evo, ja malo usparala love i imam veliku zelju da nabavim leopard gekona. znam svasta o njima, moglo bi se reci da sam malo svrljala po internetu i trazila neke informacije... znam one osnove tipa narastu do 25 cm, savrseni gusteri za pocetnike u teraristici, nocne zivotinje, hrani se crvima brasnarima, cvrčcima... toleriraju draganje, rijetko grizu, nesmijem ga copit za rep jer ce mu otpast i nikad nece narast tako lijepi kao prvi, obavljaju nuzgu uvijek na jednom mjestu tako da je lagano cistit, ne smijem stavit 2 muzjaka zajedno, dnevna temperatura 25°C-30°C, treba mu topli i hladni dio terarija, nocna temperatura moze biti ispod 20°C, hrani dodavati vitamine... ali sad, muci me kakvu podlogu stavit, kakav set-up sloziti, kakve grijace i lampe... trenutno sam samo u stanju planiranja, mislim da sam nasla mjesto za terarij, jos trebam smislit nekakvu vitrinicu na koju cu ga stavit... jel moze terarij bit u malo mracnijem dijelu moje sobe? naravno, imao bi lampe i sve to ali samo me zanima jer mu treba jos dodatno svjetlost? i koliko da ih stavim u jedan terarij? plan mi je kupiti jedan terarij od exo-terre za koji su rekli da je dobar za 2 gekona i na kutiji je slika tog terarija sa gekonima... jel mogu stavit jednog muzjaka i jednu zenku? ili mi je bolje samo muzjaka? ili samo zenku? jel oni mogu zivjeti u svom terariju pa da ih ja tu i tam izvadim van ali samo u mojoj sobi? jer ne zivim sama pa su uvjeti drzanja gekona u stanu da nikad ne izlazi iz moje sobe... ma bilo sto da mi kazete bila bi vam jako zahvalna... a i voljela bi cuti necije iskustvo sa gekoncicem, dobre i lose strane gekona...
oprostite zbog dugog posta

ali uzbuđena sam i stvarno imam zelju skupit jos malo informacija o tim krasnim gusterima...