Ljudi, molim Vas!
Koliko ja vidim svi govorite o istoj stvari. Ne podrzavate mijesanje, ne zelite da se te ribe pojave okolo jer nisu izvorne i ciste. Vjerujte mi da radim sve kaj mogu da ribe omaju sto bolje mrijestove. Primjerke jedne vrste nabavljem na razlicitim mjestima, npr. zenke u jednom, a muske u nekom drugom ducanu. Na uvjetima u aq se dosta radi, kak bi im bilo sto bolje, 3 filtra, tjedna izmjena vode itd.
A onda ak se zadesi tak neka mjesanja, jedino kaj mogu je pobiti malce, sto se protivi mom uvjerenju da sva ziva bica imaju pravo na zivot. I to je sve. Ostaju za moj gust sto god vi rekli, jer od njih nikakva steta, samo veselje.
Isto tako u aq imam raznih riba, kupljenih u ducanu ili sl koje takodjer nisu skroz zdrave, kupio sam neke jer sam vidjeo da vise dugo u shopu, a meni ne smeta.
Prvo Sciaenochromis Ahli, tzv. choro, choravac, bigi, plavac, imao je raznih nadimaka, osato choro. Meni se svidjeo, jer izgleda kao neka riba iz dubine kad se okrene na stranu bez oka. Podsjeca me na neku sablast!

Dalje M. Estherae muzjak, kupljen kao mali, uspostavilo se, patuljak! Bas zbog njega su mi se i pomijesali s M. Greshakeijima.

Onda Lab. Hongi Red top kimpuma kupljen sa osalim Hongijima da ne ostane sam bez frendova u ducanu.
Mislio sam da mu je rep pojeden, onda sam mislio da je neka bolestina, ali nikak da mu se to oporavi za vrijeme karantene, tak da sam ga bubnuo u veliki aq i nista mu ne fali!

M. estherae je stigao muzjak, da zamjeni patuljka jer se slabo snalazi sa zenkeme

, kupio sam jos tri Hongija, a Ahli ostaje bez zamjene.
I to je to.
Ljudi svi govorite o istoj stvari. Sve sto znam naucio sam na forumu, ocito nisam super ucenik s obzirom na te mjesance , ali meni je to vise zabava i tesko mi je to uzeti tak ozbiljno kad mi je to predstavlja veselje, kad bih poceo ubijati sve bi mi se zgadilo, tak da bi vjerojatno popizdio. Desilo se da sa imao u pocetku u aq jednog Labeotropheus trewavasae, tad jos nisam imao pomocni aq, poceo je ubijati druge ribe, mama i cura su me toliko ispilale i razivcirale da sam ga frknuo u skoljku, iako sam ga mislio nekome uvaliti. Inace nisam ga kupio namjerno jer u ducanu je pisalo Ps. Kingsizei. Par tjedana mi se sve to zgadilo i tad sam odlucio da vise ne ubijam!
Vrlo jednostavno kad vam se stvari nekak posloze i u glavi se nesto zbetonira.
Ljudi nemojte se ljutiti, i mene su neki malo popljuvali ali, to je normalno i meni ne smeta, jer svi imamo svoje misljenje a ovi iskusniji su vec usli u neke profi vode pa imaju neko sire vidjenje tih mixeva jer kad tad neki moze zavrsiti kod nekog drugog, tamo se razmnoziti a onda je to lose.
Ovim predstavljanjem cudnih riba mo aq zelja mi je bila pokazati da i u ducanima nije sve tako sjajno, prodaju cudne ribe, pod krivim imenom i sl.
Eto ljudi, ako se slazete mogli bi ovaj post lagano napustiti jer vec su o tome razglabali i ljudi s ovog posta i mnogi prije nas, tak da nema smisla duljiti.
Pozdrav!