Srpanj 28, 2025, 22:23:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bumbar  (Posjeta: 1888 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MONSTERBLACK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bumbar
« u: Kolovoz 13, 2004, 15:01:00 poslijepodne »

Zanima me tko ima iskustva s tom ribom i može li se držati u zajedniekom akvariju? Na jednoj stranici sam proeitao da pošto imaju "kljun" vole gristi peraje drugim ribama - meni to zvuei nevjerojatno jer narastu do 2,5cm

Carinotetraodon travancoricus
BJELOVAR / HRVATSKA

Offline Tomy

• Punopravni član
Bumbar
« Odgovori #1 u: Kolovoz 13, 2004, 16:01:00 poslijepodne »

To nije bumbar. To ti je vrsta gušavica. Te se ribe napuhavaju. Ne žive u poluslanoj vodi ko ostale gušavice nego u slatkovodnoj. Vole zivu i smrznutu mesnatu hranu. Pahuljastu hranu rijetko uzimaju. Najbolje ih je držati same jer vole grickati peraje ostalim ribama. Mužjaci znaju biti teritorijalni u malom akvariju ali ne uvijek. Vole zasa?ene akvarije sa prostorom za plivanje.

Ako znaš gdje ih se može nabaviti javi.
Koprivnica / Hrvatska

Offline MONSTERBLACK

• Novi član
  • *
Bumbar
« Odgovori #2 u: Kolovoz 13, 2004, 17:04:00 poslijepodne »

Originating from the inland waters of India (Kerala), Dwarf Puffers (a.k.a. "Malabar Puffers", "Dwarf Indian Puffers", "BB Puffer", "Pygmy Puffers", "Sea Frogs", "Blue-Eyed Puffers", "Bumblebee Puffers", "Pea Puffers", or "Abeni Puffers")

Vidio sam ih u jedinom zoo duaanu u Petrinji, gdje ih isto zovu BUMBARI(bumblebee), a mislim dasu ih oninabavili iz nekog duaana u V.Gorici preko puta kolodvora, cijena oko 20 kunkasa.
BJELOVAR / HRVATSKA

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Bumbar
« Odgovori #3 u: Kolovoz 14, 2004, 09:36:00 prijepodne »
ja sam ih isto skoro uzeo ali onda sam euo da se mogu držati iskljueivo same jer su vrlo agresivne i teritorijalne, iako izgledaju pitome i simpatiene.
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Bumbar
« Odgovori #4 u: Kolovoz 16, 2004, 12:46:00 poslijepodne »

E sad to je pitanje... imaš mnogo slienih puffera koji su totalno razlieitih ponašanja...neki su agresivci, a neki nisu... nije ovo jedina patuljasta vrsta puffera...

ja sam proueavao za sebe malo o pufferima i koga zanima poslat eu mu na mail 2-3 stranice u wordu skinute sa nekog weba o pufferima...onako u grubo radi boljeg raspoznavanja ribe...

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Bumbar
« Odgovori #5 u: Kolovoz 16, 2004, 14:33:00 poslijepodne »
Ni slucajno Puffer u zajednicki akvarijum.Tako slatka simpaticna ribicai to me je navuklo pa sam je jednom davno kupio.Po danu ljepota od ribice po noci(ne pitaj nema problema ni sa puno vecim ribama od nje)Jedini moguci nacin da sprijecis napade je prekomjerno hranjenje , ako je sit ima sanse da se ne prihvati drugih riba.Ukratko ja mislim ako ti se svida puffer samo poseban akvarijum za njih, sto mnogizaljubljenici ove ribei praktikuju.
Oh sto te volim joj