Franco vas cima. On je vec stari akvarista.
Jos da nije skrt s slikama

a ja baš rijetko slikam ali šta ćeš morat ću početi......i moji počeci su bili užasni i nikakvi.....onda sam prosurfao uzduž i poprijeko akvarij.net....i neke stvari skopčao..."što više surfaš veći je telefonski račun" ne nego što više ovdje tlačiš više stvari naučiš....i tako je krenula moja "muka" ali nakraju je urodila plodom.....moja predviđanja i moje zabilješke za uspojeh su slijedeće:
1. Obavezno co2 ako želite stvoriti prašumu (može i ručni rad kao kod mene)
2. Adekvatna rasvjeta ne premalo ne prepuno meni na 150 litara i 36w je dovoljno
3. Dobra podloga 1 cm (ima je u svakom zooshopu) zemlje, minimalno 3-4 cm šljunka aligranulacije 3-5mm ne manje a može biti veće radi protočnosti vode
4. Obavezno tretiranje easybalanceom jednom tjedno 1 čep - 2čepa (nadam se da su elena i davor testirali navedeno)
5. Hranjenje riba svaki dan jednom dnevno točn oonoliko koliko mogu pojesti a to ćete saznati ako ugasite filter tijekom hranjenja te barem jedan dan u tjednu bez hrane potpuno jer ribe mogu jesti i automatski "srati" istu hranu tako da njima nikad nije dovoljno one stalno jedu.....
6. Najbitnija stvar je što manje dirati akvarij ne čačkati ne zavlačiti ruke itd.......
7. Čišćenje akvarija jednom u 15 ak dana po principu čišćenje stakla, podloge, rezanje biljaka ......
Ako nekome treba pojasniti bilo šta neka pita......
eto toliko o prašumi
Edited by: franco9200