Srpanj 29, 2025, 14:27:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ima li ko duboisie?  (Posjeta: 1840 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Njofra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« u: Kolovoz 01, 2004, 16:42:00 poslijepodne »
Kao prvo pozdrav svima na forumu,vea dugo vas pratim al eto prvi put se javljam.Zanima me dali je neko vidio da ima kod nas za kupit tropheus duboisia te dali ih netko od vas drži?
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Njofra

• Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 03, 2004, 20:22:00 poslijepodne »
Pa zar nitko nema te najljepše ciklide?Morat au se ipak odlueit na nešt drugo.Bog svima.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #2 u: Kolovoz 03, 2004, 22:36:00 poslijepodne »
jaoo. pa taj ciklid je ludnica. mislim da bi ja mogo uzet kojeg, samo kad saznam gdje ih ima

Offline Njofra

• Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #3 u: Kolovoz 04, 2004, 01:42:00 prijepodne »
Ne da je ludnica nego puno više od toga.Samo ja ih kod nas nisam još vidio. Inaae ja imam novi prazan akvarij a otkad sam njih vidio samo su mi oni na pameti.Neznam šta drugo da stavim.Eudno mi je da ih kod nas nitko ne drži,znam da ih imaju uBG. da ih ima Bojko al kod nas eto ne javlja se nitko.Eto i slike.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #4 u: Kolovoz 04, 2004, 22:03:00 poslijepodne »

Pa i ja ih ne bi imao,da mi ih nisu slali akvaristi,ciklidaši iz BG.Pošto si najverovatnije proaito podosta o njima,tu neeu,da o tom pišem.

Ja mislim,da je glavni razlog u nedostatku Tropheus-a njihova cena i to,da ti Tropheusi trebaju velike akvarije,te da budu u grupi najmanje 15-tak komada.

No Tropheus duboisi,kao mirnija vrsta iz toga genusa,može se imati i u minimalno 4 primjerka,što znaei jedan mužjak i tri ženke,ali opet ih imati u velikom jatu,tad se oni oformiraju kao grupa i to funkcionira jako dobro.

Inaee mali T.duboisi su poznati po tome,kad su mali imaju bele taeke,što jih nema nijedan ciklid.

Pa kad jih eovjek ima onda stvarno postane i njihov fan.

No ja sam bio u BG u toj radnji,ima Tropheusa,da te glava zaboli,mislim stvarno je bilo divno i nezaboravno.Još mi se to svidjalo,da je prodavac jako struaan,tako,da akvaristima i savetuje te pomaže.

A da ne prieam o Eretmodus-ima,pa školjkašima,pa Ophthalmotilapija,pa o Malawi ciklidima,preko 80 razliaitih vrsta ciklida,ciklid raj,šta drugo.

Offline Njofra

• Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #5 u: Kolovoz 04, 2004, 22:47:00 poslijepodne »
Pa ja isto nemam prevelik akvarij i razmišljao sam baš o toj soluciji da kao i ti držim 4 komada.Al eto kod nas je ponuda takva kakva je, još se jedino premišljam da ih naruaim pošto su mi to predložili u jednom shopu.Znam ono da ima stvarno puno vrsta ciklida al eto oni su mi stvarno posebni.Inaae Bojko kako su tvoji, Vea dugo nisi onjima pisao, da li su se obojali, i inaae kolko imtreba da se oboje.

Offline Njofra

• Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #6 u: Kolovoz 04, 2004, 22:53:00 poslijepodne »
A da vidio sam u jednom shopu tropheus ikole al neznam kolko su oni sliani.Iako po izgledu ne zaostaju puno za duboisima.Nisam onjima puno aitao.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #7 u: Kolovoz 07, 2004, 22:56:00 poslijepodne »

Eto ,lenji se Bojko opet javlja.

Moji su tropheusi odlieno,svi su živi,radosni i veseli.Mada ja imam jedan problem,jer je kod mene odnos jedna ženka na tri muškarce,pa sam morao,jednog,koji je stalno bio batinovan premestiti u drugi akvarij.Pa to i nije najbolje,jer kad se jedan T.duboisi odvoji od grupe,njemu povratka nazad više nema,pa eu morati još da ih nabavim,naroeito ženke.

Jedan mi se obojao,tako ko na onoj slici,jedan ima još pola belih taeki,a ženka ima još uvijek bele taeke,ako je to uopšte ženka.A onaj odvojeni ,eto boji mi se sad neneormalno brzo.

Hranim ih biljnom hranom,a jednom na dan dadnem im i Sera discus color,kako bi im plava bila još intenzivnija,inaee ta hrana je baš za plavo obojene diskuse.

Pravo da ti reknem,moja je želja i zapažanja su takva,da se ti tropheusi ugodno osjeeaju u stvarno nekim velikim grupama,pa eu i ja takvu grupu nekad si uraditi,ali sad imam još M'bune u 400l akvariju.

Snaga ciklida

Offline Njofra

• Punopravni član
Ima li ko duboisie?
« Odgovori #8 u: Kolovoz 08, 2004, 02:23:00 prijepodne »
Možeš li mi reai po aemu se razlikuju mužijaci od ženki jer kolko sam ja uspio naai za razliku izmedju Mbuna ovdje su iženke raskošnih boja.Ja se stvarno dvoumim i razmišljao sam vea da unutra stavim malawi ciklide ali ovdje kod nas je i to teško naai uparovima.Ostao mi je jedan mužjak cynatolapie afre ali u punoj veliaini i ženke više nemogu naa.Ovo što je uponudi nitko nezna šta je šta.Nebi stvarno htio izmješat svašta kao što sam napravio u tropskom akvariju(samo tamo nema problema jer ribice nisu ni agresivne ni teritorijalne).Zato bi radije duboisie ma kolko se pisalo da su teški za držat.  Inaae ovo je slika tog akvarija gdi je sad samo ta cynatolapia.