti staklo od silikona-"crnacki posao"), pa da seponovo izlepiti. Mnogo je lakse predne stranice menjati jer u tom slucaju procerduraje sasvim drugacija.

Krpljenje akvarijuma kako ste svi vi opisali moguce je, ali nije preporucljivo.Kod manjih litraza takvi zahvati sumoguci , dok kod vecih to nije pozeljno ( da ne pisem sada sve moguce razloge zasto je to tako ).

Stina u tvom slucaju ja bih sve stranice akvarijuma razlepio , ocistio od starog silikona (ziletom se skida silikon i brise sestaklo alkoholom), narucio kod staklorezca takvo parce stakla kolika je ta bocnastranica i sam ponovo izlepio akvarijum.

Ako nestozapnes,... ti pitaj .Ako ti i tako neodgovara ti dodji kod mene pa cu ti ja izlepiti.

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
napuknuto staklo!
« Odgovori #5 u: Kolovoz 20, 2004, 13:42:00 poslijepodne »

Evo, dok ste vi tipkali ja potegnuo potez...

Uzo akvarij i išo tražit staklara u Jaski...na?oh tipa, uletim unutra i postavim problem na stol, a on eim ga je vidio:"NEDA TI SE MENI S TIM ZAJEBAVAT!"

...ja reko super, a jel može onda jedna stranica od stakla sad... on uzme skalpel, cap cap i evo... sad pošto akvarij ima i vodilice na vrhu, ja reko , a jel može i za krov... on skalpel i cap cap!

ja pitam kolko sam kriv, a on veli ak imaš 10kn super, ak ne - niš!

...jebiga, baš sam imo 10kn...

naljepit eu s unutarnje strane novu boenu stranicu i to je to...

Fauna...kakav staklarski savjet prije neg se userem silikonom cijeli???

Offline Frano_Zapresic

• Punopravni član
napuknuto staklo!
« Odgovori #6 u: Kolovoz 20, 2004, 14:32:00 poslijepodne »
stina da ti seda doci do Zapresica ja bih ti ga dao............i jos bi dobio Gupy-ja........
Zapresic / Hrvatska

Offline Max!!

• Punopravni član
napuknuto staklo!
« Odgovori #7 u: Kolovoz 20, 2004, 15:09:00 poslijepodne »
Uh bolje da se ne javljam ja sam krivac ovoj temi
Bolje ja nego neki stranac!!

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
napuknuto staklo!
« Odgovori #8 u: Kolovoz 20, 2004, 15:13:00 poslijepodne »
Ma ne laprdaj... hvala na akvariju!! u njega ide florabella i bilje... 20l eistog malog raja... eventualno ee služit ko karantena, al nemislim baš držat nutra ribice!

Offline Max!!

• Punopravni član
napuknuto staklo!
« Odgovori #9 u: Kolovoz 20, 2004, 15:16:00 poslijepodne »
Znaš da ti je to super idea malo odmaralište za bolesne ribiceili staraeki dom, jest mali informiran
Bolje ja nego neki stranac!!