Kolovoz 04, 2025, 15:34:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoć  (Posjeta: 1914 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline four

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
pomoć
« u: Prosinac 29, 2007, 19:34:00 poslijepodne »

molim vas za pomoć! stavija sam šećera u aq. i sad mi se voda non stop muti,mliječnobijele boje.ribe traže zraka,stavija sam dodatnu pumpu za zrak.

prominija sam 50% vode međutim ona se opet totalno zamuti.

ZADAR

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
pomoć
« Odgovori #1 u: Prosinac 29, 2007, 20:03:00 poslijepodne »
Voda je mutna vjerojatno zbog bakterijskog booma ili si pobio bakterije. Nemam pojma - to bi vjerojatno neki biolog mogao objasniti. Mijenjaj još vode. Vjerojatno će i aktivni ugljen pomoći. A zašto si stavio šećer u akvarij?

Offline four

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #2 u: Prosinac 29, 2007, 20:08:00 poslijepodne »

zbog algi, končaste smeđe alge da budem točniji.nisam ih se moga nikako riješiti pa sam tako pokuša sa šećerom

ZADAR

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
pomoć
« Odgovori #3 u: Prosinac 29, 2007, 20:36:00 poslijepodne »
Zašto šečer za alge, prvi put čujem
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
pomoć
« Odgovori #4 u: Prosinac 29, 2007, 20:40:00 poslijepodne »
moj  savjet: nemoj slušat svakoga, i prije nego napraviš nešto o čemu neznaš kako djeluje, raspitaj se na forumu!

što se tiče problema: mjenjaj vodu, svaki dan 50%, nekih 3-4 dana za redom, i dodaj nitrivec ili sl. sredstvo koje potiče korisne filter bakterije. ako se nakon 3-4 dana ne razbistri, nastavi tako dok se ne razbistri! to ti je od šečera. bakterije se hrane šečerom, i razvijaju se jako brzo, i mute vodu! možeš probati i sa UV lampom! aktivni ugljen če isto pomoči!
končastih algi se možeš riješit pomoču sijamskog algojeda, kozica, ili easy carba!  nema potrebe kemijati sa nepouzdanim metodama, kad postoje prokušane, sigurne moetode, koje večinom djeluju bez problema!
pozdrav!

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
pomoć
« Odgovori #5 u: Prosinac 29, 2007, 21:19:00 poslijepodne »

Citat: HELENA & MARKO
Zašto šečer za alge, prvi put čujem

Ja eto sad čuo drugi put, prvi put se začudio, a drugi put si potvrdio da šećer nema što raditi u "slatkovodnom" akvariju.

Offline four

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #6 u: Prosinac 30, 2007, 11:41:00 prijepodne »

Citat: kosuta
moj savjet: nemoj slušat svakoga, i prije nego napraviš nešto o čemu neznaš kako djeluje, raspitaj se na forumu!

što se tiče problema: mjenjaj vodu, svaki dan 50%, nekih 3-4 dana za redom, i dodaj nitrivec ili sl. sredstvo koje potiče korisne filter bakterije. ako se nakon 3-4 dana ne razbistri, nastavi tako dok se ne razbistri! to ti je od šečera. bakterije se hrane šečerom, i razvijaju se jako brzo, i mute vodu! možeš probati i sa UV lampom! aktivni ugljen če isto pomoči!
končastih algi se možeš riješit pomoču sijamskog algojeda, kozica, ili easy carba! nema potrebe kemijati sa nepouzdanim metodama, kad postoje prokušane, sigurne moetode, koje večinom djeluju bez problema!
pozdrav!
puno hvala voda se već razbistrila

za šećer sam pročita na forumu alge stvarno otpadaju ali gasigurno neću više dodavati.
ZADAR

Offline Mara33

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #7 u: Siječanj 03, 2008, 13:22:00 poslijepodne »

Preporucujem da si kupis ANCISTRUSA.Kod mene su dva komada pobrstili smede alge sa kamenja i biljaka.

Offline prco mk

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #8 u: Siječanj 03, 2008, 13:57:00 poslijepodne »
i ja sam imao isti problem kad sam formirao jedan akvarij pre oko 2,5 meseca. problem sam resio sa metilensko plavo. 2 kapi na 10litara na svaka dva dana triput i sve je sada u redu. u mom slucaju je bila neka bakterija koj beli vodu, probaj pa jav
volite se, ljudi

Offline korni

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #9 u: Siječanj 05, 2008, 01:42:00 prijepodne »

secer je odlicna podloga za razvoj jednostanicnih bica, infuzorija. od njih se i zamutila voda. nestat ce same od sebe kad im ponestane hrane. ako imas zaciklirani filter promijeni svu vodu pa ces znati na cemu si. novu vodu pripremi dan ranije sredstvima za pripremuvode.ne moras mijenjati isti dan sve -vec u dva-tri navrata.

pumpa za zrak ti ne treba ako imas biljaka u akvariju. umjesto pumpe namjesti izlaz iz filtera da mreska povrsinu vode.

a ovo sa secerom je dobra fora, drugi puta treba isprobati sve do cega se moze doci: solna kiselina, omeksivac rublja, benzin, rakija... pa da vidimo sto je najefikasnije...

osim sto supratioci nekihprocesa u vodi i indikatorikvalitete vode, alge su zapravo sastavni dio prirode i ne treba ih dozivljavati u negativnom svjetlu. ja bih zelio imati ih cim vise na nekim mjestima u akvariju, samo one rastu tamo gdje se njima svidi, to je problemcic.
Zagreb