Preporuča ih se držat 0 sekundi.
Ninina mama lijepo kaže, stavit malo bilja u aq, čak ne mora biti ni plutajuće i pustit da priroda odradi svoje. Stavljanje riba u kotilicu je mučenje životinja. I ja sam jednom u početku svog bavljenja guppyima stavio ženkicu u kotilicu i nikad više. Bilje u aq=puno malih ZDRAVIH ribica. Kažem zdravih, jer će se odrasle ribe pobrinut za one s tjelesnim nedostacima, slabašne i nezdrave. Znam da zvući okrutno, al to je tako u prirodi, a svi težimo da nam aq-uovi što bolje imitiraju prirodu, pa onda nebi bilo loše da imitiramo i prirodnu selekciju, ma koliko god onaizgledala okrutno ona je najbolja selekcija. Na taj način će preživjeti samo najzdravije i najjače ribice koje će odrasti u pedivne odrasle primjerke koji će nas veseliti.
Trenutno imam mali biljni aq s petnaestak što guppya, što platya i imam oko 150 malih ribica koji su se rodili bez kotilice i prošli prirodnu slekciju i koji će odrasti u prekrasne jedinke. S vremena na vrijeme ubacim koju novu ribicu u aq, kako bi poboljšao genetski materijal i to je to. Jednostavno i praktično, bez mučenja sebe i ribica.