Kolovoz 21, 2025, 06:12:39 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: hladnjak  (Posjeta: 1124 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline oliver živković

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
hladnjak
« u: Siječanj 02, 2008, 23:16:00 poslijepodne »
pošto će brzo ljeto, i prave vručine ,a da našim ribicama ne bude pakao i biljkama,kako hladite vodu u akvariju,iako imam klimu temperatura u akvariju zna narasti i do 36 c smrznem bocu i stavim u akvarij,ili koju kocku leda, minjam češće vodu ili imate kakvo bolje riješenje, da li kupit hladnjak,da se pripremim
oli

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
hladnjak
« Odgovori #1 u: Siječanj 02, 2008, 23:30:00 poslijepodne »
Paaa..nije ti baš post vremenski tempiran..ja npr. sad razmišljam kako da održim temp. jer su mi isključeni grijači..inače toplo je u stanu od grijanja.
A ljeti..? Osobno ne radim ništa posebno, po potrebi isključim dio rasvjete, otvorim poklopac i to je to.

Offline oliver živković

• Punopravni član
  • **
hladnjak
« Odgovori #2 u: Siječanj 02, 2008, 23:38:00 poslijepodne »
grijač svakako isključim,ali ako budem gasio svitlo biljke propadaju,i pojave se ubojite zelene alge,a kod nas u dalmaciji budu prave vručine i svitla 4x54w će pakleno grijati
oli

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
hladnjak
« Odgovori #3 u: Siječanj 04, 2008, 00:48:00 prijepodne »
Pa najbolje bi bilo kupit hladnjak ako si financijski spreman!A možeš u poklopce ugradit ventilatore od kompjutera koji če hladit.Imaš u rubrici URADI SAM par kolega su to odlično izveli.
Trogir Dalmacija

Offline oliver živković

• Punopravni član
  • **
hladnjak
« Odgovori #4 u: Siječanj 04, 2008, 01:04:00 prijepodne »

pripremio sam ventilatore za ovu sezonu,još ih nisam uključio,samo se bojim da će mi ventilator vodu previše cirkulirat dok pušua to diskusi baš nevole uzburkanost vode,a za hladnjak sam upravo pustio upit u elegance reef,moram vidit kakvog ljudi imaju iskustva s hladnjacima da li previše griju prostoriju i mogu li ga stavit vani pod balkon
oli

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
hladnjak
« Odgovori #5 u: Siječanj 04, 2008, 01:07:00 prijepodne »
Ti si se fakat rano počeo brinuti...    Ja na malom od 60 l na onaj otvor za hranjenje stavim dva  ventilatora za komp (mislim da su 12 cm, taman pašu na otvor), a spojeni su preko starog punjača za telefon na struju (9V)...i to radi dok temp. ne padne dovoljno, pa ih ugasim... Naravno, što je akv. veći, više ventilatora... Ili ih možeš, ako imaš mjesta, ugraditi u poklopac...tako da ti recimo jedan par upuhuje zrak unutra, a na drugoj strani jedan par van...hlade ti odmah i lampe...tako ja imam na većem od 160l, još ih nisam imao prilike isprobati (tek se ciklira tjedna dana), ali mislim da je sistem dobar. Kad bi napravio tako nešto plus još termostat, mislim da bi to bilo sasvim dosta...svakako puno bolje nego ovo s smrznutim bocama i ledom... Napisao je netko jednom zašto to ne treba raditi...zamisli koji je to šok za ribu koja pliva kroz vodu temp. 28-30 C i onda naglo naleti na bocu oko koje je voda 4-5 C...   Dakle, ne to raditi...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
hladnjak
« Odgovori #6 u: Siječanj 04, 2008, 10:20:00 prijepodne »
Riba može doči pre blizu boce i onda se čak ozlijediti,pogotovu diskusi koji su osijetljivi na temperaturne razlike.
Trogir Dalmacija