Kolovoz 04, 2025, 10:27:02 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Izrada ili kupnja akvarija  (Posjeta: 6622 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mandul

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Izrada ili kupnja akvarija
« Odgovori #25 u: Siječanj 05, 2008, 20:36:00 poslijepodne »
Citat: picita

Antimon jesi li ti iz Podstrane, evo bia sam do "butige od bestija" i svidia mi se akvari od 70l sa svom opremom za 800 kn ali ne mislim jos nista uzimat dok se ne konzultiram s vama.Sta vi mislite o tome jeli se isplati ili se moze to nac i povoljnije.

Ja sam pocetnik s malo duzim stazom od tebe , pa mi dopusti da ti savjetujem da kupis barem 100l. To bi tribalo bit skuplje cca 200-500kn (znaci 1.000 do 1.300 kn),a sveupucuje na toda ce ti nesto veci akvarij mnogo olaksat posao oko njega i povecat uzitak.

Ja smatram daza pocetakne treba pretjerivat u velicini, jer neznas kako ce se razvijat tvoja ljubav prema akvaristici .
Zagreb - Jarun

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Siječanj 05, 2008, 20:48:00 poslijepodne »
Pa onaj od 1oo litara je nešto malo duži,pa ne zauzima puno više mjesta od 75 litarskog.Evo ja imam 80l i tek 4 mjeseca staža a več planiram 200l i to što prije,jer su stavnovnici narasli,a i vidjela sam neke druge koje jednostavno moooram imati!
DANNY

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #27 u: Siječanj 05, 2008, 21:21:00 poslijepodne »

Citat: picita

Antimon jesi li ti iz Podstrane, evo bia sam do "butige od bestija" i svidia mi se akvari od 70l sa svom opremom za 800 kn ali ne mislim jos nista uzimat dok se ne konzultiram s vama.Sta vi mislite o tome jeli se isplati ili se moze to nac i povoljnije.

Jesam, iz Podstrane sam,...
cijenu nemogu komentirati jer neznam o kojem akvariju se radi,... vjerojatno Atman, ali eto nagađam,...
btw: imaš PP

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 05, 2008, 22:42:00 poslijepodne »

Poklopac ce kostati kao pola navedenog Eheima, a pitanje je kako ce staklar sklepati rubove koji moraju besprijekorno dihtati vodu pod pritiskom. Dakle ne radi se o postavljanju prozorskog stakla nego o mnogo zahtjevnijem poslu.

Godinama imam 120 litara ido jucer sam bio prezadovoljan. Gotovo sve moguce vrste riba su prosle kroz taj akvarijic na radost svih koji su to vidjeli. Tek kad sam vidio africkog ciklida pozelio sam veci akvarij. Dakle ako ostajes na standardnim ribama navedena kategorija ce te sasvim zadovoljavati. Ispod toga bolje ne idi, ne zbog sebe nego zbog riba. U 70 litara stane skoro isti brojriba kao i u 120, a gotovo ista kolicina stane i u riblju konzervu, pa onda znas kako im je. A gdje onda smjestit jos i povrce iumak...
Zagreb