Normalna stvar je da se kod različitih ljudi različito ponaša. Pa o tome ovisi puno parametara, npr. svijetlo, voda, podloga itd.. Ja vam u akvariju imam samo anubiase i valisneriju i to već 4 godine.Ja sam do sada bacio tonu toga, svakih mjesec dana do dva bacim punu kantu, raste ko luda. Ja imam pjesak kao podlogu i to onaj saharski najsitniji. Kada sam ju posadio svi su govorili anoksični uvjeti, korijen nema zraka i tralalalala, svi već znate priču, ali biljka raste, njoj to paše, tj. pjesak. Normalno je da biljka i propada pa i meni propadaju stare biljke ali ona uvijek baca mlade, jedino je ditna stvar da se stapka od majke do kćeri ne prekida dok kod biljke kćeri prvi list ne bude velik barem 7.5 cm. Ja svoje ne odvajam nikad. Kada odrasla postane trula izvadim ju i bacim, a ostale svremena na vrijeme malo pokratim (vrhove) i to je to.
120 L tank 4 godine nisam radio generalku, a filter bijedni fluval 3+ unutarnji. Bio i kem. filtraciju obavljaju jedna brzorastuća (valisneria) i spororastuća (anubias) i sve funkcionira evo već 4 god.
Toliko ti ja mogu reći o valisnerijama, nisi jutrebao kratit i odvajat mladice dok dobro ne porastu. To ti je ona fora, njih mama financira dok ne porastu, ali nekad je to dođe glave.