Kolovoz 07, 2025, 18:16:48 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: alge u akvariju  (Posjeta: 1722 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ineslinic

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
alge u akvariju
« u: Prosinac 29, 2007, 15:46:00 poslijepodne »
šta napravit kad se akvarij pretvara u baru. kamenčići su zeleni,oko biljaka se stvara nešto poput zelene paučine čak je i grijač dobio neki zeleni omotač. ubacila sam algumin i taj dan kao da je bilo bolje no ponovo je sve zeleno.u tom akvariju nema velikih ribica samo bebe gupići. nema niti jednog čistača pa mislim da to možda noje krivo. ako mi netko može pomoć bila bi zahvalna. pozdrav!
ines

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
alge u akvariju
« Odgovori #1 u: Prosinac 29, 2007, 16:29:00 poslijepodne »

Mislis li na tamnozelenu ljigavu paucinu? To ti nije alga, to je cijano bakterija. Moze slika toga da mozemo potvrdit, makar mobitelom?
Jel i voda zelene boje, ili samo paucina?

Lijeci se tako da se u akvarij ubaci antibiotik za ljude, Eritromicin, i to u omjeru 125mg na 100l vode. Prije toga ga samo razmutis u akvarijskoj vodi i bucnes unutra. Ubija CB u roku 24 sata, nakon cega se samo posisa crijevom ostaci. Nije problem i ako malo pretjeras sa eritromicinom, a citao sam da su ljudi uspjesno ubijali CB i sa drugim antibioticima sirokog spektra.

Edited by: Teehee(R)
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
alge u akvariju
« Odgovori #2 u: Prosinac 30, 2007, 17:08:00 poslijepodne »

Smanji rasvjetu;mislim trajanje rasvjete i svaki drugi dan na pocetku promjeni 10-tak litara vode,ako se pocne smanjivati onda svaki tjedan 10-tak litara vode.

npr:ako rasvjeta traje 12 sati smanji na 10.

ja sam uspio to tako rijesiti,nisam ubacivao nikakve lijekove!

Imas sliku mog aq-a na forumu,pa pogledaj,2,5 mjeseca nisam cistio alge.

Zaboravih napomenuti prije svega,probaj sto vise toga maknuti iz akvarija,sa kamenja usisaj usisavacem za podlogu,lisnato bilje istrljaj prstima,a sa stakla istruzi ziletom i probaj sto vise toga pokupiti mrezicom za ribe!

Kod mene je tako upalilo!Sto manje kemije!!

Sretno!Javljaj sto se dogadja!

Pozz

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
alge u akvariju
« Odgovori #3 u: Prosinac 30, 2007, 19:47:00 poslijepodne »

ja sam većinu alga uspjela rješiti sa ancistrusom. ako imaš mjesta ubaci ancistrusa,a možeš i pokojeg korića(i puža)oni će pokupit svu hranu koja ostane i koja pridonosi stvaranju algi...i kao što su prije mene već rekli obavezno smanji svijetlo. sretno!
okolica Zaprešića

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
alge u akvariju
« Odgovori #4 u: Prosinac 31, 2007, 10:07:00 prijepodne »
..vjerojatno se radi o utjecaju vanjskog dnevnog svjetla pa je akvarij procvjetao,u svakom slučaju ugasiti rasvjetu na par dana,izmjena vode,te ponovo uključiti rasvjetu slabijeg intenziteta,te zaštita od dnevnog svjetla ako postoji,rješavaju problem 100 %...

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
alge u akvariju
« Odgovori #5 u: Prosinac 31, 2007, 10:38:00 prijepodne »

U vezi ovih algi,nepomazu ti nikakvi cistaci i nemoj se zavaravati,ni jedan od tih cistaca ne moze ti ocistiti akvarij od te alge,a kemija djeluje samo privremeno!