Srpanj 22, 2025, 11:44:04 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Lampropeltis triangulum sinaloae  (Posjeta: 4875 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Albert

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
Lampropeltis triangulum sinaloae
« u: Siječanj 26, 2008, 02:31:00 prijepodne »
 Pozdrav!!!

Odlučio se na kupnju zmije (Lampropeltis triangulum sinaloae) kao kučnog ljubimca.
Posvetio sam zadnjih mjesec dana da saznam što više o njima samim i njihovom držanju. I nakon tolko informacija i savjeta na koja sam naišao čovijeka malo i zbuni tako da na kraju i nije siguran kako da uredi terari i stvori potrbne uvijete za čim duži i ljepši boravak kod mene.
Pošto sam naišao na forum di sam našao većinu informacija i ljude koji imaju iskustva sa njima i dali si puno truda da dijelić iskustva podjele sa nama.

Tako da sam odlučio da je najbolje vas pitati za savijet.

Terari će biti u sobi tako da temp. neće biti niža od 18°C, dimenzije su 80x40x50.
Zanima me koju bi podlogu bilo najbolje stavit na dno terarija ExoTerra Forest Bark, Hobby Terrano Red Bark, i/ili treset.
i kako da riješim grijanje podnim grijačima ili rasvjetom, i šta da uzmem od rasvjete, koju kombinaciju žarulja i neon cijevi, koje snage.

Ne bi želio da kupim nešto šta neće funkcionirat tako da bi bio jako zahvalan da mi odgovorite.

Zaprešić

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
« Odgovori #1 u: Siječanj 27, 2008, 15:19:00 poslijepodne »
bok.........

cekao sam da ti netko iskusniji napise nesto ,ali vidim nista pa da ta ti bar ja nesto napisem.........Nisam neki expert ali imam zmiju pa.........Ljepo od tebe da se raspitivas o zmiji mjesec dana prije kupnje.....nikad nije prekasno za nabavku ljubimca a svi znamo sta se desi kad se zuri.

Napisat cu ti samo ono za sto vidim da te zanima........ostalo lako nadjes na netu....ako neto napisem krivo neka me iskusniji isprave.

Velicina ter. za mljijecnu je  ok,temperatura neka ti bude 23-25 u hladnijem i 32-34 u toplijem dijelu.Dakle ako ti temp. u stanu ne pada ispod 18 bit ce di dovoljna jedna spotica 30-40W (testiraj malo).
Po meni ti je bolje koristit zarulju (spoticu) jel je 10 puta jeftinija i ako se zastiti nema sanse da dodje do opeklina.Jednostavnije je i za izvest .Postavi je u jedan kut ter. tako da postignes temperaturni gradijent.
Za podlogu korieti treset .....naj jeftiniji je ,naj bolje zadrzava vlagu a i nema komadica koje bi zmija mogla progutati.

Neonka ti ne treba .......ali mozes je stavit radi estetskog ugodjaja.

eto.......puno srece sa buducim ljubimcom.

ZG-istok

Offline Albert

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2008, 11:42:00 prijepodne »

Terari mi dolazi ovaj tjedan tako da ću počet polako slagat, još me stjena čeka da ju napravim i tek onda dolazi testiranje. Tako da do kupnje zmije ima vremena.
Nego i tu ću trebat pomoć. Mogu zmiju nabavit u Mariboru al ne znam kako to ide preko granice, koje papire i potvrde treba!? Tako da bi ju rađe kupio u Zagrebu da nemam nepotrebnih komplikacija, pa bi zamolio ako ko ima kakvu informaciju o uzgaivaću takvih zmija da mi pošalje na PP.

Hvala na pomoći.

Pozdrav
Zaprešić

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Lampropeltis triangulum sinaloae
« Odgovori #3 u: Travanj 03, 2008, 23:15:14 poslijepodne »
i jel si ju nabavio? imam ja neki interes za nju pa me onak zanima

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • terarist
« Odgovori #4 u: Travanj 04, 2008, 23:40:18 poslijepodne »
Ovako ja ti isto neznam bas puno o toj zmiji jer ja zelim nabaviti si corn snake ili kukuruznu zmiju.Samok da ti kazem da malo razmislis o hranjenju jer mislim za jednu nebi trebo uzgajat miseve ali ti je to najjeftinije,jer ako kupis malu zmijicu mislim da ces tesko dolazit do malih miseva (pinky miseva)a lagona ti je razdvojit miseve odrasle da se vise ne kote.
        Ako sam nesto krivo napiso molio bi da me neko ispravi.
sta je tu je!

Offline Albert

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 07, 2008, 14:00:42 poslijepodne »
  Evo mene!
 Prvo ispričavam se šta sam malo zapustio ovu temu, pa tek sada pišem nakon nekoliko mjeseci.
Nabavio zmiju i mala raste i jede ko luda, samo po nekada se zabrinem dali je uopće u terariju jer zna proći i tjedan dva da je ne vidim,
malo je sramežljiva i voli se skrivati al i zakapati u treset tako da kada je idem hranit moram cijeli terari rasturit da je nađem.

Pošaljem slikice kada ulovim malo vremena.

Zaprešić

Offline Albert

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Svibanj 07, 2008, 22:57:58 poslijepodne »
Perica
Zaprešić