Srpanj 21, 2025, 21:41:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: koja je ovo bolest?  (Posjeta: 1700 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline alleszusammen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
koja je ovo bolest?
« u: Veljača 18, 2008, 12:54:00 poslijepodne »

pozdrav!

unaprijed se ispricavam radi dugog posta, al stvarno više ne znam šta da radim. stvari stoje ovako: imamo plavog trihogastera već 5 mjeseci. nakon što smo ga kupili, veliki akvarij je poceo puštati vodu pa smo ribice morali premjestiti u mali akvarij koji je skroz neprimjerene velicine dok ne skupimo lovu za veliki (ovaj tjedan stiže rio 180). nakon par tjedana trihogaster je dobio nekakve ranice i tockice po tijelu, jedno "ticalo" mu se slomilo i otpalo pa smo ga stavili u karantenu, terapija medimorom, stanje se popravilo. vratili ga nazad u akvarij, prošlo par tjedana i to se opet pojavilo. opet terapija medimorom (2 ciklusa), ozdravio, vratili ga nazad, nakon tjedan dana opet isti vrag. ima par tockica prozirno bijelih na glavi, a te ranice izgledaju kao da su mu ljuskice otpale i trenutno su u podrucju oko ociju. proguglala sam sve što sam mogla naci o bolestima, ali i HLLE i ich imaju i druge simptome, a on (osim što to gadno izgleda) je otkad je kod nas poprilicno narastao, lijepe je boje, dobro jede i pliva, nema problema s disanjem, peraje su mu oki skroz je živahan.sve druge ribe u akvariju su potpuno zdrave (ancistrusi cak imaju mlade). ako je od stresa zbog premalog akvarija, da li da ga ponovo liječimo i čime ili da čekamo da novi akvić postane biološki aktivan pa mu to možda pomogne?

hvala unaprijed na savjetima!
zg centar

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
koja je ovo bolest?
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2008, 15:23:00 poslijepodne »
U kolikom je akvariju i koje su jos ribe s njim?

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #2 u: Veljača 18, 2008, 16:06:00 poslijepodne »
trenutno 40 l. 3 gupija, 1 fox, 2 ancistrusa s malcima od 1cmi 2 bolivian rama.
zg centar

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #3 u: Veljača 18, 2008, 16:09:00 poslijepodne »
btw filter je fluval 204, voda je u redu.
zg centar

Offline Karlo

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #4 u: Veljača 18, 2008, 16:18:00 poslijepodne »
jel ga mozes fotkat i uploadat fotku? 40 l je pre premalo

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #5 u: Veljača 18, 2008, 16:26:00 poslijepodne »
sutra ću staviti sliku. znam da je više nego pre premalo, ali takva je situacija bila. al kao što rekoh, ovaj tjedan idemo po rio 180, to je dovoljno. imaš kakav prijedlog za liječenje?
zg centar

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #6 u: Veljača 18, 2008, 16:31:00 poslijepodne »

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=28432&P N=4[/url]

evo, u nedostatku moje fotke...te ranice izgledaju jako slično ovome samo ih je manje.
zg centar

Offline Karlo

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #7 u: Veljača 18, 2008, 16:34:00 poslijepodne »
pa ne znam ovak napamet dok ne vidim. morao bi svaki 2. ili 3. dan mjenjat 10-15 l vode dok su u tom malom.

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #8 u: Veljača 18, 2008, 16:48:00 poslijepodne »

ok, probat ću tako.

a ova fotka koja je na linku?
zg centar

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
koja je ovo bolest?
« Odgovori #9 u: Veljača 18, 2008, 18:57:00 poslijepodne »

čuj, ako je još tako jako bolestan, a živ, onda će živjeti vječno...

liječi ga medimorom točno pouputama, druge ti nema i to samoga odvojenoga i provedi barem dva ili čak tri ciklusa liječenja!

pod hitno! i pojačaj mu vitamine i minerale....nije dosta što dobije u vodi i papici!

akonisi nabavio, pošalji mi na pp adresu, poslat ću ti potšom imamdve bočice!

Edited by: babyboom

Offline wizard

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Požega
    • http://google
koja je ovo bolest?
« Odgovori #10 u: Veljača 18, 2008, 19:35:00 poslijepodne »

nazalost imam lose iskustvo, prije dvije tri godine dogodila mi se ista stvar bas sa plavim trichogasterom, gledajuci fotke kao da sam svog fotkao, i identicno bolest se pojavljivala i nestajala nakon tretmana,nakon nekoliko4 ili 5 mjeseci slomilo ga te je uginuo, ne gubi nadunomozda ga neces uspjeti spasiti.....

sorry
wizard

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #11 u: Veljača 18, 2008, 21:49:00 poslijepodne »

vitamine da nakapam po hrani ili? jel dobar sera fishtamin?

čitala sam i da bi im trebalo davati dobro oprano svježe povrće tipa salata, jel to istina?

@babyboom: hvala na ponudi, ali zbog situacije sam se opskrbila medimorom, samo si gruntam da li da probam s nekim drugim lijekom tipa costapur...

a kaj bude bit će, dok ribica ima volje za životom ja ću pokušat sve. nadam se da će joj preseljenje u veliki akvić pomoći. još jedno pitanje - jel dovoljno 2 tjedna cikliranja novog akvarija? ne bi htjela ribama produžavat agoniju ako stvarno nije nužno baš mjesec dana čekat...

zg centar

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
koja je ovo bolest?
« Odgovori #12 u: Veljača 19, 2008, 08:51:00 prijepodne »

vitamine daješ točno prema uputi - ako je tekućina, u vodu, ako su tabletice, onda ih otopi u malo vode i daj (tako brže dođe do ribica) - samo kad su bolesne, onda im daješ jednom tjedno, a ne mjesečno, kako se obično daju...

medimor je genijalan lijek ako ga primjenjuješ točno po uputi - nemoj ništa eksperimentirati sa costapurom, on za ovakvu bolest nije dovoljan ..... samo medimor i vitamini i to provedi barem dva, čak tri ciklusa, svakako - naravno, ribicu odvoji!!!!!

cikliranje možeš ubrzati ako dodaš u vodu neki preparat koji to pospješuje, imaš od tetre biocycle, od sere, od nutrafina....pa koji ti je dostupan...iako opet moraš pričekati par dana i nakon toga...

probaj, ako ima tko od kolega u blizini, pa da ti dade svoje ciklirane vode (nemoj koristiti vodu iz malog akvarija jer tamo imaš bolest!...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #13 u: Veljača 19, 2008, 16:53:00 poslijepodne »
ok,probat cu tako. hvala svima, javim kako napreduje
zg centar

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #14 u: Ožujak 02, 2008, 12:08:00 poslijepodne »
evo kakvo je stanje: sredina je drugog ciklusa medimorom, ranice i točkice zarastaju, jedino kaj se prije 5 dana pojavila promjena boje pa je sad napola taman a napola svjetloplav. al to mu ništa ne smeta, jako je živahan, jede odlično, kaka normalno, ne češe se,uglavnom osim tih rana je skroz normalna ribica.
kupili smo nove testere, voda u akvariju u kojem je bio je kriminalna, u biti su samo nitriti ok. sad vodu tretiramo s nutrafinovim cycle i aquaplus, ne s tetrom pa ćemo vidjet rezultate.ostale ribice su ok, nije mi jasno kako. novi rio 180 se mora ciklirati još 10 dana.
e sad, budući da sam sve proguglala što sam mogla i nisam uspjela utvrdit da je to ikakva boleština koja se može na netu pronaći, ja bi rekla da je to od vode.
a ako je, to znači da toj ribici neće biti bolje dok je ne stavim u veliki akvarij. kaj da sad radim? znam da bolesnu ribicu ne bi trebalo stavljati u zajednički akvarij, al to očito nije zarazno. evo i slika:

zg centar

Offline alleszusammen

• Punopravni član
koja je ovo bolest?
« Odgovori #15 u: Ožujak 02, 2008, 12:10:00 poslijepodne »
slike su iz karantenskog akvarija btw:

zg centar