Srpanj 28, 2025, 00:34:19 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: RIO 180 Tanganyika - Part II  (Posjeta: 4483 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Irusnjak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
RIO 180 Tanganyika - Part II
« Odgovori #50 u: Siječanj 08, 2008, 14:28:00 poslijepodne »
Citat: neznalica

A vidim da si filter lijepo namontirao... Tko zna, zna...

Ostavljam samo pohvale jer one provokacije me nisu dotakle, moš mislit  

Citat: kosuta
šta je ono u desnom kutu???? periska???
stoji ovaj kamen na desnoj strani na staklu ili se to meni samo čini???ako ga potkopaju ovi bageristi, moglo bi bit problema...
inače, sve ljepše i ljepše!
jedino mi se podloga ne sviđa, i to od početka! prekrupna je, i pretamna! mislim da bi se sitniji bijeli, ili sivi pijesak puno bolje uklopio...
p.s. to je da ne kažeš da samo hvalimo aq!    
pozz!

Periska da je živa, bila bi u moru i zakonom zaštičena. Ovako kao poklon i skroviše dobro dođe, a mislim da ću je negdje položiti i ukopati u pijesak pa neka tvori nekakvo dobrodošlo skrovište. Nije više okomita jer je zatvarala špilju tretocephalusa.

Kamen desno se ne naslanja direktno na staklo već je između komad zelenoga crijeva za vodu.

Podloga je granulacije od 1-4 mm sa brdom malenih školjkica za podizanje pH.

Citat: Malky
Meni je ovo kao divovska skoljka.  tretocephalus ce izaci van samo da se malo privikne. moj se skrivao 2 tjedna prije nego je skupio hrabrosti

Tretocephalusa sam slikao jutros, stavljam slike kad dođem doma  

Citat: banfa
Već vidim u kakvu  se ovo ljepoticu od Tanganyke pretvara euforija se daleko osjeti nadam se da će stanovnici živjeti u harmoniji i skladu i nagraditi vlasnika kak spada.

Topla riječ pohvale i podrška dragog ciklidaša uvijek je motiv za boljim i boljim akvarijima, HVALA  

Citat: Cvele
Vrijeme ljudi i strpljenje su naši jedini saveznici.Nemože riba biti toliko skrivena koliko mi možemo provesti ispred akvarija.Kako su primili hranu ?, vidio si čime sam ih ja hranio.Daj poslikaj kojega

Sve ribe su se adaptirale samo se compressicepsi još malo srame ali bit će to kroz par dana prva liga.

Od hrane trpaju se sa Tetra Granu Meat, SAK Energy 55 i hranom za koju se ne mogu sjetiti imena...

Citat: pega777
periska???je to mogućeakvarij je lijep al...periska??

O periski sam gore sve napisao  

Citat: Cvele
Kaj fali periski, možda bi bolje izgledala u vodoravnom položaju, meni je ta školjka odlićna i jako dobro skrovište za male ribice.Inače akvarij je za 5

Eto, još jednom hvala za perisku, a i gore sam napisao gdje će naći svoje mjesto, thnx  

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #51 u: Siječanj 08, 2008, 14:33:00 poslijepodne »
Onima kojima se ne sviđa neka žmire na jedno oko , a na drugo neka gledaju ostalu ljepotu iz Tanganyike.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Siječanj 08, 2008, 17:30:00 poslijepodne »
...njekoliko obečanih slika od jutros  

...i ova malo lošija čisto da se vidi odnos veličine brevis-tretocephalus  

Offline neznalica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • http://www.google.com
« Odgovori #53 u: Siječanj 08, 2008, 20:21:00 poslijepodne »
Baš mi je drago da napreduješ i da si konačno zadovoljan...

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #54 u: Siječanj 08, 2008, 20:44:00 poslijepodne »
stvarno ti je velik taj brevis...jel stane u koju kucicu?!

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Siječanj 08, 2008, 23:19:00 poslijepodne »
Citat: neznalica
Baš mi je drago da napreduješ i da si konačno zadovoljan...

Napredujem što se tiće ribljeg fonda ali me još neke stvari muče i užasavaju, a jedna od njih je lijevi vertikalni kamen naslonjen na bočnu stranicu. Ispod njega se neprestano zavlači muški compressiceps i hibernira kao medo kada spava zimski san. Bojim se da mu se štogod ne dogodi i neću biti miran dok ne razriješim novonastalo stanje i dok sve ribe ne budu manje-više sigurne u njemu.

Citat: Zeleni
stvarno ti je velik taj brevis...jel stane u koju kucicu?!

Brevis je zbilja jedan od največih koje sam vidio, a kamoli imao ali stane u kućice bez beda. Bojim se da njegova veličina i debljina itekako loše utječe na nezanimanje za ženku koja je po meni jedna od najljepših ako ne i najljepših koje sam vidio i imao. Druga nepovoljna stvar je moje neprestano čačkanje po akvariju u nadi da ću ima osigurati što bolje i što besprekornije uvjete.

Ozbiljno sam shvatio svoju ulogu aktivnog promatrača i radim na tom akvariju iz dana u dan tako da ću primiti još puno konstruktivnih i destruktivnih kritika na svoju dušu. Kada se u konačnici sve lijepo formira, možda se okušam u još malo flore kako bih popunio sve nedostatke i rupe, a ne izostavljam niti mogučnost izrađivanja umjetne stijene. Toliko od mene za sada. Laku noć ljudi  

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Siječanj 10, 2008, 15:05:00 poslijepodne »
...jučer žene i djece nije bilo doma, nisam mogao odoljeti. Ruke su opet bile u akvariju, a pravdam se trenutnom situacijom da pratim svoje stanovnike Tanganyike i svakome pokušavam ugoditi tako da je akvarij još u fazi ugađanja. Jedva čekam da dođem doma i malo promotrim situaciju. Pozdrav svima!

Offline pega777

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Siječanj 10, 2008, 15:23:00 poslijepodne »
ma nista ova periska lijepo izgleda ali one su iz mora pa ne znam dal smiju u slatku vodu pa mi se i malo ne uklapa u sve toal inače akvarijak budem imo koji slijedeći akvarij odma idu nutra ciklidi malawi il tanga obavezno

daj sliku cjelog sad nakon kopanja

pegaC
Prelog

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Siječanj 10, 2008, 15:53:00 poslijepodne »
Pega, Tanganyika ciklidi su evoluirali iz mora u slatkovodne, boćate ribe. Periska je itekako dobrodošla, a u novom setupu je napola ukopana u podlogu. Bit će slika, bez brige  

Offline pega777

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Siječanj 11, 2008, 22:21:00 poslijepodne »
Zanimljivo...ovo nisam znao
pegaC
Prelog