Srpanj 19, 2025, 13:15:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: G. ROSEA-pitanja  (Posjeta: 9362 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MaTToS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« u: Siječanj 04, 2008, 18:28:00 poslijepodne »

Prije svega pozdrav svim forumašima!

Novi sam u ovome zato bi trebao par korisnih informacija i savjeta za dobrobit mog novog kucnog ljubimca. Htio sam pauka te sam dosta surfao po forumima, netui odlucio se za Gramostolu roseu.Vjerovatno svi već znate zašto baš g.rose-u jer nije jako plašljiva,agresivna itd..Saznao sve šta me zanimalo i prije mjesec dana kupio jedinku od cca 10 cm raspon nogu.Pretpostavljam da je odrasla cura.Nisam baš htio kupit neku malu bebu jer se male tarantule puno vise presvlace od odraslih, a za mene početnika mozda opet nebi bilo dobro da je jako mala baš zbog dobrobiti pauka. Sad ju vec imam mjesec dana i primjetio sam neke stvari koje su me počele zabrinjavat:

moja rosea uopće ne plete mrežu osim kad se hrani. jel to normalno sa obzirom na velicinu i starost pauka?

zadnji put je jela prije 2 tjedna pojela je jedno 4 fobasa i mislim da je sad sita i da sad zato odbija hranu. kad joj stavim u posudu hrane uopće je ne doživljava a ako primjerice uzmem fobasa, crva ili nešto slićno u pincetu ne zeli napast vec se makne od potencijalne hrane koja je naravno živa. jel to normalno da se miće od hrane ako je sita?

Po cijele dane samo spava to znam da je normalno jer su pauci nočne zivotinje i aktivna je najviše predveće i po noći. Puštamju da hoda po sobi, da se mazit po abdomeni(guzi) i cak mi se cini da to voli.Nikadme nije napala i nikad nije odbacila dlačice.Jel uopće dobro da je puštam da okolo hoda po sobi i dali je to uopće moguće da pauku paše da ga se dira?

sad ako bi mi netko mogao odgovorit na pitanja bio bi vam jako zahvalan.P.s. sve slike su mi pre velike osim ove pak kad smanjim još ću stavit.

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #1 u: Siječanj 04, 2008, 19:22:00 poslijepodne »
Bok..........

S paukom je sve u redu ........rosea inace malo plete.To sto plete sluzi joj kao (recimo to tako) svojevrsni stolnjak za hranu.......Ocito je da ti pauk nije gladan......... .ne brini,ponudi joj hranu za par dana .Mozes je pustat...ali ne vidim svrhu .Njoj je savrseno dobro u tisini njenog terarija.Sto manje diranja to bolje.Ovako riskiras da ti se negdje zavuce ili da netko stane na nju ili nekakve padove itd.......G. rosea je dosta tolerantan pauk tako da u vecini slucajeva ne reagira burno na kontakt .Ipak poslje kontakta dobro operi ruke mlazom vode i sapunom ,nikako se ne diraj prstima po licu ili ocima zbog dlacica.Sad da joj paše kad je maziš........ sumnjam........ako da, onda je to fakat posebna cura... Pozdrav od mene i ove moje kojoj ne paše....

ZG-istok

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #2 u: Siječanj 04, 2008, 20:14:00 poslijepodne »
grammostola rosea... to je stvarno jedan predivan pauk!daj slike!!! ne mogu vise cekat!!!

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #3 u: Siječanj 05, 2008, 10:44:00 prijepodne »

Hvala na toploj dobrodšlici!!

evo jos par slikica moje curice.

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #4 u: Siječanj 05, 2008, 10:51:00 prijepodne »
Evo i par slikica trarija da vidite kako to izgleda kod mene u sobi, a i moram se phvalit jer sam sve sam napravio

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #5 u: Siječanj 05, 2008, 11:00:00 prijepodne »

evo jos malo moje ljepotice

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #6 u: Siječanj 05, 2008, 11:05:00 prijepodne »
evo jos i ova fotka jer je fakat dobro ispala

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #7 u: Siječanj 05, 2008, 11:08:00 prijepodne »

Citat: MaTToS

Puštamju da hoda po sobi, da se mazit po abdomeni(guzi) i cak mi se cini da to voli.

Hesus

a meni pričaju da nisam normalan...

sad počinju pitanja;
 - kak' znaš' da voli ?
 - kad si je počeo "dirati" po "abdomenu(guzi)?

pozdrav icek

P.S.
nisam "dovoljno stručan" da dajem savjete o držanju pauka'
odnosno na ovom forumu ima puno kompetentnijih
ali...
ono što stalno napominjem; "ove naše životinje" nemaju emocija, pogotovo ne u smislu "voli se", . . . prepoznaje me, . . . voli me ,... voli se' ... i uživa....
...

(((trebao bi napisati knjigu o držanju guštera, ali prvo moram opisati ljude, budući da svi "problemi" proizlaze iz identificiranja(poistovjećenja) ljudi sa gušterima, paucima, žabama....

uglavnom ... da više ne skrećem s teme.... ((dobit ću po nosu od F.A.))
- prvo ljubav (ljudska karakteristika) nema baš' neko značenje kod gmazova.
- privrženost isto tako (kod gmazova, osim kod nekih vrsta čuvanje jaja) nije tako razvijena, barem ne u smislu kojem naša (ljudska) percepcija nama govori.

kad imaš' guštera, zmiju ili pauka, ne možeš' razmišljati kao čovjek'
već kao gušter, zmija, pauk ili žaba.

uglavnom . . . .

sorry zabrijo sam...
nekad me uzme pa odem pre' daleko...

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #8 u: Siječanj 05, 2008, 11:08:00 prijepodne »
što je u drugom terariju? i kaj će bit u trećem?  

sam si slagao terarije? može koja fotka terarija izbliza?

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #9 u: Siječanj 05, 2008, 13:51:00 poslijepodne »

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #10 u: Siječanj 05, 2008, 13:56:00 poslijepodne »
evo malo fotki iz bliza, ovdje živi roseicadimenzije su 50 širne, 40 visine,dubine45

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #11 u: Siječanj 05, 2008, 14:06:00 poslijepodne »
ovdje za sad nemam nista,nadam se da će te mi baš vi stricek Matija (s obzirom da ste uzgajivač)pomoći da tu smjestim i udomim jednu recimo Brachypelamu Smithi,velićina ovog terarijajednaka je kao i ona u kojoj je Gramostola

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #12 u: Siječanj 05, 2008, 14:15:00 poslijepodne »

ja se ispričavam šta su mi slike po svuda jer sam novi i neznam se baš služit forumom. Nadam se da mi nitko neće zamjerit.

u ovom malom trćem dijelu terarija za sad držim hranu,treset,piljevinu itd..

Dimenzije su 25 širine, 40 visine i45 dubine.za sad jos nemam planova za taj treći terari, ali jednog dana vjerujem da će se i tu nać neki manji pauk

Offline Striček Matija

• Punopravni član
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #13 u: Siječanj 05, 2008, 14:17:00 poslijepodne »

Citat: MaTToS
.. baš vi stricek Matija

možemo i bez ovog "vi"    

nego... ova podloga ti nevalja za paukove... iskreno..neznam kod kojih se životinja ova podloga uopće i koristi (?).. za paukove nevalja jer nije stabilna, pauci si mogu oštetiti nogice ako krivo stanu... promijeni to...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #14 u: Siječanj 05, 2008, 14:20:00 poslijepodne »
što se tiće veličine terarija... i ovaj najmanji ti je dobar za večinu terestrialnih vrsta...

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #15 u: Siječanj 05, 2008, 14:22:00 poslijepodne »
sve ukupno terari je dug to jest širok 125 cm. prije je to bila stalaža za slatkiše u dućanu t tako sam ja uzeo tu stalažu,kupio silikon za staklo,plekiglas za vrata i primio se posla. Nakon tjedan dana ispalo je ovo

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #16 u: Siječanj 05, 2008, 14:36:00 poslijepodne »

Da, puno sam razmišljao o podlozi ,ali jednostavno više nisam znao šta da stanim jer sam pročitao tolko toga na internetu da više stvarno nisam znao šta da stavin. Ovako neznam kolko se dobro vidi ali tu nije samo treset ispod njega je crnica koja nema nikakvih dodataka za rast, ova treset je tek tolko preko zemlje radi boljeg vizualnog dojma,ali ako je tako ja ću vas(te) poslušat i odma izvadit treset jer nezelim da se mojoj ljepotici nešto dogodi zbog mog nemara. Hvala na korisnim informacijam.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #17 u: Siječanj 05, 2008, 15:26:00 poslijepodne »
to nije treset već kora drveta...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #18 u: Siječanj 05, 2008, 15:57:00 poslijepodne »

Treset izgleda ovako:

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #19 u: Siječanj 05, 2008, 20:01:00 poslijepodne »
krasna ti je curka!

Offline frnta

• Punopravni član
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #20 u: Siječanj 05, 2008, 21:08:00 poslijepodne »
da fakat je ljepa
odma dobim zelju da si i ja nabavim jednu

Zagreb

Offline BMX_DB

• Punopravni član
  • **
    • www.akvarij.net
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #21 u: Siječanj 09, 2008, 17:01:00 poslijepodne »
Zakoon!Super ti je terarij,i moram priznati da si vrlo domišljat.Svaka čas!

Offline @Grga

• Novi član
  • *
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #22 u: Siječanj 11, 2008, 00:06:00 prijepodne »

Jako lijepo. Ja sam novi ovdjei ja imam Roseicu koju sam dobio za Valentinovo od curesad je stara oko godinu dana i presvukla mi se dva puta i sad je crne boje a glava joj ima ljubicasti odsjaj. Zabrinjava me sto sad dok traje ovo zimsko doba nist nije jela. temp je konstantno oko 25 a i vlaga je ok. Dal se trebam brinuti? Tnx unaprijed
Ako daš nekome ribu nahranit češ ga jednom,
ako ga naučiš loviti ribu nahranit češ ga zauvijek

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #23 u: Siječanj 11, 2008, 00:31:00 prijepodne »

Citat: @Grga

Jako lijepo. Ja sam novi ovdje i ja imam Roseicu koju sam dobio za Valentinovo od cure sad je stara oko godinu dana i presvukla mi se dva puta i sad je crne boje a glava joj ima ljubicasti odsjaj. Zabrinjava me sto sad dok traje ovo zimsko doba  nist nije jela. temp je konstantno oko 25 a i vlaga je ok. Dal se trebam brinuti? Tnx unaprijed
Vlaga? Roseici zemlja suha ko barut! Samo posudica s vodom,ostalo ne vlaži/moči... Rosea je pustinjski pauk... a to što neće jest,eto,neće i gotovo   Niš čudno... bez brige.Znaju one ne jest i po par mjeseci,do godine dana.Pogotovo T koje sporo rastu...

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
G. ROSEA-pitanja
« Odgovori #24 u: Siječanj 11, 2008, 09:26:00 prijepodne »

Evo i mene malo. Grga sve ti je u redu, jest će kad ogladni. Šta se tiće vlage, ja svojoj rosei uopće ne vlažim terarij. Ima cijelo vrijeme posudu sa vodom koju mjenjam recimo svakih 3-4 dana.Kako ti je gore naveo Xzyle grammostola rosea je Čileanska tarantula i netreba joj puno vlage jer živi na suhimpustinskim područjima.Kažešda se presvukla 2 puta do sad?Dok joj traje to razdoblje presvlaćenja normalno je da odbija hranu i ne jede. E da i kad se presvlaći bilo bi dobro da joj povećaš vlagu u terariju kako se nebi puno mućila i lakše se presvukla.To bi ti mogoobjasnit netkona forumu tkozna više od mene ili malo pogledaj po forumu naći ćeš sigurno nešto.

Pozdrav od mene i moje koja sad papa nakon dvatjedna!