Naselili smo akvarij za Badnjak sa 4 skalara, velicine tada 4-5 cm, i tu je jos 7 nekih drugih ribica, nebitno .. skalari su nam izbor br. 1. Jedan (ne najveci) se odmah nametnuo ko gazda i brzo zaveo reda dijeleci packe okolo. Najvecega nije dirao pa pretpostavljam da je to najveca, dakle zenka). E sad su malcice narasli i izgleda da se treci malo okurazio pa poceo napadat prvoga koji, iako sada manji, se ne da i jos je gazda. Ovaj treci je valjda isfrustriran pa se onda stravicnom brzinom zaletava u cetvrtoga (koji je najmanji sada) a malteretira i zenku koja je inace mirna, ali je ovaj razljuti pa onda i ona pocne mlatit sve oko sebe. Onda gazda uzima stvar u svoje ruke i napada ovu dvojicu (zenku ne dira iako i ova kad pozivcani mlati njega). Spektakl .. bilo bi zabavno da se ne brinemo za cevrtog, malca, koji je sada u takvom stresu da se povukao ispod panja i izlazi samo kad se ja pojavim u blizini jer zna da cu sprijeciti napade trecega kuckanjem o staklo. Strah me za malca jer je povucen, trbuh mu je nateko, cini mi se da ne radi probava iako jede normalno, a i na perajicama se pojavljuje lagano ichi. Sta mi je cinit da mi malac ne krepa? Ako uvedem jos dva skalara (to bi pomoglo, kako je opisano u proslom broju magazina) oce ih ovaj frustrirani isto ganjat? Inace moram priznat da su skalari iznad svih nasih ocekivanja. Uzeli smo ih radi ljepote, ali pojma nismo imali da su toliko interaktivni, definitivno inteligentni i brzo uce. Ovaj frustrirani ne napada malca kad sam u blizini, al cim se maknem .. fijuuu na njega i ovaj pobjegne u rupu. Ma, ribe ipo ... thx