Kolovoz 15, 2025, 08:02:35 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nakon svega opet - melanochromisi  (Posjeta: 815 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline korni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Nakon svega opet - melanochromisi
« u: Veljača 15, 2008, 23:47:00 poslijepodne »
Evo mene s dvotjednog odmora! Bilo je ludo i nezaboravno. Preporucam svima. Malo odmora ne skodi.

Ribice su mi vec poodrasle. Za divno cudo nijedna nije otisla u vjecna lovista jos od kako su napustile sigurnost majcinih usta. Zilave ribe! Dvije su generacije od dvije razlicite zenke, a istog muzjaka. Hranim ih kako stignem, a pojedu sve sto padne u vodu.

Slijedi par fotki Melanochromis maingano starih tek koji mjesec il' dva. Uskoro ce u distribuciju pa vec sad primam predbiljezbe na PP ako kome trebaju takvi plavci.

Zagreb

Offline neznalica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • http://www.google.com
« Odgovori #1 u: Veljača 16, 2008, 07:27:00 prijepodne »

Dobrodošao sa odmora...

Ribice su super. Koliko si ih uzgojio? I koliko su velike?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #2 u: Veljača 16, 2008, 10:27:00 prijepodne »
Welcome back

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 16, 2008, 10:55:00 prijepodne »

Bok momci.

Nisam pojedinacno ni precizno brojao ribe, ali iz prvog legla ih je dvadesetak, a drugo je po broju kao i prvo, tako da cetrdesetak ribica sada pliva u malom akvarijicu.

Lijepo ih je vidjeti jer se ponasaju poput jata. Ove starije su velicineneonki oko 3cm tako da kad bi ostale takve - bile bi idealne za jedan mali biljni. No znamo kako ce biti kad malo narastu.

Zasad ne mogu procijeniti spol ribama jer jos nemaju zutih tocki na repnim perajama.Vec sad vidim da su neke tamnije, a neke svjetlije pa sudim da su to naznakebuducih spolnih razlika.
Zagreb

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Veljača 16, 2008, 12:52:00 poslijepodne »
dobrodošao
Trogir Dalmacija

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 16, 2008, 21:31:00 poslijepodne »

Evo, jedno zapazanje u ponasanju ovih riba.

Nakon izbacivanja malih ribica zenke-majke su bile u izolaciji nekoliko tjedana radi oporavka. Nakon toga vracene suu glavni akvarij, a za svaki slucaj sam muzjaka izvadio van i njega ostavio u izolaciji dva tjedna, da opet ne oplodi tek izmrijestene zenke. Do tada je bio diktatorski kralj akvarija i sve su mu se ribe klanjale. Tek kad sam ubacio muzjaka msobo dobio je dostojnu konkurenciju.

Neki dan sam vratio maingano muzjaka u akvarij.Msobo je u medjuvremenu veczauzeo teritorij. Pomislih kako ce biti tucnjave.

Jutros gledam te ribe i vidjeh kako su se sve ribe podijelile u dva tabora. S jedne strane akvarija dominira msobo iako nema partnericu. Na drugoj strani vlada maingano sa svoje dvije zenke. Ostale ribe se krecu izmedju ta dva imaginarna teritorija, poput pravih podloznika.

Zanimljivo je vidjeti susret dvojice muzjaka. Nema nikakve borbe, nego se samo respektabilno njusnu na kracoj udaljenosti, okrenu se jedan od drugog i vrate u svoj dio. Akvarij nikada nije bio mirniji, a mainganoje crn i ljepsi no ikada.

Te su ribe zbiljanepresusni izvor nepredvidive zabave i uzivancije.

Zagreb