dakle otprilike kako literatura govori, klasika za barbuse
odvoji zenku koju zelis mrijestiti na 15-20 dana i dobro je hrani
pripremi akvarij za mrijest 40-50 litara - parametri vode nemam pojma koristio sam vodu iz zajednickog gdje obicno borave -u koju sam dodao nekih 20 % destilirane kao svjezu poradi poticaja za mrijest,temperatura 25-26 C, dno zastiti mrezicom ili krupnijim sljunkom jer u suprotnom ce pojesti jaja, osiguraj im jednu ili dvije umjetne trave u kojoj ce se mrijestiti,zenku u tako pripremljen akvarij stavi poslijepodne a muzjaka 10-15 minuta prije gasenja svijetla, naredno jutro par ce se mrijestiti, moguce je da mrijest odgode za naredni, odnosno ako se ne izmrijeste unutar tri dana nesto im ne odgovara
za mrijest im osiguraj svjetlost, no priguseno, a kad poloze jaja zamraci akvarij u potpunosti, obavezno dodaj sredstvo protiv plijesni
naci ces u literaturi kako govore o dva muzjaka na jednu zenku, no moje je iskustvo kako je jedan puno bolje, kad su dvojica zaborave na zenku i ganjaju jedan drugoga
48 sati nakon polaganja jaja mozes upaliti svjetlo - priguseno te na bocnim stranicama - svjetiljkom potraziti larve
malci proplivaju 5 ili 6 dan, hrani ih artmijom i nemas problema, ceste a male izmjene vode ce pospjesiti rast
mislim da je to sve,puno srece