Nisam ni ja znala za ovu ribu do nedavno a sve jedno sam morala pogledati google da vidim sto kaze
Al stvarno je zanimljiva! Za takvu ribu treba imati uvjete, no kada ih bude rado cu pokusati s njima. Nadam se samo da cu naci odakle ih naruciti.
Jel ima tko slika kako jedu? 
Probat ću ja svoje poslikati, kad od frenda posudim fotić, ove fotke su sve s mobitelom slikane.
Problem je u tome što se nevole slikati

, jako su sumnjičavi i oprezni, te preko dana rijetko napuštaju sjenovita područja akvarija. Inače su krepuskularne ribe (predvečer aktivne) i nokturalne.
Moram priznati da što se tiče hrane najviše vole živu, ali jedu sve, zato kod neme svakog petka na meniu bude malo sviježeg ribljeg mesa(npr. pastrva) i tako.
Po prirodi spadaju u predatore koji čekaju. Kamuflira se negdje uz panj i glumi list ili tako što, te kada im se hrana približi refleksno se bacaju na nju (citiram: DOSLOVNO SE BACAJU), pa si možete mislit kako bi to izgledalo kada bi mala riba plivala pored panja i odjednom nestala.

Čeljust im je pokretna poput zmijine, mislim kod većine riba je takva, ali kod njih specifično, tako da kada jede raširi usta i jednostavo usiše hranu. To je zbilja vrijedno vidjeti i jako zanimljivo.
Trebao bih to snimiti, za početak ću probati što bolje fotke napraviti pri hranjenju, pa ih stavim na net.
Inače moj tank je biotopski Zap. Afrika, tako da moslim da ovim ribama ništa ne fali.