Svibanj 10, 2025, 21:52:35 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Ogledalo kao pozadina?  (Posjeta: 3012 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline njezni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« u: Veljača 10, 2008, 18:59:00 poslijepodne »

< =text/>_popupControl();
Pozdrav svima i nadam se ne tak glupo pitanje. Što mislite o ogledalu na zadnjoj strani aq, s obzirom da je iza totalnodosadni zid, a ne sviđaju mi se umjetne stiijene. Od početka se bavim tom mišlju, al bih voljela čuti štogod pametnog. Aq je dimenzija 67x30x45. Nije nešto širok (30 cm), pa s ogledalom izgleda i malo veći. Bojim se samo da nije okrutno prema ribekima, jer sam probno stavila manji komad stakla, pa su svi radoznalo došli i ne miču se od ogledala.

I love ribeki

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Moja fotogalerija
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #1 u: Veljača 10, 2008, 21:24:00 poslijepodne »
Ja imam ogledalo iza aq. Svi su mi govorili da stavim crnu pozadinu, jer na slikama i nije izgledalo najljepse, ali ja nisam nikoga poslusala...

Upravo mi je izgleda veci aq...

Sad su tu kozice i njima ne smeta. Dok su bile zivorotke, takodjer nisam primjetila da ih je ono strasilo...

Jedini problem bi bio recimo ako u taj aq jednom dodje neka betta...

Ipak, mislim (nisam sigurna) da je ogledalo samo po sebi dosta tanko, i samo ono ne moze biti stranica aq, koja ce drzati vodu...

Zato ako bas zelis ogledalo uzmi komad i samo ga prikaci sa vanjske strane... Po potrebi ga mozes maknuti i jednog dana staviti npr. crnu...

Nikad se ne zna sto ti moze pasti na um...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #2 u: Veljača 10, 2008, 23:53:00 poslijepodne »

Naravno, ne bih ogledalo kao jednu stranu nego bi ga na neki način pričvrstila odostraga. U akvaču su 2 zebrice (vrlo živahne iradoznale), 1 crvenoglava tetra (koja bi razgovarala s kompićem u ogledalu), 2 narcisoidna skalara (jedan mali kojii mi jede pužiće iz ruke) i druga starija ženka koja bi se parila a nema s kim jer ovo malo čudo je još premlado a i ne znamo jeli on ili ona. Oboje su se jaaako gledali u ogledalu, dvastalno napaljena barbusa i jedan lijepi odrasli ženski trihogaster. Ta krasna, brkata, zlatna cura je jjako htjela prijatelja s druge strane ogleadala. Samo sam na pola sata stavila taj komad iza, probat ću sutra opet da vidim hoće li se naviknuti,ne bi htjela da netko od usamljenih pati. Bračne prijatelje kao i par barbusa je pokosio ich prije nekog vremena. Unutra su još dva korija i 3 ancitrusa za koja se nadam....jednog dana da bi možda brko štogod mogo učiniti. Pomalo sam zavidna na onom podmlatku prekrasnih zlatnih.Sorry zbog dužine
I love ribeki

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2008, 00:11:00 prijepodne »
Super... Probaj sutra, pa lako maknes ogledalo ako vidis pretjeranu uznemirenost...

Zapravo evo ovako sad teoretisem u glavi...

Ako je netko sam, ogledalo mu moze nanijeti jos vise frustracije... Zamisli sebe da se udvaras nekome godinama i nista... Bilo bi malo frustrirajuce, jel da?

Osim toga mislim da imas malo prenaseljen akvarij... Skalari narastu veeeliki...

Ovaj dio o podmladku zlatnih je vjerojatno bio upucen nekome drugome...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #4 u: Veljača 11, 2008, 16:52:00 poslijepodne »
Ispričavam se na offtopicu.Ali samo sam htio uputiti veliki pozdrav nininoj mami,jer mi se čini kao duša akvarij.net-a.Uvijek tu i spremna pomoći novima,pa tako i meni. Ja samo svaki dan čitam i učim,jer (JOŠ) sam zelen,a htio bih i ja iznjet neki zanimljiv projekt na forumu,do tad čitam vas "stare" iskusnjare. Pozdrav i Njeznom i sorry na upadu.

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2008, 18:39:00 poslijepodne »

Hej Ninina mamo, da prenapućen akvarij. To je stoga što smo mi dobili aq sa skalarom, dva trihogastera, dvije crvenoglave tetre i dva korija, a onda nam se činilo da jadan skalar sam i napuštenn bez para, pa otišli u dućan i kupili još dva mala skalara, pa smo vidjeli barbuse (joj kak su zgodni - ko daltoni,) pa gle ove zebraste joj baš su simpač i tak... Kupili šest barbusa još tri ancitrusa jer su ljudi rekli da čistača nikad dosta. E a kad smo došli doma i počeli čitati po akvarij.netu i onom drugom o prenapiućenim akvarijima bijaše kasno. Nakon par mjeseci su ribice dobile ich i ostalo je to što je ostalo. Sada je to jedna vesela zajednica i u principu se slažu. Naravno da radimo novi aq. Pa tako to ide, kao što neko reče još davno: a onda su gledali kako da skrenu rijeku u dvorište.
I love ribeki

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #6 u: Veljača 11, 2008, 18:45:00 poslijepodne »

Pozdrav Vele bit!

Drago mi je što si svratio, ja sam što se tiče članstva mlađa, samo sam dugo skupljala hrabrost prijaviti se na forum, nego sam ko zadnji voajer čitala još od ljeta od kad smo dobili aq i počelii ga čistiti i i uređivati jer je bio sav crn čupav i zelen od algi. Siroti ribeki nisu više ni vidjeli kroz prozor. Ali kad sam pomislila da mi je pužonja bolestan javihh se i nije mi žao
I love ribeki

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #7 u: Veljača 11, 2008, 21:52:00 poslijepodne »
Njezni, znam taj osjecaj, ovo je lijepo, ovo mi je interesantno, ovo ima super boju, a sto cete meni kupiti... Hehehe

Kako ide to s ogledalom danas?

Jedva cekam vidjeti veci... Sretno...

Vele bit, malo mi je mnogo neugodno na ovakvim komentarima...
Ima tu mnogo starijih, iskusnijih i zasluznijih od mene... Ja se mozda samo malo vise vrtim oko pocetnika...

Uglavnom, drago mi je ako pomazem i ljudima koji samo citaju teme drugih...

I naravno, slobodno se javi...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #8 u: Veljača 11, 2008, 22:17:00 poslijepodne »

Ah zapele mi riža tetre za okico, a što se tiče akvarija, malo većeg (malko će peričekati tražimo staklo. A ružni (ružnija polovica nikak da mi izreže ogledalo.) Al ja živim u nadi. Za sad pokušavam stavljati staklo neko iz kupaone i sve ok samo je trihogaster previše zainteresiran, pa i mene muči to s frustriranom ribom, da se jadna ne ponada, a ono šipak. Moram joj naći par, al nije lako. Nudio je neko baš takvog muškog, a ja tad jjoš nisam bila na forumu.
I love ribeki

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #9 u: Veljača 11, 2008, 22:31:00 poslijepodne »
Ja sam 4 mjeseca cekala ugradnju dodatnih lampi... Ali sam docekala...

Nada umire zadnja... Nadam se da ces ti cekati manje...

Da, zaboravih napomenuti: jel znas da su zebrice, inace tetrice, kao i barbusi jatne ribe? Osim toga barbusi u toj svojoj igri znaju biti malo vise zlockasti, pa eto info. Cisto da ih malo vise pratis...

Ko Serlock Holmes; pod lupu ih...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #10 u: Veljača 11, 2008, 22:48:00 poslijepodne »

Znam za barbuse, ali nisam znala za zebrice. Ružni kaže da je on znao. Moje malo jato mlađahnih barbusića je već zločesto i jedni druge zezaju. Ne znam bii li bilo dobro (zgodno bi bilo sigurno) da im kad narastu ubacim jato riža tetra. Jako su mi guba. Baš gledam barbusiće simpa su kak vise ko šunkice kad spavaju
I love ribeki

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #11 u: Veljača 11, 2008, 23:05:00 poslijepodne »
Dobro je dok se igraju medjusobno, jedno vrijeme se i na ovome forumu moglo visjeti zalopojki tipa brabusi pojeli coriju gornju perajicu ili izgrizli skalarima perajice i tako... Nadam se da ces ti svoje lijepo vaspitati...

Preporucujem ti jedno jato... Znaci ako se odlucis za riza tetre, onda brabuse van ili ako obrnuto... Mislim da su riza tetre mnogo mirnije, pa da ne izvuku deblji kraj...

I opet... Nadam se da ja to sve bezveze pricam i da ce kod tebe biti sve OK.

No, bilo bi dobro docekati njihovu odraslu dob, pa onda odokativno vidjeti, jel tu zaista fali riba i mogu li dva jata sa ovim vecim ribovima...

Naime, i skalari znaju biti prilicno agresivni kad je u pitanju teritorij. Posebno manje tetre znaju nastradati, jer dolaze u teritorij koji je vec "vlasnistvo" (mislis tvoje, neeeeeee, varas se ) skalara...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #12 u: Veljača 11, 2008, 23:23:00 poslijepodne »

Ta dva jata sam mislila u zasebni akvarij s još kojim ancitrusom (nadam se da ću ih razmnožiti). Tak sam skromna i uopće nisam ambiciozna. I like ribeki. Čovjek stvarno pošandrca. Vidjela sam one krasne male zlatne ancitruse koji su se nedavno narodili nekom sretnom majstoru s foruma. Ah do tad sam mislila da je moj brkati crni Jura najljepši ancitrus. A skalari? Da oni su priča za sebe. Moja velika ženka, crna, mramorna tjera sve iz čoška osim one cure trihogastera. Zanimljivo. Njih dvije su ko frendice i zajeno su tamanile jaja koja je skalarka poljepila po filteru, a nije ih imao tko oploditi.
 Tužno
I love ribeki

Offline emokrizantemo

• Punopravni član
  • **
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #13 u: Veljača 19, 2008, 09:12:00 prijepodne »
Već duže vrijeme planiram staviti ogledalo iza akvarija. Posebno mi se sviđa ideja zbog povećanja količine svjetla u biljnom okruženju.
Izvještaj iz najvećeg akvarija na svijetu.

Offline dodge

• Novi član
  • *
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #14 u: Veljača 19, 2008, 10:37:00 prijepodne »
može jedan prijedlog  
zašto ne ubaciš ogledalo u akvarij i prisloniš ga na stražnju stranicu i tako će se sljepit pa ga možda nećeš trebat ni ljepit i po potrebi samo izvuć (to vrijedi ako nemaš pojačanja nekakva na vrhu akarija)
a i neće ti se stvarat dupla slika koja ti se ovako stvara zato šta je ispred ogledala obično staklo.

p.s. fora ti je avatar    

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #15 u: Veljača 20, 2008, 21:57:00 poslijepodne »

Ne sviđaju mi se one umjetne stijene, a tapete još manje, pa mi je palo na pamet ogledalce, a i akvarij je samo cca 70 litara, čini mi se mali, a ogledalo mu stvarno daje dubinu.Još ga nisam dobila , ali živim u nadi.

Što da ti kažem dodge i tvoj avatar je mrak. Nisam ga vidjela kad sam tražila za sebe.
I love ribeki

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #16 u: Veljača 20, 2008, 22:48:00 poslijepodne »
Joj ljudovi, kad barbusi narastu... imao sam davno jato barbusa i nekoliko skalara, uz još neke ribe... u cca 100 litara... /bilo je davno, sjećanje me izdaje/

bio je pokolj danima u akvaću... barbusi su za mrijesta navalili na peraje skalarima, ovi pak na sve oko sebe...  brrrrr... kad se sjetim

Na svu sreću, betta se par tjedana prije "ubila" lupajuči po dijelu gdje je bilo ogledalo!!! pa sam je maknuo u drugi manji akvarij... doduše među gupye...  koji su postali kraći za repove   ...

toliko o mojim davnim iskustvima sa ogledalom i ribama!!!  
p.s. nije dobro za skalare biti uz ogledalo... dobiju na taštini! pa im i najmanja sitnica smeta...

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #17 u: Veljača 21, 2008, 15:57:00 poslijepodne »

Viš vraga, svi ljudi sve znaju. Nadala sam se da će mi proći. Ja sam samo na sat dva stavila ogledalo iza jednog dijela da vidim što će biti. Uglavnom su svi bili radoznali, a skalari su mi djelovali malo narcisoidno. I jedna teta trihogaster (ne znam točno kak se piše)se zaljubila u ogledalo. Izgledalo mi je to malo okrutno, pa radije pitah.Ah, šmrc, a tako dobro izgleda, bašdobroo. A što se tiče raznolikosti mojih ribeka to ti je ok. Ako znaš Balaševićevu pjesmu soliter, otprilike je tako. Svi su sretni i slažu se. Moš mislit.Al je bar veselo. I da, nitko nikog ne grize, samo se malo ponekad natjeravaju kad slkalarka ima PMS. Čudno se sprijateljila s trihičkom. Stalno su zajedno i jedino nju nikad ne dira.
I love ribeki

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
Ogledalo kao pozadina?
« Odgovori #18 u: Veljača 21, 2008, 16:56:00 poslijepodne »
...lokalne tračerice   ...