Srpanj 18, 2025, 22:00:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ideja o premještanju agresivnijih pauka  (Posjeta: 1276 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Johny

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
ideja o premještanju agresivnijih pauka
« u: Prosinac 26, 2007, 20:15:00 poslijepodne »

ljudi, ima ko kakvu ideju o premještanju agresivnijih paukova(u mom slučaju H lividum...), zelim ju ikopat iz tunela, ali kad god izađe, izleti i počne trčat po terariju(večinom i prijeti ugrizom....)

sad, ja nju moram premjestit u karantenu zbog nametnika(nemora bit da jesu, ali za svaki slučaj)...

želim čut od iskusnijih kako oni to rade...

u svojoj glavi imam samo jednu ideju... a to je ona varijanta da ju stavim blizu otvorenog prozora da izgubi "energiju" i da ju malkoc usporim... sta mislite o tome?

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
« Odgovori #1 u: Prosinac 27, 2007, 16:00:00 poslijepodne »
Bok.......ma uzmi samo bocu od 2,5l i odsijeci joj dno.Nasarafi cep na bocu i neka ti on sluzi kao rukohvat. Kad je poklopis ona ce ti se pocet penjat uz stijenke....i tako do cepa.Tako je prenesi do karantenskog terarija.Onda odvrni cep i kroz rupu provuci duzi stapic kojom ces je potjerat iz boce u novi terarij.

Budi miran i pokusaj kontrolirati svoje poteze.Ukoliko se uznemiri (a hoce) nemoj u panici mlatit rukama da je ne ozljedis.Isto tako zna se desit da se pauk u bijegu popne ne ruku ili majicu, a vlasnici ga u strahu otresu sa sebe i jadnicak padne na pod. To gotovo u pravilu zavrsava smrcu.....Probaj prebacivanje radit u kadi ili negdje gdje nema puno namjestaja.

Ma vidjet ces da nije tesko........

ZG-istok

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Prosinac 27, 2007, 16:21:00 poslijepodne »

tnx Slavene...

mislim da ce mi boca od 2 litre bit prevelika, jel moze manja, stat ce ona i u onu od pola litre- litru...

ma premjesto sam vec manju irminiu, pa mi je skocila na ruku i s ruke nazad u terarij, samo sam se ukipio da nebi pala...

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
« Odgovori #3 u: Prosinac 27, 2007, 16:31:00 poslijepodne »

Sto se tice nametnika....... sad kad ces je vadit van,iskoristi sansu i dobro je prekontroliraj.Koristit ce ti povecalo i puno svijetla .Jos bolje fotic pa je uslikaj par puta....

Moze i manja boca.......pazi da je ne ozljedis. Ne radi nista na silu ,pa taman da treba pola sata da uđe......

Edited by: Slavac
ZG-istok