Kolovoz 08, 2025, 13:39:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nabavka Biljaka U Hrvatskoj  (Posjeta: 1634 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mbogdan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Nabavka Biljaka U Hrvatskoj
« u: Prosinac 26, 2007, 21:48:00 poslijepodne »

Moram izraziti nezadovoljstvo sto se tice izbora biljaka u Hrvatskoj.

Vecinom kada bilje dodje u zoo trgovine,ono bolje se razgrabi u roku odmah,a klasika ostaje,Poneki Anubias(ako imas srece),ehinodorus,valesneria,cabomba i ostala klasika!

Neko ljepse i neobicnije bilje ili ne dolazi ili se toliko brzo razgrabi!

Ima li tko kakav as u rukavu,kako do nekog boljeg bilja,npr lotus,crvena cabomba i sl?

Pisite.

Pozdrav Forumasima

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
« Odgovori #1 u: Prosinac 26, 2007, 23:23:00 poslijepodne »
moraš bit u pravo vrijeme na pravom mjestu . raspitaj se malo po pet shopovima kad dobivaju novu pošiljku i taj dan otiđi vidjet
okolica Zaprešića

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Prosinac 26, 2007, 23:31:00 poslijepodne »
ili možeš naručiti ili rezervirati određenu biljku, pa da ti jave, ili kažu kad dolazi, a to automatski znači da tad dolazi i cijela pošiljka bilja!

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #3 u: Prosinac 26, 2007, 23:34:00 poslijepodne »
Poslao sam vec na forum da sam na dan dolaska u vrijeme kad je bilje ulazilo u zoo shop bio tamo,ali nisam nasao nista posebno,nije bilo lotusa,bilo je 2 anubiasa nane,a ostalo klasika!

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
« Odgovori #4 u: Prosinac 27, 2007, 14:20:00 poslijepodne »

a to sad već ovisi i o dućanu - kakav je. nemožeš u svakom dućanu nać neke malo rijeđe vrste, ali u malo boljima sam sigurna da ima...

ja sam npr. dugo tražila cladophoru aegagropilu i nigdje nije bilo, onda sam se malo raspitala po forumu i uputili su me u jedan pet shop i tamo sam našla...ako nemožeš nać u trgovinama bilje koje želiš raspitaj se malo tu po forumu-sigurna sam da netko od forumaša to ima (i spreman ti je prodat ili poklonit) ili zna gdje ima pa te uputi, a u krajnjem slučaju uvijek postoji Singapur, pa naruči
okolica Zaprešića

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #5 u: Prosinac 27, 2007, 16:46:00 poslijepodne »
Lotus i cabobmu furcatu nisam vec dugo vidio...ali sam ih znao vidjati u Belugu i Viliju(pogotovo u viliju, kad dodje posiljka) ali sam maloprije u Tukanu vidio cladrophore po 35 i hemianthus cuba i elocharis tenelus po 29...sto se dista trazilo po forumu.
A prije dva tjedna u Viliju cladrophore bile po 20 kn, koju god velicinu hoces...

Dobro je sto u Viliju i Belugu mozes jednostavno nazvat telefonom i rec im strucan naziv biljke, pa ti oni znaju rec dal imaju, nemaju i kad ce ako ce doci. Ostali ducani su malo slabiji po tom pitanju. Dakle, telefon u ruke i pitat....

DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Prosinac 27, 2007, 21:23:00 poslijepodne »

Ja sam prije 3 mjeseca kupio tigar lotus u belugu. Nije bio baš u dobrom stanju, al se ispostavilo da to i nije bitno za ovu biljku. Ispalo je da imam 3 biljke. Prvo sam ju već otpisao i mislio izbaciti iz akvarija jer su se listovi gubili (trulili). Nakon promjene kvalitete vode (meka, kisela) biljka je naglo živnula. Trenutno se biljka preintenzivno razvija, 1 sam mijenjao, a dvije još imam-obe tjeraju plutajuće lišće koje moram rezati. Očito da hoće cvjetati. Mislim da je to zbog kuglica pa sam odlučio ne dodavati iste više (ova biljka hrani se isključivo putem korijena).

Nažalost nisam vidio u trgovinama poslije.

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 31, 2007, 04:42:00 prijepodne »
molim ljude dobra srca (po mogucnosti iz okolice našica) da se jave ako imaju biljku anubias na pp. :-) unaprijed hvala!

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 02, 2008, 11:54:00 prijepodne »
E, najviše me nervira što prodavači nemaju pojma kako se koja biljka zove,osim onih čestih(ate več i ja znam),pa ih kupim i kad odem na internet vidim da je prezahtjevna ili tako nešto(a skupa ko vrag).Barem je tako u Rijeci. Još malo pa ću morat u ZG i po biljke(vjerojatno je tamo malo bolja situacija)!
DANNY

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #9 u: Siječanj 02, 2008, 12:10:00 poslijepodne »
uvoznici ne uvoze sve biljke,samo ono sto je klasika!Gledao sam malo po netu cijena biljaka je do 1-5 eura,ovisno o vrsti!Tako da ne mogu reci onu poznatu,pa sta cu to uvoziti kada necu moci prodati biti ce preskupo!

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 02, 2008, 16:31:00 poslijepodne »
Možda po netu i jesu cijene od 1-5 eura ali u austriji su daleko više. Najjeftinije reznice su 3 do 5 eura. Biljke s korjenom su uglavnom 8 a ono što se pojavi novo uglavnom je 12 eura.
Ni ljudi vani se nemogu pohvaliti da u svako doba mogu doči do svake biljke, neke su prisutne sezonski, a neke se jednostavno rijetko pojavljuju i brzo prodaju, ,često mi se dogodi da u Villiju bude puno bolja ponuda nego u Gracu.
Biljke se ne kupuju ko špeceraj, trebaš baš tu vrstu pa odeš u prvi dučan i kupiš.
Obilaziš shopove kad god imaš priliku i ako vidiš da imaju nešto što bi ti nekad u dalekoj budučnosti možda moglo trebati kupiš i smjestiš u tank koji služi samo ko skladište. Istina da se tokom vremena broj tankova skladišta opasno namnoži a račun za struju naraste ko da imaš tvornicu s tisuču zaposlenih ali ljubav nema cijen      
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #11 u: Siječanj 02, 2008, 19:35:00 poslijepodne »

Citat: Tuljan
Istina da se tokom vremena broj tankova skladišta opasno namnoži a račun za struju naraste ko da imaš tvornicu s tisuču zaposlenih ali ljubav nema cijen      

slažem se!!!       Edited by: kosuta

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #12 u: Siječanj 02, 2008, 22:53:00 poslijepodne »
Kolega provaj se dogovorit s prodavačom da mu ostaviš broj mobitela da te nazove kad dođe bilje ako je uredu učinit če to za stalnu mušteriju!
Trogir Dalmacija

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #13 u: Siječanj 03, 2008, 14:01:00 poslijepodne »
ostavio sam broj telefona i odlazim svaki put vec 7mj.,ali nikako da nadjem nesto posebno!Nasao sam preko neta jedan shop u kojem mozes uzeti bilje i salju overseas-om,a na mail ce mi javiti ponudu!Pozdrav

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #14 u: Siječanj 03, 2008, 17:21:00 poslijepodne »
pozdrav...
Trogir Dalmacija