drago mi je to cuti,sjecam se te teme.mislim da bih ucinio isto,ali nazalost nisam bio blizu takvih lijepih rijeka,a kamoli ronio,mogu mislit koji gust.
Area
Takvu ljepotu je meni teško rječima opisati prvo sama čistoča vode,njezine obale,i na i pod vodom..Polja vodenih biljaka okolo pješčanog dna punog školjaka,okruženog stjenama koje se posvuda dižu sa dna. Iz nekih rastu stoljetna stabla,čiji splet korjenja tako obumnljuje stijenu i pruža se u vodi kako mi samo priželjkujemo prikazati u našim biljnim akvarijima.
Sve se to prostire ispod prekrasnih slapova,čije stjene su prekrivene več spomentuom mahovinom,koja u suradnji sa kalcijem iz vode te iste stjene i izgrađuje,voda ispod tih stjena je i preko 10 metara duboka,zastrašujučih prolaza među stjenjem ponegdje ispresjecanim palim višemetarskim stablima,koja savršeno nadopunjuju scape..
Roneći u tom podvođu,okruživala su me jata doslovno desetaka tisuća malih,tek prije koji mjesec izleglih ribica,deodoljivo podsječajuči na jata tetri u našim akvarijima,krupni Podusti,Boleni,Mrene tek metar od mene,bave se svojim poslom,stružu kamenje,love,igraju se,kad im se približite,načas sve to prekidaju i doslovno vas osmatraju,ali bez nekog prevelikog straha,gotovo na dohvat ruke... otoci ispresjecani večim i manjim slapićima....čudesa! Raj na zemlji..
Shiit,fakat sam se zanio..