doslo je do promjene, kak to cesto zna doc u akvaristickom svijetu jer nikad nismo nicime zadovoljni, pa tako evo i ja se odlucio za malo manje pasivne ciklide od gore navedenih. Pa vi sad recite dali je to ok za jednog 120L
Pseudotropheus kingsizei 2
Melanochromis auratus 2
Melanochromis johanni 1
Archocentrus nigrofasciatus 1
sad vas stvarno molim da mi date konkretna misljenja o ovome jer sam ja zelen do jaj* u ovome
E nije OK,to uopšte nije kombinacija za 120l akvarij,sem ako bih htio imati samo mladunce.
Te ribe,ako oeeš,da uživaš u njima,a to ti je i cilj,traže daleko veee akvarije.
A pogotovo tvoja kombinacija jeste u takvome akvariju Fatalna,ne sad dok su mali,ali kad ee porasti imaeeš bojište,gdje ee samo najjaei opstati.Sam,o primjerice melanochromisi su pravi djavoli,pa ee ti ubrzo uraditi ono što si ne bi ni u snu zamislio.
Drugo vidim,da bi ti ubacio samo po jednog ili par.To kod ciklida ne ide.M'bune medju koje se ubrajaju prve tri iz tvoga razporeda,su poligamne ustonoše,koje ,ako oeeš da ti funkcionira kako treba,treba,da ima mužjak više ženki.To je dejstvo i to je neminovno.A A.nigrofasciatus živi u paru,i to sa ženkom koju sam odabere,ostalo......
Ja lieno bih ti predložio za poeetak klasiku Malawi jezera :
4 Labidochromis caeruleus,oni su žute boje i lepo idu u taj 120 l tank,mirne su i kao takve baš pogodne za Malawi poeetnika.
4 Iodotropheus sprengerae,zovu ga i R?avi ciklid,po svojoj braon boji,isto važi za njega ko za L.caeruleus.
A tako izgleda ta kombinacija: