Srpanj 22, 2025, 01:24:41 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Cladophora aegagropila  (Posjeta: 1767 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sporting

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Cladophora aegagropila
« u: Kolovoz 01, 2004, 20:38:00 poslijepodne »
iliti ona kuglica koja se vrti po dnu akvarija. Na tropici sam eitao da je moguae razdvojiti biljku. Zanima me dali je netko to radio i kako (rezao, trgao) i najvažnije dali su se opet formirale u lopticu
Zagreb, Cvjetno naselje

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Cladophora aegagropila
« Odgovori #1 u: Kolovoz 02, 2004, 08:43:00 prijepodne »
Ne radi to. Biljka raste izuzetno sporo i ako ju podjeliš raeunaj s tim da par godina neee doseei prijašnju velieinu (ako u akvariju ikad doee do toga jer je to biljka hladnih voda a veeina nas ju drži u toplovodnim akvarijima). U prirodi ju u krug formira neprestano valjanje valova. Ne vjerujem da daš imaš vremena kotrljati ju svaki dan par puta  
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Cladophora aegagropila
« Odgovori #2 u: Kolovoz 02, 2004, 14:40:00 poslijepodne »
Cuj ne smijem se zakleti ali bio je ovdje jedan post poodavno,neko je napisao da su mu se odvajale male kuglice,i cini mi se da mu je Vedran odgovorio da se tako razmnozava mada ne netu pise drugacije.Sve u svemu ako ti se da trazi po postovima.(Uzgred budi receno ovdje je zabrznjena za uvoz ali prekjuce sam naletio na jednu u jednoj prodavnici)
Oh sto te volim joj

Offline Sporting

• Punopravni član
  • **
Cladophora aegagropila
« Odgovori #3 u: Kolovoz 03, 2004, 08:13:00 prijepodne »

Prema ovome što sam našao na webu izgleda da je moguae i da joj baš ne treba tako puno vremena da bi se opet formirala...

[url]http://www.aqualandpetsplus.com/Plant,%20Japanese%20Moss%20B alls.htm[/url]
Zagreb, Cvjetno naselje

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Cladophora aegagropila
« Odgovori #4 u: Kolovoz 03, 2004, 12:57:00 poslijepodne »
Jedno je da se opet formira a drugo je koliko joj treba da naraste. Kod mene je vee par mjeseci i imam osjeeaj da nije narasla ni milimetra (sve drugo bilje tjedno bacam van iz akvarija skoro toliko da bi mogao hraniti omanju svinju   ). Na kraju ni ovi na tom linku nisu baš puno prieali o tome koliko je narasla nego samo da se zaokružila. Našao sam podatke da naraste do velieine nogometne lopte ali da joj za to treba stotonjak godina !!!.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline luna

• Punopravni član
  • **
Cladophora aegagropila
« Odgovori #5 u: Kolovoz 04, 2004, 00:04:00 prijepodne »

I ja imam tu kuglicu u akvariju i kod mene se ribice trude da je kotrljaju, svaki dan je na drugom mjestu.

Odakle si Tuljane? Vidim da imaš viška biljaka, a moje je sve propalo. Prvo sam ga imala dovoljno, tj. previše, pa sam ga poeupala. Nakon toga sam trovala puževe, i zbog otrova, ili zbog nagle promjene tem. vode, bilje mi je gotovo sve propalo. Sad je tak jadno i pusto u akvariju. Ono što je ostalo jako sporo se oporavlja.

Javljam se da prihvatim višak tvog bilja...

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Cladophora aegagropila
« Odgovori #6 u: Kolovoz 04, 2004, 18:18:00 poslijepodne »
Ljudi nikako otrovom ni hemijom na puzeve samo Botia ili sto je teze, fizicko prorjedavanje iste vrste
Oh sto te volim joj

Offline luna

• Punopravni član
  • **
Cladophora aegagropila
« Odgovori #7 u: Kolovoz 04, 2004, 23:43:00 poslijepodne »

Eh, sad i ja znam da su otrovi shranje. Pokrepalo mi bilje, a puževi ostali. Kupila sam botiu, rueno vadila puževe i sad je Ok.