Srpanj 23, 2025, 15:47:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: red pirana (2)  (Posjeta: 106140 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: red pirana (2)
« Odgovori #225 u: Rujan 17, 2008, 14:54:37 poslijepodne »
Moje su pirane dugacke do 30 tak cm i stare oko 2,5 godine. 7 kom, i jedna je stara oko godinu dana i priblizno je iste velicine kao i ove ostale, znaci 8 komada ukupno. Hvala vam na pohvalama, idemo dalje...
Idemo dalje?HDZovac jedan! :D :D

a da te pitam nešto,kako si stavio tu jednu koja je mlađa od drugih? šta nije bilo problema?? :o
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline nikily

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #226 u: Rujan 17, 2008, 19:20:50 poslijepodne »
Saleee... Napokon si nam se vratio!
Pirane su ti prelijepe kao i uvijek...
Cujem, bit ce mrijesta?
Svaka cast! Postajes tata... ;)

A ono sa 2 pirane u 30l ne zelim komentirat... Neznanje cuda radi...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #227 u: Rujan 17, 2008, 23:10:13 poslijepodne »
stvarno su mrcine..

evo jedna mozgalica..imamo 2 pirane od 5 cm u akvariju od 30l,a u drugom 8 pirana od 30 cm u akvariju od 600l.u kojem terariju je veca guzva?

primjetio sam da je kikily pametna curica pa ce ona to sigurno znati...

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #228 u: Rujan 18, 2008, 09:58:45 prijepodne »
Znas kako partijski druze :P jednostavno sam isao po principu ubaci pa sta bude!! Isprva se krila, coskarila, ali su je prihvatili bez problema. Zaista ih negujem, udovoljavam, pa red je i da one budu primerne. U svemu ovome imam svog pomocnika, moju lepsu polovinu, bez koje ne bi bilo niti riba niti aq... Ona generalno o samoj akvaristici zna vise od mene. Samo cekam da iskritikuje moju skromnost kada procita ovo... Ajde Maki ostavi i ti koju rec ovde. I ti si piranoljubac, pardon altiramirezodiskusljubac :D :D
Niki je uistinu pametna curica i puno joj srece zelim, kao i svima vama. Niki, ako padne mrest, pa preci cemo nekako granice i doneti par komada!! Cim donesem novi aq bice jos slika. Bice prelep, podelicu to sa vama, bas kao i svako novo iskustvo sa ovim divnim stvorenjima.
« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2008, 18:13:21 poslijepodne od sale75bgd »

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #229 u: Rujan 18, 2008, 22:34:56 poslijepodne »
Atena - Odgovor je jako jednostavan!!! Nema guzve u terariju jer se tvoje pitanje odnosi na dva akvarija... I nema potrebe ismijavati moj nickname...

Sale - Hvala za ovo da sam pametna curica... *blush*
Sto se tice bebacha, sam daj! Budemo ih shvercali preko granice ako treba... Hehe...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #230 u: Rujan 19, 2008, 07:42:59 prijepodne »
bravo nikily!krivo sam napisao,al vjerujem da znas na sta sam mislio..
umjesto terari ubaci akvarij,pa se javi s odgovorom..

Offline Delegat

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
  • <*}}}}}><
« Odgovori #231 u: Rujan 19, 2008, 13:09:57 poslijepodne »
ja sam stacy i ginu drzal u 55 L akvariju od njihovih 7 pa do nekih 15 cm, i nist im nije bilo. uz pravilno odrzavanje, uvjete i prehranu, naravno.

sale: aq izgleda super! i ribe isto!

P.S. moja gina je bolesna, vec oko 2 tjedna, nateklo joj je oko i nekaj bijelo joj se pojavilo oko oci. tjedan dana sam ju ljecil samo sa soli, sad je vec 6. dan na antibioticima. stacy i mali lolek i bolek su dobro.
Pygocentrus Nattereri

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #232 u: Rujan 19, 2008, 13:30:31 poslijepodne »

Hmph... Ne odustajes ti...
Veca guzva ti je u ovoj zdjeli od 30l ako te bas zanima... Sale ima posve pravilne uvjete za drzanje pirana i mislim da je cak i pomisljanje na postavljanje takvog pitanja glupo jer je odgovor vise nego ocit...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #233 u: Rujan 19, 2008, 13:57:46 poslijepodne »

polako kolega...nema potrebe ponašati se ko pirana kad su i one pristojne jedne prema drugima!  -?

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #234 u: Rujan 19, 2008, 14:02:45 poslijepodne »
Znas kako partijski druze :P jednostavno sam isao po principu ubaci pa sta bude!! Isprva se krila, coskarila, ali su je prihvatili bez problema. Zaista ih negujem, udovoljavam, pa red je i da one budu primerne. U svemu ovome imam svog pomocnika, moju lepsu polovinu, bez koje ne bi bilo niti riba niti aq... Ona generalno o samoj akvaristici zna vise od mene. Samo cekam da iskritikuje moju skromnost kada procita ovo...
dakle sve je super završilo..pa odlično onda..
eis...ja bi uveo da svaki akvarist ima svoju ljepšu polovicu za pomoćnika  8) :klap: :up:

A ono sa 2 pirane u 30l ne zelim komentirat... Neznanje cuda radi...

exactl          
You've done it now :P  :D ;) ;)
šala šala... :)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #235 u: Rujan 19, 2008, 15:02:52 poslijepodne »
Ajte vi za Beograd da se mi napijemo, pustite pirane da plivaju... :up:
A ako necete sada,doci cete kad ih izmrestim!! Sada upravo unosim postolje za novi aq u stan,uzas jedan kolika grdosija...a samo je za 5 mm vislje od samog aq...muke ce biti -?!!!
« Zadnja izmjena: Rujan 19, 2008, 15:04:43 poslijepodne od sale75bgd »

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #236 u: Rujan 19, 2008, 23:01:17 poslijepodne »
Citat:
You've done it now :P  :D ;) ;)
Dap... Priznajem... :-[
Ali time nisam mislila nista lose... Mislila sam samo da trenutno nemam snage komentirat taj cin...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #237 u: Rujan 19, 2008, 23:36:01 poslijepodne »

polako kolega...nema potrebe ponašati se ko pirana kad su i one pristojne jedne prema drugima!  -?
hahaha!ne samo da neznam nego sam jos i nepristojan! :klap: dobri ste.. :D

ribari united!

ovak ekipa..ja jos uvijek trazim odgovor na postavljeno pitanje,a vidim da ekipa zna o cemu je rijec a niko nis..naime ribe su mi zakon a najvise ih volim kad sam u podvodnom ribolovu ili kad se dobro ispeku.
bacio sam neku racunicu i zakljucio da te jadne male pirane od 5 cm u zdjeli od 30l imaju vise prostora od saletovih u 600l!znaci da je svaka moja pirana imala svojih 15l vode,a saletove svaka ima 75l sto je gotovo za trecinu manji prostor od
od ekipe iz zdjele(ako uzmemo u obzir da je saletova 6 puta veca).
dal to znaci da sto je riba veca treba manji prostor?

sale nadam se da to neces shvatit kao kritiku jer to uistinu nije.
zanima me misljenj tebe i tvoje ljepse polovine.hvala i sretno sa akvarijem

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #238 u: Rujan 20, 2008, 03:48:57 prijepodne »
Evo prepustam njoj da odgovori, njoj racunica ide bolje!! Ja sam vise ono, za unosenje tih aq od 500 i kusur litara u stan ;)

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #239 u: Rujan 20, 2008, 03:50:14 prijepodne »

bacio sam neku racunicu i zakljucio da te jadne male pirane od 5 cm u zdjeli od 30l imaju vise prostora od saletovih u 600l!znaci da je svaka moja pirana imala svojih 15l vode,a saletove svaka ima 75l sto je gotovo za trecinu manji prostor od
od ekipe iz zdjele(ako uzmemo u obzir da je saletova 6 puta veca).
dal to znaci da sto je riba veca treba manji prostor?

sale nadam se da to neces shvatit kao kritiku jer to uistinu nije.
zanima me misljenj tebe i tvoje ljepse polovine.hvala i sretno sa akvarijem

Da se predstavim, ja sam polovina ( sad da li lepsa... :D )Evo mog misljenja. Tvoja racunica je tacna ali samo u teoriji... Na zalost, pa se teorija i praksa cesto ne slazu... Zasto? Evo ovako... Saletove ribe su odrasle, i samim tim zavrsile sa rastom i razvojem. 75l po odrasloj ribi je i vise nego dovoljno. Tvojim ribama je ok u trenutku u kom si racunao, pod uslovom da ostanu velicine kao gupika.... Ali nisi sve promenljive uzeo u obzir...  :nerd: Ta riba treba da poraste i razvije se. U tvom akvarijumu to ne moze. Zakrzljace, pojesce se medjusobno zbog manjka prostora, na kraju koja ostane uginuti. Znaci skroz neprirodna sredina... Tako da ta racunica ne pije vodu...

Pozdrav za drustvo i sve piranoljubce!  ;D  :up:
« Zadnja izmjena: Rujan 20, 2008, 04:09:14 prijepodne od bjelos »

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #240 u: Rujan 20, 2008, 09:27:08 prijepodne »
konacno sam dobio konkretan odgovor!
htio bi samo primjetit da se ekipa forsira a iako imaju ribe nivo znanja im je na mojoj razini.pojma nemaju,ljudi vama ce se te vase ribe utopit od neznanja!
sale hvala tebi i tvojoj ljepsoj polovini,ocito je da izvrsno poznajete ponasanjea i potrebe ribica. :up:
 :respekt-ss:

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #241 u: Rujan 20, 2008, 09:30:40 prijepodne »
uf skoro zaboravih: delegat  :respekt-ss:

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #242 u: Rujan 20, 2008, 14:12:57 poslijepodne »
Niko se nije naucen rodio, tu smo da ucimo jedni od drugih i delimo i razmenjujemo savete i misljenja. Definitivno nije dovoljno imati samo aq, pa bio on 30 ili 3000l. A sto se tice onog dela za ljutnju, ne moze se Sale naljutiti. Upravo istestirah 3 filtera po 30tak litara za novi aq i gle cuda ne cure... :klap: :D

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #243 u: Rujan 21, 2008, 01:15:48 prijepodne »
(...)
htio bi samo primjetit da se ekipa forsira a iako imaju ribe nivo znanja im je na mojoj razini.pojma nemaju,ljudi vama ce se te vase ribe utopit od neznanja!
(...)
Oprosti, ali zaista ne shvacam cemu potreba da vrijeđas... -? Mi koji drzimo pirane znamo tocno onoliko koliko bi trebali znati. To sto ne govorimo apsolutno sve sto znamo u svakom postu nas ne cini glupim...

Pozdrav Saletovoj lijepsoj polovici!
Potpisujem ono sto si napisala... Dodala bi jos samo to da meni zvuci humano da imaju mjesta za plivanje... Moje pirane imaju jedan veliki panj nasred akvarija i obozavaju radit krugove oko njega i skrivat se iza njega... Ne znam koliko bi panj stao u 30l a da ostavi malo mjesta za ribe...
One su ribe koje se vole skrivati. Bas mi se ne cini da bi se imale kamo sakrit u 30l... -?
« Zadnja izmjena: Rujan 21, 2008, 01:18:16 prijepodne od nikily »

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #244 u: Rujan 21, 2008, 08:39:00 prijepodne »

(...)
[/quote]
Oprosti, ali zaista ne shvacam cemu potreba da vrijeđas... -? Mi koji drzimo pirane znamo tocno onoliko koliko bi trebali znati. To sto ne govorimo apsolutno sve sto znamo u svakom postu nas ne cini glupim...

Pozdrav Saletovoj lijepsoj polovici!
Potpisujem ono sto si napisala... Dodala bi jos samo to da meni zvuci humano da imaju mjesta za plivanje... Moje pirane imaju jedan veliki panj nasred akvarija i obozavaju radit krugove oko njega i skrivat se iza njega... Ne znam koliko bi panj stao u 30l a da ostavi malo mjesta za ribe...
One su ribe koje se vole skrivati. Bas mi se ne cini da bi se imale kamo sakrit u 30l... -?
[/quote]

to je onaj sistem:bolje sutit pa nek ljudi misle da sam glup,nego nesto rec pa da mi kazu da sam glup.
ja nikome nisam rekao da je glup.

moje su ti imale tri grane od loze izmedji kojih su vozile slalom i neko umjetno bilje za skrivanje.uzivale su!
ne moras ti stavit u akvari panj da one budu sretne.
procitaj jos jednom post sletove zene..vidjet ces da oni koji se razumiju kazu da je mojim piranama ono bilo dovoljno prostora u toj njihovoj fazi zivota.ali s obzirom da brzo rastu tih 30l bi vrlo brzo postao prostor u kojem se ona nebi mogla ni okrenuti!
sta tebi tu nije humano?

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #245 u: Rujan 21, 2008, 16:55:38 poslijepodne »
Ajme ;)... Dajte da ostavimo te matematicke i jezicke pitalice i probleme, okrenimo se bolje ovim problemima koji nas sve muce. A to su, razmnoziti pirane, ne hraniti ih hranom za macke i tome slicno!! Zar nije normalnije pitanje kako razmnoziti pirane (sto ja trenutno pokusavam svim srcem da uradim)od toga ko je ovde pametan i u kojoj se litrazi manje guraju ribe?? Eto ja kao da kazemo gost vaseg Cro sajta vas molim da prekinemo sa prepirkama. :up:
Dobijete svi po par komada ako uspe!!!

Offline Delegat

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
  • <*}}}}}><
« Odgovori #246 u: Rujan 21, 2008, 20:06:06 poslijepodne »
totalno se slazem sa saletom! svađate se bezveze, opce ne kuzim zbog cega.

sale, drzim ti fige da ti uspije da ti se razmnoze pirane. ja bi bio presretan da mi to uspije.
Pygocentrus Nattereri

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #247 u: Rujan 21, 2008, 22:35:18 poslijepodne »
procitaj jos jednom post sletove zene..vidjet ces da oni koji se razumiju kazu da je mojim piranama ono bilo dovoljno prostora u toj njihovoj fazi zivota.ali s obzirom da brzo rastu tih 30l bi vrlo brzo postao prostor u kojem se ona nebi mogla ni okrenuti!
sta tebi tu nije humano?

Mislim da se nismo razumeli.Bilo bi dovoljno da su gupike, i da genetski mogu max da narastu kolike su tada bile. One u tom uzrastu svakih nekoliko dana porastu milimetar, dva. A ti si im to uskratio. Greska u tvom proracunu je sto si zanemario da ta riba treb da raste i da joj treba prostor za rast. I kao tako male ja ih ne bi stavila u akvarijum manji od 150l, i to privremeno na mesec, dva, eventualno 3. Jer za pravilan razvoj je potreban prostor. A one to kod tebe nisu imale.
Svako od nas gresi, i gresio je na pocetku bavljenja ovim hobijem. I tu smo da jedni drugima ukazemo na te greske. Ne svadjom, nego na lep nacin. Ne pisem ovo da bih se svadjala, nego si me pitao za misljenje, a ja sam pokusala na sto jednostavniji nacin da ti objasnim zasto ne trebaju da se drze u 30l. Niko se naucen nije rodio, i svi mi jos uvek ucimo. Nije poenta ribama obezbediti uslove za prezivljavanje neko odredjeno vreme, nego kao ljubitelji riba i akvaristike uopste, trebamo da im obezbedimo uslove sto slicnije onima koje imaju u prirodi. Jer niko ne zeli da ih muci... Zar ne? Tako sam i mislila  ;)

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #248 u: Rujan 21, 2008, 23:04:38 poslijepodne »
Nego reci ti nama Atena sta bi na kraju sa tim piranama jesi li ih smestio u veci prostor, odgajas li ih?

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #249 u: Rujan 22, 2008, 16:38:02 poslijepodne »
Nego reci ti nama Atena sta bi na kraju sa tim piranama jesi li ih smestio u veci prostor, odgajas li ih?
pogledaj moj post na 15 str. :down:
bas ono sto je tvoja zena napisala :klap:
ja ovo nisam dozivio kao svadu nego raspravu.niti sam svadljiv tip a niti smatram da sam napravio gresku.napisao sam da je to bilo prije 6-7 g..bilo je to prije 10-11g!koliko je tada bilo ljudi sa znanjem o akvaristici na vasem nivou?koliko je akvaristika bila razvijena kao hobi?a da ni ne pricam da trgovac koji ih je prodao mi nije rekao to sto bi se moglo desit u slucaju ako ih stavim u akvarij te zapremnine koji sam takodjer kupio od njega.kome sam mogao vjerovat nego njemu!?
lopov je samo htio lovu a za ostalo ga nije bilo briga..ili nije znao ;)