Kolovoz 19, 2025, 00:12:23 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Akvarij od 200L  (Posjeta: 2958 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Branimir77

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Akvarij od 200L
« u: Veljača 10, 2008, 20:27:00 poslijepodne »
S obzirom da sam i ja novopečeni u akvaristici i kako to sve ide bla bla bla mali akvarij pa bi sada veći s obzirom da već dulje vrijeme pratim vaš tj. naš akvarij NET . Imam akvarij od cca 20 L , a spremam se na akvarij od 200 L tamo negdje u lipnju pa bi do tada i to dobro izvršio kvalitetnu pripremu s obzirom koliko to sve košta , a nakaju ribice su najbitnije jer ne ma veće sreće kada vidiš da ribe veselo plivaju voda se ne muti a bilje dobro napreduje. Da skratim u 20 L akvariju su Paunašica i dva silver shark ( morski psi ) nisam još doma oko točnih izraza i znam da toplovodne i hladnovodne ribice nejdu zajedno ali idu no to je neka druga prića. Pitanja :

• Akvarij bi radio po mjeri kod staklara dali je 8 mm debljine stakla dovoljno za 200 L te dali trebao okvir?

• Cikliranje 200 L akvarija dali se mogu poslužiti samo dok cikliranje ne završi sa starom pumpom jer u njoj ima mikro organizama pa bi to moglo prije završiti tako da mogu prebaciti ribice u novi dom?

• Ja volim mirni akvarij tj jatašice i znam da Paunašica nije mirna već malo veselija ribica ali ona je samnom provela moj prvi početak i jedina preživjela muke novopečenog akvariste i ima kod mene jedan veliki bonus. Stoga Vas molim da mi neko prporući jedno jato od min. 7 ribica, napominjem da će akvarij biti 200L grijači itd. Paunašica dva morska psa i jato koje mi ntko preporući tako da se o tim vrstama raspitam dali mi odgovaraju.
  • [/list]
    Nešto sam se raspisao no tako to ide hvala svima i pozdrav.
Križevci

Offline Fajdo

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 46
Akvarij od 200L
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2008, 06:29:00 prijepodne »

-za 200 lit. staklo od 10 mm

-ciklirati akvarij od 200 lit. filterom za 20 litarski akvarij?

uključi i jedan i drugi filter zajedno(novi će se formirati,a stari će ubrzati postupak)

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Akvarij od 200L
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2008, 07:29:00 prijepodne »

Na to sam i mislio da se u 200L akvarij stavi sve sukladno potrebama za njega, a da se kada već imam formirani akvarij 20L stavi za vrieme cikliranja manji filter tako da će vjerojatno samo cikliranje brže završiti. Nadam se da će brže profukcionirati mikro organizmi.Sada se tu javlja problem jer ove ribice koje imam nebi htio da budu bez filtera jer to ni ne mogu a da seljakam filter mislim da to ne dolazi u obzir.Htio bi ubrzati proces tako da mogu čim prije staviti ribice u veći prostor no vidim i sam da ću morati pustiti da ide sve svojim tokom ma koliko ja bio nestrpljiv.

Hvala na javljanju i pozdrav iz KŽ
Križevci

Offline Ignus

• Punopravni član
Akvarij od 200L
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2008, 08:49:00 prijepodne »

Nemoj dirati mali filter. Ako se baš hoćeš žuriti ( što nije dobro u akvaristici ) kupi neki preparat s bakterijama u trgovini.

Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Akvarij od 200L
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2008, 13:56:00 poslijepodne »
Isključivo stavljam tj.dodajem bunarsku vodu tako da je voda uvijek ok. s obzirom da iste ribice idu u veći akvarij dali bi bilo pametno dodati dio njihove vode iz maloga akvarija (možda im bi bilo manje stresno)?
Križevci

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Akvarij od 200L
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2008, 20:38:00 poslijepodne »
Dobrodošao na forum
Trogir Dalmacija

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
Akvarij od 200L
« Odgovori #6 u: Veljača 14, 2008, 02:43:00 prijepodne »
Dobrodosao na forum!

Najbolje da formiras aq postepeno i kako spada, izcikliras uz dodatak sredstva za pripremu (Aquasafe, Aquatan), dodati bakterije (Nitrivec) te cekati barem 2-3 tjedna.

Mozes dodati vodu iz manjeg aq iako je 20l zanemariva kolicina vode naspram 200l...

Sta se tice samog akvarija trebalo bi napisati koje dimenzije planiras da bi te se moglo preciznije savjetovati. U svakom slucaju je 8mm dovoljno ako ne ides previse u visinu, sto vjerujem da nije tvoj slucaj.

P.S. Kad nekoga citiras u istom postu pises odgovor na citat. Nepotrebno je citirati u jednom postu, pa u novom odgovarati.

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Akvarij od 200L
« Odgovori #7 u: Veljača 14, 2008, 07:38:00 prijepodne »

Pozdrav iz KŽ

Hvala na savjetima. Moje dimenzije akvarija bi bile 95cmx35cmx60cm dxšxv, tako bi mi odgovaralo u zid, inače bi mi akvarij lijepio staklar nešto mi je on objašnjavao da između stjenki stavlja neke pločice tako da bi deblji sloj silikona bi između, to bi moralo biti bolje. (moram reći da ga nisam baš razumio)Koje pumpe preporučuješ vanjske ili unutrašnje?
Križevci