Klippan dobrodosao i ugodno nam se tu osjecao!

Sto se vode tice, slobodno prvu vodu sipaj iz pipe i dodaj sretstvo za pripremu vode.
Kod kasnije, tjedne izmjene vode mijenjas trecinu vode i to odstojalom (24h) i tretiranom vodom...
Sto se destilirane tice ako zelis smanjiti tvrdocu vode, koja je cini mi se Zgb zaista povisoka, mozes i to, ali mislim da nema potrebe ako nemas nekog posebnog razloga. Osim toga ne radi se samo o prvom sipanju nego i onda kod redovite izmjene stavljas pola / pola... Na toliki aq tjedno se mijenja 50-60l vode (imam ga i ja

) i to bas ne bi bilo ekonomicno.
Osim ako ne nabavis uredjaj kojim pravis destiliranu vodu doma, ali za pocetnicke investicije je malo poskupa...
(Mislim da znam firmu koja prodaje destiliranu vodu za 1kn/l u Zgb iako nisam odatle, pa ako se ipak odlucis javi da ti posaljem adresu firme...)
Bilje mozes zasaditi odmah, tj. u toku procesa punjenja akvarija. Naspes vodu do pola, posadis bilje i onda zavrsis sipanje...
Prati oglase, svako malo netko poklanja neku biljkicu ili prodaje po nizim cijenama nego u shopovima, pa se isplati...
Nadam se da si do sada procitao nas vodic za pocetnike na pocetnoj...
I jos, nadam se da si razmislio o tipu akvarija kojeg zelis imati. Ako zelis da ti bilje optimalno uspijeva svakako bih ti preporucila neku hranjivu podlogu, pa preko nje sljunak...
Ako imas bilo kakva pitanja, slobodno... Uvijek ce se naci netko spreman na odgovor...

EDIT: Boom je bio brzi i sazetiji...
Edited by: Ninina mama