Srpanj 21, 2025, 19:48:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: CO2-evo kako stoje stvari  (Posjeta: 1914 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pole

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
CO2-evo kako stoje stvari
« u: Siječanj 21, 2008, 22:19:00 poslijepodne »
Helou. Evo se javljam po prvi put, ali možda nekom i pomognem. CO2 radi već 2 mjeseca. Boca sa komprimiranim CO2 od vatrogasnog aparata, ali ne ona za gašenje prahom nego  baš CO2. Regulator od istakača za pivu. Meni dovoljno fino regulira. Elektromagnetski ventil od gorača za centralno grijanje na naftu. Dobro opran i skuhan u ločiću sa malo praha za robu. Zbog nafte. I to je to! Cijena sveukupno 50 kn jer sam serviseru istakača za pivu kojeg sam sreo u kafani,a koji mi je dao regulator, dao za piće. Prijatelj je vatrogasac pa je dao bocu. Elektomagnetski je s posla. Boca je bila puna i one priče o prehrambenom i industrijskom-"otrovnom" CO2 ne stoje. Raspitao sam se oko toga. Coca-cola je najstroža, traži pet devetki, 99,99999% čistoću. U vatrogasnoj neka je 99,9 % čisto i ribe zadovoljne,o biljkama da i ne pričam. Onaj 0,1 % može biti samo atmosferski zrak jer ljudi neznaju da se takve boce nesmiju isprazniti ispod 2 bar. Ako sam negdje u krivu što se samih činjenica tiče,vičite.
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
« Odgovori #1 u: Siječanj 29, 2008, 13:19:00 poslijepodne »
Sve pet
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline aegis

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 29, 2008, 14:54:00 poslijepodne »
Od sada samo posao i birtija    možda i ja koji komplet ulovim Edited by: aegis

Offline Pole

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 29, 2008, 19:35:00 poslijepodne »
Baš nešto razmišljam o famoznom igličastom ventilu. Da li bi se možda mogao upotrijebiti ventil za paru sa kafe aparata? Nisam ga nikad vidio,ali da je otporan-je. Pa za paru je. Ima li ko kakvih iskustava sa kafe aparatima. Da i ćeš nemoreš z oštarije van!
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #4 u: Siječanj 29, 2008, 23:55:00 poslijepodne »
Ajde, daj neke slike nabaci...kak si to sve spojio...jer i ja sam razmišljao o tome da stavim taj vatrogasni aparat za gašenje punjen sa CO2...ali nikad dalje od razmišljanja nije došlo...
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Pole

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2008, 20:53:00 poslijepodne »
Malo mi je komplikacija za slikat, jer mi je akvarij u dnevnom,a boca u špajzi ispod punih polica. Kroz zid sam zveknuo rupu,provuko kabel za el.mag.vent i cijev za co2 i tako to. Ali nije potpuno isključeno da slika neće bit. A baš i neznam to uploadat. . Ma snać ću se. Malo me muči reaktor za otapanje, ali javim se kad riješim i tu situaciju.

Offline Pole

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 03, 2008, 11:50:00 prijepodne »
Riješio sa otapanje .Malo sam pretražio po starim postovima pa sam zaključio da je najbolje da co2 ide kroz pumpu za vodu od filtera pa sam tako i složio. Kupio sam ona koljena za cjevčice,probušio pregradu na filteru,imam juwel 60 akvarij ,pa oni koji su to vidjeli znaju o čemu pričam,provukao koljeno do pol,nacufuknuo cijev i pustio plin  .To je
to.

Ovo je ona obećana slika,kako je to složeno. EMV je u originalu napravljen za vruću naftu tj. mazut.Kad bi ga išao kupit dobro bi se isprsio. Preko 1000 kn. Sva sreća da ih ima polovnih. Špula (zavojnica) je snage 20W.Troši mi skoro više nego rasvjeta.    Postoji ovakav EMV koji je kontra tj. bez napona otvoren. Taj bi trošio noćnu ,jeftiniju, struju ali bi trebalo dodati još jedan relej da bi radilo kontra tajmera za svjetlo i bilo bi problem ako bi nestalo struje.

Offline Pole

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 03, 2008, 11:55:00 prijepodne »
E,zaboravio sam reć da se ovaj EMV grije ko šparhet,a neznam da li to smeta za co2? Mislim da ne jer je to inertni plin,ali ipak...?