Lipanj 29, 2025, 21:33:42 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ja početnik =)  (Posjeta: 1971 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dario_vz

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Ja početnik =)
« u: Siječanj 06, 2008, 14:54:00 poslijepodne »
Pozdrav svim tera
  • ristima =)

Posto sam novi na forumu,a i u svemu ovome imam par pitanja,pa se nadam da cete mi moci pomoci...

Velika mi je zelja kupit neku zmiju,pa cak i vise njih...Posto imam puno slobodnog vremena,procital sam vecinu vasih tema o zmijama na ovom forumu,i odluka je pala na kraljevskog pitona...Po vasim pricanjima savrsena zmija za pocetnike.Dakle,kaj se tice te zmije...

Kolko je tesko naci pinkije,tj. hranu za kraljevkog pitona.
Na kaj treba pripazit kad se zmija presvlaci [ vlaga,temperatura ? ]
Koje su najcesce bolesti kraljevskog pitona ?
Gledam po zoo centrima u vz-u i cjena im se krece oko 1500 kn.Nije to malo previse ??? Ima mozda koji uzgajivac tu ? Pa da mi se javi na pvt ? =)

Jos par pitanja kaj se tice terarija.Cital sam koje su zakonske dimenzije za zmiju,al sam odlucil potrudit se pa sam napraviti terarij.doduse,nemam s tim iskustva pa bi mi pomoglo ako bi me neko malo uputil i u te stvari.Na kaj treba pripazit kod izrade terarija ?

Ispricavam se ako sam postavil neka pitanja koja sam mogel vec naci na forumu,i nadam se da ne gnjavim previse.

Hvala i pozdrav.Dario

Varaždin

Offline Striček Matija

• Punopravni član
Ja početnik =)
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2008, 16:55:00 poslijepodne »
bok, dobrodošao na forum...

kraljevski pitoni ne jedu pinkije... ni kad su mali...
što se tiće "pronalaska" glodavaca u Varaždinu to neznam... osobno ne poznam nijednog hobistu iz Vž koji ima zmije... al ako imaš volje bit će i načina da to središ

temperatura treba uvijek bit ista u terariju (osim kod priprema za parenje), sa toplijim i hladnijim dijelom terarija... samo trebaš paziti na vlagu kod presvlačenja...

što se tiće bolesti.. ako kupiš zdravu zmiju i ako imaš i održavaš pravilne uvjete u terariju jedini veći problem koji se može desit su nametnici...

mislim da kraljevske možeš naći dosta jeftinije od 1500 kuna..

terarij za regiusa.. najmanje dimenzije 80 x 60 cm za odrasli primjerak... ali da nebude ni puno veči...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Ja početnik =)
« Odgovori #2 u: Siječanj 06, 2008, 18:25:00 poslijepodne »
Dobrodošao na forom. Kolko znam miševe za hranjene zmija imaš za kupiti u zoo centru na štuku za 10kn.

Offline Filipxyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Cakovec
    • http://www.akvarij.net
Ja početnik =)
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2008, 13:30:00 poslijepodne »
di je taj zoo centar ? to skrenes tam prije vojarne?
Cakovec

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Ja početnik =)
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2008, 15:43:00 poslijepodne »
To je onaj veliki u texasu. Ako ideš iz Čakovca onda posle frece petrola (benzinska pumpa) skreneš desno i nakon 150m na ljevo na igralištu.

Offline Dario_vz

• Novi član
  • *
Ja početnik =)
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2008, 23:57:00 poslijepodne »
Hvala svima na odgovoru.Da znam di je taj zoo centar,bas cu ici pogledati sutra i raspitat se malo.

Imam jos jedno pitanje,moguce je vec neko negde pisal o tome...Kolki je zivotni vijek kraljevskog pitona i kak mu odrediti dob ? Recimo da po prilici znam kolko je star kad ga vidim [da mi neko ne uvali nekog starceka XD ]

Varaždin

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
Ja početnik =)
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2008, 00:47:00 prijepodne »

Citat: Dario_vz
Hvala svima na odgovoru.Da znam di je taj zoo centar,bas cu ici pogledati sutra i raspitat se malo.Imam jos jedno pitanje,moguce je vec neko negde pisal o tome...Kolki je zivotni vijek kraljevskog pitona i kak mu odrediti dob ? Recimo da po prilici znam kolko je star kad ga vidim [da mi neko ne uvali nekog starceka XD ]
a čuj,sumnjam da ćeš naletiti na pitona starog 30 godina   Ako je do metar veličine,to je onda sigurni mladi dečko ili cura koja/koji mora još tih pol metra narast   A ako su već u punoj veličini,onda neka netko iskusniji kaže kako razlikovati penzića od pubertetlije  

Offline Dario_vz

• Novi član
  • *
Ja početnik =)
« Odgovori #7 u: Siječanj 10, 2008, 12:13:00 poslijepodne »
Hvala Xzyle ! Jedan forumas mi je prek PP-a preporucil da na pocetku mladu zmiju drzim u nesto manjem terariju.

Koji su zakonski uvjeti za drzanje zmije u RH ??? Dal postoje opce neke zakonske odredbe ?

Varaždin

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55

Offline ARNO FUCHS

• Novi član
  • *
Ja početnik =)
« Odgovori #9 u: Siječanj 13, 2008, 15:25:00 poslijepodne »
pozdrav. dal mi netko može prepotučiti neku životinju koja bi živjela u terariju sa puno biljaka, a da ne zahtjeva puno brige. onak za neki niskobuđetni terarij za stan studenta biologije. imam jednu kutiju od 60l od starog akvarija, mislil sam uzeti paličnjake al se terarij za njih baš nemože lijepo urediti kolko sam imao za vidjeti na netu. svugdje piše da nije poželjno imati bilokakvu podlogu jer se uspješno razmnožavaju. pomoć

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Ja početnik =)
« Odgovori #10 u: Siječanj 13, 2008, 16:05:00 poslijepodne »
Pa piton živi oko 30 godina. u prvoj godini može narast do metra a maksimalna veličina mu je 150cm pa sad računaj. Al probaj ne kupit zmiju u dučanu nego kod uzgajivača.

ARNO FUCHS: pa za sve životinje trebaš odvojit neko vrime a i novac. Možda bi moga nabavit nekog dnevnog gekona, al on zahtjeva posebnu rasvjetu i hranu. Sad neznan kliko imaš volje uzgajat bubei trošit struje na njega!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Demian

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: Ja početnik =)
« Odgovori #11 u: Prosinac 14, 2010, 20:32:37 poslijepodne »
koliko se od prilike na mjesec potroši struje za 2 kraljevska pitona -?