Srpanj 23, 2025, 12:05:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: red pirana (2)  (Posjeta: 106069 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline duje

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • riba ribi grize rep
Odg: red pirana (2)
« Odgovori #200 u: Srpanj 01, 2008, 15:19:58 poslijepodne »
a dobro ikod mene je sve ok male piranice napreduju jako dobro  :up:

Offline Delegat

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
  • <*}}}}}><
« Odgovori #201 u: Srpanj 01, 2008, 22:36:01 poslijepodne »
a dobro ikod mene je sve ok male piranice napreduju jako dobro  :up:

daj nam neke detalje; kak su velike, cim ih hranis, kakav je aq... itd.
a moze i koja slika.

meni su male ostale samo dvije, od 5, dvije su dozivjele istu sudbinu (iskopale su im oci), tak da su sad samo jos 2 male, a velike luduju po aq-u, jer su vrucine pa im je temperatura u aq-u porasla na 29.
Pygocentrus Nattereri

Offline Delegat

• Punopravni član
  • <*}}}}}><
« Odgovori #202 u: Srpanj 06, 2008, 18:20:06 poslijepodne »
evo vam i nesto mojih slika. nisu bas najkvalitetnije, cekam neki malo bolji fotic.
Pygocentrus Nattereri

Offline duje

• Punopravni član
  • riba ribi grize rep
« Odgovori #203 u: Srpanj 15, 2008, 14:35:26 poslijepodne »
pa pojele su ti se jer su bile gladne a ja sam svojim malima davao pa čak po 3 do 4 puta jest tako da se ne npadaju međusobno a jele bi tunjevinu ali propranu u vrucoj vodi i vrlo brzo su rasle, a što se tiče velikih ako je temperatura porasla do 29C nije baš dobro moraju da luduju i mi bi u moru ludovali na 29C pokušajte im ne paliti lampu (svjetlo), i ako imate poklopac na Aq malo ga podignite (na letvice po dužini ili širini) da vam ulazi zrak ali ni u ludilu ga nemojte skinuti da nebi našli piranice na podu do Aq kao moj prijatelj pa je bilo suza a na greškama se uči.  :up:

Offline duje

• Punopravni član
  • riba ribi grize rep
« Odgovori #204 u: Srpanj 15, 2008, 14:37:30 poslijepodne »
slike ču vam stavit ove dane, a daj mi reci tu kod tebe na slikama koje su to biljke u AQ kad su ti uspjele jer kod mene su sve biljke pojeli  :'(

Offline Delegat

• Punopravni član
  • <*}}}}}><
« Odgovori #205 u: Srpanj 15, 2008, 16:15:41 poslijepodne »
nisu mi se pobile zbog gladi jer nisu bile gladne, dobivaju obilje hrane 3 puta na dan. a na 29 im je ok, nista strasno, samo su puno vise aktivne neg inace.
a biljke omam jednog anubiasa, jednu onu neku s dugim listovima (ne znam kak se zove) i onu kaj ne treba korjenje, a raste ko luda. moje ne jedu biljke, al mi do sad nisu bas uspjevale zbog algi, a otkad sam nabavil puzeve i koristim co2, rastu ko lude!
Pygocentrus Nattereri

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #206 u: Srpanj 15, 2008, 20:52:05 poslijepodne »
o delegat, dobar si! ovaj veći je puno bolji! :up: :up:
Varaždin...

Offline Delegat

• Punopravni član
  • <*}}}}}><
« Odgovori #207 u: Srpanj 23, 2008, 00:35:08 prijepodne »
da, sad su mi pocele i biljke bujati, odmah lijepse izgleda! i nabavil sam puzeve pa vise ni ne moram cistit, samo usisavam i mijenjam vodu. budem probal neke bolje slike poslikat pa cu ih postat.
Pygocentrus Nattereri

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #208 u: Kolovoz 17, 2008, 23:08:03 poslijepodne »
Evo jedan tekst o postanku pirana:

Piranhas originated when Amazon was flooded by seawater
(12/4/2007) South America's piranha family of fish -- notorious as eaters of flesh -- can be traced back to a single ancestor which dispersed when the Amazon was flooded by seawater some five million years ago, report researchers from the Institut de Recherche Pour le Developpement (IRD). Today piranhas are exclusively freshwater fish found from the Orinoco River basin in Venezuela to the Parana in Argentina.

...dakle, (za one koje ne razumiju) pirane su potomci ribe koja je nastanila Amazonu nakon što je more preplavilo tu rijeku, 5 milijuna godina unatrag (Institut de Recherche Pour le Developpement (IRD))... 
Zagreb, Kvatrić

Offline Ascar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #209 u: Kolovoz 22, 2008, 22:14:24 poslijepodne »
Evo, da malo oživim temu... Par novih slika akvarija. Bilje se razraslo, a Geryi se preporodio nakon što sam dodao plutajuće bilje. Nešto sam slučajno pokupio, a ostatak nažicao i eto ga. Kako se akvarij zamračio, riba je POTPUNO promijenila ponašanje. Nekada je bio aktivan kad je bio gladan, a ostatak se skrivao u svom kutu, a danas pliva cijeli dan i to onak... Kulerski, ne živčano u brzim sprintevima nego lagano krstari oko panjeva, čak i skroz kod površine vode što bi prije bilo vrlo rijetko. Čak i kuži kad dolazim u sobu i odmah žica pred staklom. Nevjerojatna promjena!

Ako netko ima jako sramežljive pirane... Probajte s vodenom lećom i salatom  ;D

Offline Delegat

• Punopravni član
  • <*}}}}}><
« Odgovori #210 u: Kolovoz 25, 2008, 17:01:39 poslijepodne »
aq i riba ti odlicno izgledaju!!!  :klap:

moje nisu sramezljive, cijeli dan zuje okolo po aq-u, a bit ce jos manje sramezljive kad male narastu pa kad budu 4 zajedno.
Pygocentrus Nattereri

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #211 u: Kolovoz 28, 2008, 19:20:31 poslijepodne »
Hellou!
Stigla i ja... Moje jubile su sjajno, presretne sto papaju meso sad kad sam doma... Dosadila im hrana za kornjace iz hranilice....
Duje, ovaj veci akvarij mi se puuuuno vise svidja...
Delegat, bas mi je zao sto ti je broj stanovnika akvarija tako okrutno pao....
Ascare, bas mi je drago da se Geryich malo opustio... Moje isto kuliraju, ali cu definitivno ic nekam po lecu... Od kud tebi? Jel ju tesko nabavit? Vidjela ju u par pet shopova, ali sumnjam da je za prodaju...
Stavljam slike cim napravim malo veche ciscenje aquacha...

Offline Vendetta

• Novi član
  • *
« Odgovori #212 u: Rujan 04, 2008, 16:39:13 poslijepodne »
ovak, htio bi si copit pirane ali...1. u kojem pet shopu u zagrebu ih drze, 2. kolke mogu narasti (jer ne zelim kasnije neku grdosiju od 20 cm), i kolka im je cca. cijena??? hvala

Offline Delegat

• Punopravni član
  • <*}}}}}><
« Odgovori #213 u: Rujan 07, 2008, 16:39:06 poslijepodne »
ovak, htio bi si copit pirane ali...1. u kojem pet shopu u zagrebu ih drze, 2. kolke mogu narasti (jer ne zelim kasnije neku grdosiju od 20 cm), i kolka im je cca. cijena??? hvala

eh, ne znam bas di ih u zg drze, i ak ih trenutno ima, znam da smo prije par mjeseci tu raspravljali o tome kak ih nigdje nema. a cijena, cim vece to skuplje! ja sam svoje sa 7 cm u koprivnici platil 50kn komad.
i narastu vise od 20 cm!
« Zadnja izmjena: Rujan 07, 2008, 16:40:46 poslijepodne od Delegat »
Pygocentrus Nattereri

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #214 u: Rujan 11, 2008, 23:00:48 poslijepodne »
prije 6-7 god na velesajmu u zgu sam kupio 2 pirane od cca 5 cm,za neku malu cifru..za klopu sam im davao po preporuci prodavaca komadice sirove piletine i nekakvu posebnu suhu hranu u kockicama koje bi trgao i bacao im u akvarij..nakon  2mj sam primjetio da jednoj fali komad leđne peraje,drugo jutro su joj falile prsne peraje i tada sam im pojacao rucak u nadi da se nece grist ali..sljedece jutro je od jadnice ostala samo glava!i da bi stvar bila gora ta zla pirana je tokom noci i sama uginula!dan danas ih nisam prezalio niti sam  nasao gdje ih ima za kupit..jos uvijek ne znam zasto se to tako odvilo?!pa me zanima postoji li kakvo objasnjenje te tragedije?

Offline Delegat

• Punopravni član
  • <*}}}}}><
« Odgovori #215 u: Rujan 13, 2008, 20:00:57 poslijepodne »
prije 6-7 god na velesajmu u zgu sam kupio 2 pirane od cca 5 cm,za neku malu cifru..za klopu sam im davao po preporuci prodavaca komadice sirove piletine i nekakvu posebnu suhu hranu u kockicama koje bi trgao i bacao im u akvarij..nakon  2mj sam primjetio da jednoj fali komad leđne peraje,drugo jutro su joj falile prsne peraje i tada sam im pojacao rucak u nadi da se nece grist ali..sljedece jutro je od jadnice ostala samo glava!i da bi stvar bila gora ta zla pirana je tokom noci i sama uginula!dan danas ih nisam prezalio niti sam  nasao gdje ih ima za kupit..jos uvijek ne znam zasto se to tako odvilo?!pa me zanima postoji li kakvo objasnjenje te tragedije?

uh! pa ti si stvarno lose prosel!
kad su male, pirane imaju naviku jesti druge, to je uobicajeno. inace vele da je nezgodno imat samo 2 pirane jer je uvijek jedna dominantna i vrsi agresiju nad drugom, pa i do te granice da ju pojede. ja imam 4 pirane i drzim ih dvije po dvije, bez ikakvih problema.
u kakvom su bile akvariju? pirane te velicine bi trebalo hranit 2-3 put na dan.
Pygocentrus Nattereri

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #216 u: Rujan 15, 2008, 14:12:11 poslijepodne »
akvarij je bio cca 30l

Offline Gimnazijalac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
  • Dubrovnik
« Odgovori #217 u: Rujan 15, 2008, 18:31:47 poslijepodne »
akvarij je bio cca 30l

U 30l ja držim 5 živorotki, a kamoli 2 pirane. I ja bi otišao glavom u stanu od cca. 18m2...  ;)
Btw. kada netko ide namještat biljku u aq postoji li mogućnost da te ugrizu. Meni su one sinonim za agresivnost!

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #218 u: Rujan 15, 2008, 23:11:56 poslijepodne »
akvarij je bio cca 30l

U 30l ja držim 5 živorotki, a kamoli 2 pirane. I ja bi otišao glavom u stanu od cca. 18m2...  ;)
Btw. kada netko ide namještat biljku u aq postoji li mogućnost da te ugrizu. Meni su one sinonim za agresivnost!

kakve sad zivoshrotke?mozda te dvije vrste uopce ne traze iste uvijete,mozda kad su bebe ih nije ni preporucljivo stavljat u velike akvarije jer se nebi osjecale sigurno?neka me isprave ako krivo mislim, jer
ionako se ne kuzim u ribice.
a ako ih nisi nahranio par dana i onda umjesto klope gurnes prste na njihov teren ja vjerujem da su sanse velike da ce  probat kakvog su okusa tvoji prsti.naravno ako govorimo o odrasloj pirani,a ne o doticnim iz akvarija od 30l. ;) 

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #219 u: Rujan 17, 2008, 03:46:23 prijepodne »
Da pozdravim sve clanove,nije me bilo jedno vreme... Evo pokusacu dati par odgovora na pitanja koja videh,da,pojele su se iz vise razloga a najvazniji su tih 30l i 2 kom. Ako ikada nabavljas pirane nabavi minimum 5!! I nemoj ih drzati u manje od 250l. Postoji alfa riba,muzjak,ali se ne diraju. Ja imam 8 komada jato i niko nikome nista ne odgriza. Uzimam sada veci aq,od oko 600l,pa cu staviti slike. Bice jednako lep kao i ovaj sad. Sto se ruke u aq tice,nece ugristi. Ne ako ne oseti krv i ne ako nije ugrozena. Sadjenje biljke pored usta ribe koja je saterana u cosak i nema gde...ujeo bih i ja,zar ne?? E sad,pirana je vuk u vodi i treba voditi racuna jer povrede znaju biti jako ozbiljne. Inace eto,obezbedio sam im sve uslove i cini mi se da cu mozda imati i mrest istih. Potamnele su skroz,i jedna je bas debeljuca,zenka,sada je ocigledno. No jos vise cu se zauzeti oko toga kada stigne kazem,novi aq.
Evo par novih slika:

Pozdrav svima,
Sale
« Zadnja izmjena: Rujan 17, 2008, 04:10:45 prijepodne od sale75bgd »

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #220 u: Rujan 17, 2008, 08:02:12 prijepodne »
Prekrasne ribice,Sale,i jako uredan akvarij :up:

Offline blizanka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #221 u: Rujan 17, 2008, 09:36:48 prijepodne »
Wow svaka cast! Iskreno nisam ljubitelj pirana niti velikih riba, ali ovo je super. Prvi aq s piranama koji mi se zaista dopada, vrlo prirodno i uredno.
Kada ovo vidim pomislim pa zasto ne i pirane! :klap:

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #222 u: Rujan 17, 2008, 12:30:36 poslijepodne »
ne mogu procjenit..koliko su dugacke tvoje pirane?

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #223 u: Rujan 17, 2008, 14:48:37 poslijepodne »
jao baš su zgodne ma prekrasne su iako ih inače ne gotivim vele.
Prekrasan akvarij! :klap: :klap:
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline sale75bgd

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #224 u: Rujan 17, 2008, 14:52:46 poslijepodne »
Moje su pirane dugacke do 30 tak cm i stare oko 2,5 godine. 7 kom, i jedna je stara oko godinu dana i priblizno je iste velicine kao i ove ostale, znaci 8 komada ukupno. Hvala vam na pohvalama, idemo dalje...