Svibanj 10, 2025, 06:09:16 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Pomoć, problems borcem!!!  (Posjeta: 1060 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline betta13

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoć, problems borcem!!!
« u: Siječanj 21, 2008, 16:25:00 poslijepodne »

Nisam znao gdje da stavim ovu temu jer ovo u stvari nije bolest. Ukratko: imam malog skalara i mužjaka borca već mjesec dana zajedno i nije bilo problema a ujutro ih gledam i skalar čupa peraju borcu!!! Skalara sam premjestio a borcu je peraja u komi; dijelom mu je cijela ali tamo gdje ga je skalar čupao peraju samo su one niti u ranama tj. u krastama. Žao mi je, sliku ne znam postavit a bolje objasnit nisammogao.Što da radim, koristim sredsto protiv gljivica ili nešto drugo? Pomagajte molim vas!!!
Born to love fish
P.S. skype: betta01994

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2008, 18:31:00 poslijepodne »

Svakako upotrijebi neki lijek širokog spektra! Meni je bio odličan bactopur kod takvih rana...vrlo bi brzo zacijelile...dakle, hitno i odmah! Nadam se da će biti dobro!

Jako je dobro kod izdvajanja ribice lagano posoliti vodu i povisiti temperaturu, no ja zasad ne bih ništa nego samo bactopur! A ako rane se nastave širiti, onda lagano zasoli i povisi temperaturu za jedno 2 stupnja!

Offline betta13

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2008, 19:42:00 poslijepodne »

Još nisam ništa radio jer nisam mogao po lijek (u Gorskom sam kotru) a ujutro sam ga pogledao i sve mu je zacijelilo i počelo se spajat a jedino je još na repu mala ranica ali i ona polako zacjeljuje treba li me brinuti sve ili samo ranica na repu?

Born to love fish

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Siječanj 22, 2008, 20:07:00 poslijepodne »

ništa, onda mu samo lagano zasoli vodu (normalno za liječenje treba 1 čajna žličica na 10 l vode, a ti stavi pola, ili čak trećinu), preventive radi...i bit će OK

al, bojim se da ćeš ga morati zauvijek razdvojiti od velikog razbojnika

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 22, 2008, 21:29:00 poslijepodne »
Bome moji skalari i borac žive zajedno več par mjeseci i nikad se nisu počupali,valjda se riba od ribe razlikuje,kao i kod ljudi,doduše,borac je došao u akvač prije skalara,pa je možda i to u pitanju.Čak mi se čini da je betač glavna faca u akvariju,sve ribe ga respektiraju,čak ga se i zaj...aymoner kloni.
DANNY

Offline betta13

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 23, 2008, 06:38:00 prijepodne »
Citat: babyboom

ništa, onda mu samo lagano zasoli vodu (normalno za liječenje treba 1 čajna žličica na 10 l vode, a ti stavi pola, ili čak trećinu), preventive radi...i bit će OK

al, bojim se da ćeš ga morati zauvijek razdvojiti od velikog razbojnika

Skalar je umro iste večeri jer kad sam skužio da ga čupa premjesti sam ga u drugi aq i ponestalo mu kisika... no sve ima dobru stranu; sad mogu borca opet staviti u veliki aq ali i mogu kupovati ostale ribice (bio je ratoboran i prema ostalim ribicama).
Born to love fish

Offline pug306

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Siječanj 30, 2008, 19:21:00 poslijepodne »
ja imam 2 tanka,i prije 3mj sam kupila borca,prvo je bio s udovicama i brabusima,al se cijelo vrijeme skrivao od brabusa,pa sam ga stavila s neonkama i skalarima,i stvarno se super slazu,mislim,ne prelaze svoj teritorij
morala sam to napisati,da se i ja pohvalim,jer sam relativno friska u ovom,
pa da nemam samo pitanja

zg,max

Offline betta13

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 01, 2008, 06:41:00 prijepodne »
Koliko ja znam, barbusi ako nisu u jatu čupkaju peraje onih riba koje imaju duže peraje (skalari, borci) dobro da si premjestila borca inače bimu peraje bile u komi
Born to love fish