Svibanj 10, 2025, 08:19:30 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: bolesna zlatna ribica (?)  (Posjeta: 902 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sarai

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
bolesna zlatna ribica (?)
« u: Siječanj 31, 2008, 17:21:00 poslijepodne »

pozdrav svima, vec vise od4 mjeseca imam tri male crvenkape i uveseljavaju me svaki dan.

medutim, jucer sam primjetila da se jedna, najveca, doslovce skriva ispod listova biljaka i da se na takav nacin drzi pod vodom. nisam primjetila da je posebno napuhana no vidim da se bori plivati prema dolje jer samo ju nosi prema povrsini.

isto tako sam primjetilakoncasti, gotovo prozirni izmet koji pluta na povrsini i sitniji po kojem se cak se primjete baloncici, no nisam pratila od koje ribice. cula sam da bi mogli biti paraziti u pitanju i da je za to odlican medazol.

svejedno bi zeljela cut vase misljenje i unaprijed hvala

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Siječanj 31, 2008, 18:25:00 poslijepodne »

Prvo - želim ti dobrodošlicu k nama!

A ako je zaista tako kako opisuješ s malenom, onda su vjerojatno paraziti. Odmah je izdvoji, u toj karanteni stavi 1 žličicu soli (može obična, ali je bolja ectopur) i povisi temperaturu barem na 28 stupnjeva! A zatim pričekaj (ja ne bih) 1 dan i vidi... i onda ide medazol...nema druge...

Offline sarai

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 31, 2008, 22:15:00 poslijepodne »

Hvala na odgovoru babyboom, i sve pohvale forumu.

Moram priznati dasam bila malonestrpljiva pa nisam cekala odgovor i odmah odjurila u pet shop...Na preporuku sam uzela Medica General Tonic (navodno funkcionira kao medazol ali vidim da ima malo siri spektar primjene)i promijenila svu vodu (koju uvijek prepariram vodu sAquasafe ili biowater kapima). Mozda zvuci blesavo, al vec nakon par sati vidim razliku. Jest da je voda cudna ovako zelena,no sve ribice se doimaju aktivnije cak i mali debeljko koji me zabrinjavao. Naravno bit ce pod ostrijom paznjom sljedecih tjedana al ja sam optimist.

MALI POZERI:http://img412.imageshack.us/my.php?image=malipozerisn5.jpg

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #3 u: Siječanj 31, 2008, 23:07:00 poslijepodne »
Nemoj im mjenjati svu vodu odjednom.Još će ti se brže zaprljati jer tako uništiš sve dobre bakterije što baš i nije dobro.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Veljača 01, 2008, 10:37:00 prijepodne »

Točno, Xena! Uvijek im mijenjaj vodu samo djelomično, najviše 30%!

Ali, još nešto, medazol se kupuje u običnim ljekarnama, moraš doduše cendrati da ti treba za ribice, pa onda prodaju.... A ovo što si im stavila jest dobro kao lijek širokog spektra, ali prije kao preventiva nego baš lijek kod ozbiljne bolesti! Zato dobro prati stanje i ako se nastavi, hitno poduzmi nešto!

Inače, klipanići su sjajni - samo neka budu zdravi!