Srpanj 29, 2025, 14:29:38 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Botia Dario Vs Botia Lohachata  (Posjeta: 1715 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dally

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
Botia Dario Vs Botia Lohachata
« u: Kolovoz 02, 2004, 15:16:00 poslijepodne »

Morat cu kupiti jednu od navedenih botia jer su mi se s biljkama naselili oni odurni mali puzici sa siljatim kucicama. E sad me zanima koju od gore navedenih botia da kupim?
Akvarij je 75l, i unutra imam neonke koje su josdosta male.. pa se bojim da nebi nastradale..

Nije mi toliko bitna konacna velicina botie jer bi ju kupio malu, drzao par mjeseci dok ne potamani puzeve, a onda bi ju prodao/poklonio kad bi porasla i kad bi joj akvarij postao premali.

Koju bi mi predlozili, i zasto?

hvala
\"What I have to say is far more important then how long my eyelashes are\"
~Alanis Morissette~

Offline Dally

• Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
« Odgovori #1 u: Kolovoz 02, 2004, 15:24:00 poslijepodne »
E da, i jos jedna stvar.. u akvariju imam nerita puza, koji je onak malo veci.. oko 2cm.. pa me zanima hoce li on prezivjeti ili da racunam da ce i on s vremenom nastradati od botie? Edited by: Dally
\"What I have to say is far more important then how long my eyelashes are\"
~Alanis Morissette~

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
« Odgovori #2 u: Kolovoz 02, 2004, 15:54:00 poslijepodne »
Bilo je dosta postova o botiama(razlog je shvatljiv zar ne).Ljudi pisu da ih ima koje rade posao ,da ih ima lijenstina pa ih treba vrbovati da prorade ,ja sam jednom napisao "sve su botie botiice ali Botia Macrachantus je Botietina)Naraste povelika ali je to moja preporuka,ja ih imam dvije vec duze vremena,puzevima ni traga ni glasa,a da ne govorimo o atraktivnom izgledu.Imam i neonke u tanku i za sada su sve na broju.
Oh sto te volim joj

Offline druntic

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Kolovoz 03, 2004, 11:29:00 prijepodne »
Jos jedan glas za macracanthu! Nema sukoba s drugima.Macracanthe su same skuzile kako rasporiti puzeve, dok sam lohachate morao "uciti" - uzmes par puzeva, prstima ih zdrobis i takve bacis u tank s lohachatama. Vrlo brzo skuze kako se otvaraju ostali.

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Kolovoz 03, 2004, 12:56:00 poslijepodne »

Imam obje, tj. sve tri vrste i sve tri su prekrasne i posebne. Me?utim, kako je tank mali, preporueio bih B. Dario jer one narastu najmanje i neeeš ih se morati rješavati, vjeruj, zaljubieeš se u njih jer su Botie inaee posebne ribe. Jedini problem je što one neae moai potamaniti velike primjerke puževa (pa tako vjerojatno ni nerita puževe neae dirati). Njih zato povadi nekom od klasienih metoda (na mrkvu i sl.) a mlade pužiae prepusti B. Dario. I obavezno uzmi bar 3 kom., inaee vjerojatno neae pokazivati svoje sposobnosti, možda eak i prestanu uzimati hranu.

Za neonke se ne boj, nisam nikad vidio da Dario nasrae na bilo koju sitnu ribu...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 03, 2004, 14:43:00 poslijepodne »
ako je vea neeeš puno držati onda uzmi Botia Macrachantus ,sredit ce ti problem sa puževima u dva tri dana.

Offline Pinia

• Punopravni član
  • **
    • http://www.pinia.hr
« Odgovori #6 u: Kolovoz 03, 2004, 19:21:00 poslijepodne »
Bok,u svakom slueaju preskoei botiu lohachatu jer su to lude beštije!

Ja sam kupio jednu vea veau i uglavnom prvu noa mi je masakrirala jednog black molija!Drugu noa se tukla sa somovima debauwi i onda sam je stavio u poseban akvarij i tu treau noa je izletjela van iz akvarija i našao je drugo jutro jedno dva metra od akvarija vani... to je moje iskustvo sa tim beštijama.

Glasam za macrakante u svakom slueaju
Sam svoj majstor...