Bok,
djeca su mi izrazila zelju da im kupimo ribice, pa smo se supruga i ja odlucili (onako optimisticno) da kupimo neki akvarij i stavimo nesto ribica u njega

Nakon sto smo u prvom ducanu na upit o cijeni akvarija, dobili iscrpan odgovor o nacinu odabira i uredjenja akvarija, shvatio sam dato nije tek tako otidji u prvi ducan za zivotinje i kupiti odredjenu velicinu akvarija i odredjenu kolicinu ribica, nego je za to potrebno dosta predznanja. I tako me evoovdje, na forumu akvarista

U medjuvremenu sam procitao upute za pocetnike i odlucio se za akvarij od
100 - 120 l, pa me zanima da li se isplati izraditi takav akvarij (pod uvjetom da je staklar iskusan u izradi akvarija).
Pored akavarija trebao bih izraditi i ormaric na kome ce akvarij stajati, pa me zanima da li taj ormaric treba biti ojacan zeljezom da bi nosio cca 150kg ili je dovoljno da bude od iverice uz odgovarajuci dizajn prilagodjen za nosenje akvarija.
Koliko sam shvatio, poklopac za akvarij mogu izraditi od aluminija (i od kojeg jos materijala se izradjuju?), ali neznam koje sve funkcije poklopac mora zadovoljitiosim sto trebanositi lampe.
Sve u svemu, htio bih izradom akvarija ustedjeti nesto novca, koje bi kasnije ulozio u kvalitetnije filtere, vise ribica itd., ali neznam koliko se to u konacnici isplati, s obzirom da mogu otici u Bauhaus ikupiti akvarij sa svime za 799 kn (i dalje mi ostaje izrada ormarica ili ne?).
Svaki savjet po pitanju kupnje ili izrade akvarija ce mi dobro doci, te Vam se unaprijed zahvaljujem i zelim Vam i Vasim ribicama sve najbolje u Novoj 2008.