Kolovoz 13, 2025, 21:03:46 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Atman At-F302 unutrašnji filter pitanje..  (Posjeta: 2121 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline enis

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Atman At-F302 unutrašnji filter pitanje..
« u: Prosinac 29, 2007, 19:48:00 poslijepodne »
Kupio sam gore navedeni filter.. formirao sam akvarij od 50 litara. Zanima me da li je ovaj filter odgovarajući i da li će biti dovoljan za ovaj akvarij. Drugo pitanje je da li je crna spuzvica dovoljna za filtraciju ili bih trebao staviti ugljen i vatu (problem je i mali prostor u unutrasnjosti filtera).. unaprijed zahvaljujem!

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #1 u: Prosinac 29, 2007, 22:21:00 poslijepodne »

Koliki je protok tog filtera i koliko si ga platio?

Mislim da si filtraciju mogao i bolje rijesiti kupnjom hang-on filtera,kao prvo estetski je ljepse,kao drugo imas vise mjesta u aq-u!

A kao treci razlog bi naveo cijenu,jer hang on je nekih cca 120-180kn

to je moje misljenje,ali svatko ima svoje!POZZ

Nutarnji filter bi trebao imati protok od 2-4 puta volumena aq-a u satu!

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #2 u: Prosinac 29, 2007, 22:25:00 poslijepodne »
A za drugo pitanje,skuzio sam naknadno,posto je mala zapremina filtera,probaj umjesto uglja utrpati koji keramicki prsten,pa iznad toga spuzvu,(Ugovorim napamet jel nisam vidio filter),naravno ako je to moguce napraviti!

Offline enis

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Prosinac 30, 2007, 00:54:00 prijepodne »
filter ima protok od 500 litara/h, a cijena je bila oko 20 eura... zanima me da li ce filtracija ovim ovim filterom biti dovoljna i da li je ta spuzva sama po sebi dovoljan filter.. osim toga, imam jos jedno pitanje: da li je neophodno da akvarijum ima pozadinu jer sam ga postavio tako da se vidi s obje strane.. zasad toliko, pitanja ce biti jos obzirom da mi je ovo prvi put da sam radim akvarij (imao sam akvarij oko 8 godina ali sam ga kupio gotovoga i samo sam ga odrzavao, a na kraju sam ga poklonio).. pozdrav

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 30, 2007, 01:14:00 prijepodne »
Kao prvo dobrodošao. Skini sa početne stranice Vodič za početnike jer je stvarno odličan i mnoge stvari će ti biti jasnije i bliže.

Taj filter je predviđen za akvarije od 50-100 litara te bi trebao dostajati tvojem 50-litrašu. U tim malim unutarnjim filterima sa spužvom je poprilično zeznuto staviti dodatne medije. Ako odlučiš pokušati pripazi da ti na vrhu posudice bude komad spužve, a ne vate, ugljena ili nečega što bi rotor mogao uvući i uništiti se. Iako smatram da ti to nije ni potrebno.

Pozadina je svakako dobrodošla da se iza akvarija ne vidi zid, pločice, namještaj.... U tvome slučaju nije potrebna ako si ga postavio da bude vidljiv s obje strane, samo malo više pozornost obrati prilikom sadnje biljaka i općenito uređivanja da bude estetski lijep s obje strane.  

"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"