Idrija je grad,koji je od logateca uddaljen oko 30 minuta vožnje,po djelomično okukastoj cesti.
Taj akvarij je vlasnik radio za sebe,za svoju dušu,mada kad je izgubio posao,on se počeo baviti i profesionalno sa tim.U samome akvariju izdvojio bi paludarij,koji nas pričeka odmah posle ulaska u akvarij i koji je stvarno fenomenalan,mislim da ga gledaš i gledaš.U glavnom prostoru poentu dadne ,čini mise 1.400l morski akvarij.No mene su najviše zanimali ciklidi,ima malawi akvarij sa m'bunama i onda ima Trophesuarij i Školjkarij od Tanganjike.Ima i centralno američke ciklide,mada nisam toliko pozornosti posvečivao ,jer vidi seiz slika,da je bilo stvarno puno ljudi puno akvarista.
No vlasnik če se ,ako bog dadne,preseliti na novi,veču lokacij,pa če tamo biti izloženo još više ciklida i naravno još više akvarija.
Mislim,ako se ide na izlet,malo pogleda okolne znamenitosti ipak Idrija jeste grad kulture i tehnike,te zaviri još u akvarij,dobro rešenje za "ubit" dan.A cena ulaznice za akvarij jeste ,čini mi se 3 EURE.
A eto sa leve prema desni:Vlasnik,malawi akvarij i ja